Alışveriş

Bone Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bone Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bone kadınların kullandığı saç aksesuarlarından birisidir. Saçın kapatılması için kullanılan bu ürünler tesettürlü kişiler tarafından genellikle eşarp veya şal gibi örtüler içerisinde kullanırlar. Ayrıca son dönemlerde bonelerin dışarıda kullanılacak şık tasarımlarla üretilmesi eşarp ve şal olmaksızın bone kullanmalarını da sağlamaktadır.

Kadınlar için üretilmiş olan çok sayıda bone modelini bulmak mümkündür ancak bu ürünleri seçerken kadınların birtakım hususlara dikkat etmeleri gerekir. Bone seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Boneyi kullanacak kişilerin merak ettikleri konuları oluşturur.

Bone seçiminde kadınların şunlara dikkat etmeleri gerekir;

  • Kumaş türüne
  • Eşarpla uyumluluğa
  • Kullanışlılığa
  • Şıklığa
  • Mevsime uygunluğa
  • Kafa yapısına
  • Kullanım amacına
  • Giyim tarzına
  • Uygun fiyatlı olmasına

Ayrıca kişiler bonelerde renk seçimini eşarbın rengi yanı sıra zevklerine uygun olarak da tercih edebilirler. Böylelikle kullanmaktan zevk alacakları bir boneye sahip olabilirler. Eğer eşarp ve şallarınız için iç bonelere veya dışarıda kullanmaya uygun dış boneye ihtiyaç duyuyorsanız Sima Eşarp bonelerini inceleyerek en kaliteli boneleri seçebilirsiniz.

Bone Kumaş Türüne

Bone seçimi yaparken dikkate alınması gereken en önemli konu kumaş türüdür. Günümüzde bonelerin üretiminde çok sayıda kumaştan yararlanılır. Bu kumaş türleri arasında saten, ipek, penye, şifon ve pamuklu kumaşlar yer alır. Kullanmak istedikleri bone de bir kumaş tercihi olanlar boneler hakkında verilen bilgilerden yararlanarak aradıkları boneyi satın alabilirler. Bone satın almak için Sima Eşarp penye, kadife ve 4 mevsim kullanıma uygun bone modelleri incelenebilir.

Bone Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bonenin Eşarpla Uyumlu Olup Olmamasına

Bone seçerken dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de eşarpla uyumlu olup olmamasıdır. Boneler eşarp ve şal gibi örtülerin içlerine takıldıkları için eşarpla uyum sağlayacak ve pot durmayacak özelliklere sahip olmaları gerekir. Örneğin ipek eşarbı takmayı tercih edenlerin boneyi ipek kumaştan tercih etmesi kayma sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra bonenin eşarp rengi ile uyumlu olmasına da dikkat edilmelidir.

Eşarpta bulunan renkleri içeren bir bone eşarpla bir bütün halinde görünmeyi sağlayabilir. Bunun yanı sıra koyu tonlu eşarplar için beyaz boneler, açık renkli eşarplar için koyu renkli boneler tercih edilebilir. Böylelikle zıt renklerin uyumlu olması sağlanabilir. Ayrıca bonenin eşarp içerisinde kötü durmasını istemeyenler tarafından dikişsiz ve sade bone modelleri seçilerek eşarbın sorunsuz olması sağlanabilir.

Bonenin Kullanışlı Olmasına

Bonenin kullanışlı olması dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir. Bonenin farklı eşarp modelleriyle birlikte kullanılabilmesi kişilerin her eşarp için farklı bone alma gereksinimi ortadan kaldırır. Böylelikle bütçe için avantajlı olur. Kullanışlılık yanı sıra bone seçerken dayanıklılık göz önünde bulundurulabilir. Yıkama ve kullanıma bağlı olarak kolay yıpranmayan bonelerin tercih edilmesi sürekli bone alışverişinin yapılmasının önüne geçer.

Bonenin Şık Olup Olmamasına

Kadınlar kendilerini güzel veya şık gösterecek ürünleri kullanmak isterler. Bunun için bone seçerken şıklık dikkat edilmesi gereken kriterler arasında bulunabilir. Özellikle kullanılacak bone dışarıda kullanılacaksa fırfır, tül ve kurdele gibi ürünlerle şık hale getirilmiş boneler tercih edilebilir. Bu sayede kadınlar dışarı çıkarken bu boneyi takarak saçlarının görünmesini engelleyebilirler.

Bonelerin şık olup olmaması renkleriyle de alakalı olabilir. Giyilecek bir kıyafet ve eşarpla uyumlu olacak bone şıklığı da sağlar. Bunun için bone seçenlerin kullanacakları eşarpların rengine göre seçim yapmaları gerekir.

Mevsime Uygun Olup Olmadığına

Kıyafetlerde mevsimle uyumluluk arandığı gibi bonelerin de mevsime uygun olması gerekir. Böylelikle saçlar için kullanılan boneler terlemeye neden olmaz. Özellikle sıcak yaz aylarında hava aldıran kumaşlar kullanılarak üretilmiş bonelerin seçilmesi gerekir. Böylece sıcaklarda serin kalınabilir. Satın alınacak bonenin her mevsim kullanılmak istenmesi durumunda ise 4 mevsim kullanım için üretilen modellerin incelenmesi gerekir. Sima Eşarp bone modellerinde 4 mevsim kullanıma uygun ürünler bulunur. Bone kategorisi incelenerek marka ve modeller incelenerek 4 mevsimlik boneler satın alınabilir.

Bonenin Kafa Yapısına Uygunluğuna

Bone seçiminde kafa yapısına da dikkat etmek gerekir. Kadınların kafaların büyük ve küçük olması bonelerin kafaya uymamasına neden olabilir. Bunun için seçim yaparken kafa yapısının dikkate alınması gerekir. Özellikle dış bone ve bağlama özelliği olmayan bonelerde büyük ve küçük ayrımının yapılması gerekir. Bonelerde beden bulunmuyorsa model ayrıntısına dikkat edilebilir. Sima Eşarp bone modellerinde her kafa yapısına uyum sağlayacak bone modellerini bulmak mümkündür.

Bonenin Kullanım Amacına Uygunluğuna

Boneler seçilirken hangi amaçla kullanılacağının da göz önünde bulundurulması gerekir. Bone dışarıda kullanılacaksa tasarım açısından güzel görünmesi ve kadınların kıyafetlerini tamamlaması gerekir. Bunun için dış bone modellerinden satın alınabilir. Kadife veya penye kumaştan üretilen bonelerden zevke göre renk seçimi yapılabilir.

Boneler eşarp ya da şalların içinde kullanılacaksa düz renk ve sade modeller tercih edilebilir. Bonenin eşarp içerisinde sadece ön kısmı görüleceği için şatafatlı modellerin tercih edilmesine gerek yoktur. Ancak eşarplarının düz durmasını isteyenler tüllerle eşarbın topuz şeklinde görünmesini sağlayacak bone modellerini tercih etmeleri de mümkündür. Böylelikle eşarbın dik durması sağlanabilir.

Bonenin Giyim Tarzına Uygun Olup Olmamasına

Giyim tarzına uygunluk kadınların bone seçerken dikkate alabileceği konular arasında bulunur. Özel günlerde abiye şal kullanması gereken kişiler abiye giyim tarzına uygun bone seçimi yaparak uyum sağlayabilirler. Bunun için ipeksi, kaymaz, şifon ve saten bonelerden seçebilirler.

Günlük giyim için boneler seçilirken ise penye kumaş tercihi yapılabilir. Böylelikle her mevsim eşarplar içerisinde bone kullanılabilir. Günlük hayatta şık giyim tarzına benimseyenlerin de şifon ve ipeksi boneleri tercih etmeleri mümkündür.

Bonenin Uygun Fiyatlı Olmasına

Bone seçiminde dikkate alınması gereken son konu ise fiyattır. Piyasada çok sayıda bone modeli ve markası vardır. Bu nedenle de bone fiyatlarında farklılık ortaya çıkar. Uygun fiyatlı ve kullanışlı boneye ihtiyaç duyanlar kriterlerine uygun boneleri satın almak isterler. Sima Eşarp müşterilerine bu imkanı sağlar. Firmanın fırfırlı, hijap, kaymaz, penye, saten ve dış boneleri uygun fiyatlarla satışa sunulur. Modeller ve fiyatlar karşılaştırılarak bayanların en uygun ürünü satın almaları mümkün olur.

Renklere göre eşarp seçimi ile ilgili içerik için https://blog.simaesarp.com/renklere-gore-esarp-secimleri/ 🧕

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu