Alışveriş

Abiye Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Abiye Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Abiye kadınlar tarafından düğün, kına ve kutlamalar için tercih edilen özel kıyafetlerdir. Genellikle gösterişli özelliklere sahip olan abiyeler tesettür giyimi tercih eden bayanlar tarafından tercih edilebilir. Bu durumda bayanların seçtikleri abiye ile uyumlu olacak şalları belirlemeleri ve bu sayede uyumlu görünmeleri gerekir. Tesettür giyimi tercih eden kadınların abiye şal seçimi nasıl olmalıdır? Cevapları aşağıdadır.

Rengine Göre Abiye Şal Seçimi

Abiye şal seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu şalın rengidir. Renk belirlerken abiye şalın birlikte kullanılacağı abiye göz önünde bulundurulmalıdır. Böylelikle abiyeye uyumlu olacak şal seçilebilir. Bu da kişilerin katılacakları düğün veya kına gibi organizasyonlarda şık görünmelerini sağlar. Rengine göre abiye seçiminde şu bilgilerden yararlanılabilir;

  • Yeşil renkli abiyeler için mor, krem, siyah, pudra ve somon rengi abiye şal seçilebilir.
  • Kırmızı renkli abiyeler için siyah, gümüş, bej, beyaz ve krem renkteki abiye şallar seçilebilir.
  • Siyah abiyeler kombin yapılması en kolay abiye türünü oluşturur. Hemen her renkte abiye şal tercih edilebilir. En yaygın tercih edilen renkler ise bordo, beyaz, kırmızı, vizon, taba, yeşil, gümüş ve mor renkleridir.
  • Pudra renkli abiyeye somon, füme, pudra, krem rengi, eflatun, vişne çürüğü ve mor şal tercih edilebilir.
  • Beyaz renkli abiyeye kırmızı, siyah, lacivert, bordo, mavi ve yeşil tonlarında abiye şal seçilebilir.
Düz şal modelleri için https://www.simaesarp.com/duz-sal 🧕

Bunun yanı sıra abiye şallar seçilirken abiye ile uyum sağlaması için birden fazla rengi içermesi tercih edilebilir. Böylelikle şalın birden fazla abiye ile kullanılması mümkün olur.

Kumaşına Göre Abiye Şal Seçimi

Abiye şal seçiminde dikkat edilecek diğer husus şalın kumaşıdır. Abiye şallar düğün gibi özel günlerde kıyafetler üzerine tercih edilen ürünler oldukları için gösterişi sağlamaları önemlidir. Bu nedenle de doğru kumaştan üretilmiş olan abiye şalın seçilmesi gerekir. Abiye olarak adlandırılan giyim ürünleriyle uyum sağlayacak abiye şallar ipek, şifon, saten, pamuklu ve Medine ipeği şallar olmalıdır.

Tarzına Göre Abiye Şal Seçimi

Abiye şal seçilirken dikkate alınacak diğer husus ise tarzdır. Şal tercih edilecek abiyenin tarzına uygun olmalıdır. Sade bir tarza sahip abiyeler için daha dikkat çekici ve gösterişli olan abiye şallar seçilebilir. Tercih edilen abiyenin tarzı spor ise sport puantiyeli şallarla uyum yakalanabilir. Düğün için alınan abiye iki renkli ise çift renkli abiye şallar seçilerek kombin oluşturulabilir. Örneğin satın alınan abiye mürdüm ve vizon renklerine sahipse şalda da bu iki rengin olması tercih edilebilir.

Abiye şal

Tasarımına Göre Abiye Şal Seçimi

Düğün ve nikah gibi özel günler günlerde abiye şal takmayı isteyen kişiler tasarıma dikkat ederek seçim yapabilirler. Pullu, çiçekli ve işlemeli abiye şallardan seçmeleri mümkündür. Bu şallar düz renk abiyelerle kombin yapılarak girilen ortamda dikkat çekici olmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra şallar üzerinde yer alan çizgiler ve şekil tasarımları dikkate alınabilir. Bu şallar daha dikkat çekici olan abiyelerle birlikte tercih edilebilir. Böylelikle gözlerin abiyeye takılması sağlanabilir. Ayrıca Sima Eşarp özel tasarım abiye şalları incelenerek seçilen abiye tarzına, rengine ve tasarımına uygun şallar belirlenebilir.

Mevsime Göre Abiye Şal Seçimi

Özel günlerde kullanmak için abiye şalların seçiminde mevsim göz önünde bulundurulabilir. Yaz aylarında yapılacak düğünlere katılacak kişiler abiye şallarını şifon, ipek ve pamuklu şallardan yana kullanabilirler. Kış aylarında yapılacak düğünlere katılacak olan kişiler ise şal tercihlerini akrilik ve pamuklu abiye şallardan yana kullanabilirler. Böylelikle seçtikleri ürünler sayesinde yazın terleme kışın ise üşüme gibi sorunlar yaşamadan düğünlere katılabilirler.

Özel Güne Göre Abiye Şal Seçimi

Abiye şal seçmesi gereken kişiler seçimlerini şalı kullanacakları ortama veya özel güne göre belirleyebilirler. Katılacakları sade bir düğünse fazla şatafata gerek kalmadan sade renkli abiye şalları tercih ederek kullanabilirler. Katılacakları gösterişli bir törense dikkat çekici ve ortamda bulunan diğer kadınlara fark atabilecekleri abiye şalları seçebilirler.

Özel günün açık havada veya kapalı alanda olması gibi detayları göz önünde bulundurarak da seçim yapabilirler. Örneğin açık havalarda şifon abiye şalların açılma veya uçma gibi tehlikeleri olduğundan tercihlerini ipek veya pamuklu şallardan yana kullanabilirler.

Abiye şal seçimi

Yaşa Göre Abiye Şal Seçimi

Abiye şala ihtiyaç duyan kişilerin seçim esnasında dikkate alabilecekleri kriterlerden birisi de yaş kriteridir. Kişilerin büyük bir çoğunluğu zevkine hitap eden renkleri kullanmayı tercih etse de belirli bir kesim de yaşına uygun olacak renkleri almayı tercih etmektedir. Bunun için şala ihtiyaç duyan kişiler yaşlarını göz önüne alarak seçim yapabilirler. Genç kadınlar abiye şal seçerken pudra, kırmızı, somon, haki, gülkurusu, pembe ve vizon renklerini tercih edebilirler.

Orta yaşlı diye tabir edilen grupta yer alan kadınlar ise abiye şal tercihlerini daha koyu renklerden yana kullanabilirler. Bu kişilerin seçebilecekleri renkler arasında lacivert, siyah, mürdüm, bordo, koyu vizon ve haki gibi renkler bulunur.

Yüz Tipine Göre Abiye Şal Seçimi

Kadınlar abiye şal seçerken yüz tiplerini göz önünde bulundurabilirler. Çünkü her şalın yüz tipine yakışması mümkün olmaz ve bu nedenle şık bir görüntü sağlanamaz. Bunun için kadınların yüz tiplerine uyacak şalı belirlemeleri gerekir. Yüz tipine göre abiye seçiminde şu detaylar göz önünde bulundurulabilir;

  • Yuvarlak yüze sahip olan bayanlar yüzlerini uzun gösterecek abiye şalları seçebilirler.
  • Oval yüz şekline sahip bayanlar sıkı bağlanmayan şalları tercih edebilirler.
  • Kare yüz şekline sahip bayanlar salaş bağlama yapılabilecek eşarpları seçmelidirler.
  • Uzun yüze sahip olan bayanlar şal seçimlerini yüzlerinin uzunluğunu gizleyecek detaya sahip şallardan yana yapabilirler.

Sizlerde bu kriterleri göz önüne alarak sahip olduğunuz yüz tipine uygun olacak abiye şalınızı seçerek katılacağınız kına, nikah, düğün veya mezuniyet gibi özel günlerde daha şık olabilirsiniz.

Ten Rengine Göre Abiye Şal Seçimi

Abiye şalların seçiminde göz önünde bulundurulacak son kriter ise ten rengine göre seçim yapmaktır. Her abiye şalın ten rengine uyum sağlaması mümkün değildir. Bu nedenle bayanların tenlerinin rengiyle güzel görünecek şalları satın almaları gerekir. Esmer tene sahip olan bayanlar bebek mavisi, toz pembe ve yeşil tonlarında şal seçerek güzel görünüm elde edebilirler. Açık tene sahip olan bayanlar ise abiye şallarda mor, kırmızı, siyah ve yeşil renk seçebilirler. Kumral tenliler ise krem, lacivert ve bordo gibi renkleri tercih ederek tenlerine uygun şal takabilirler.

 

Yüz tipine göre eşarp seçimi nasıl olmalıdır diyorsanız sizi şöyle alalım  https://blog.simaesarp.com/yuz-tipine-gore-esarp-secimi-nasil-olmalidir/ 🧕

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu