ModaGüzellik

Doğru Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Türkiye’de kadınların büyük bir bölümü, tesettür giyimini tercih ediyor. Tesettür giyimde kullanılan parça sayısının çok fazla olması, kombin işini zorlaştırıyor. Giyilen tüm parçaların, model ve renk olarak birbiri ile uyumlu olması gerekiyor. Eşarp kombini tamamlayan en önemli parçadır. Doğru eşarp seçimi nasıl olmalıdır? Öncelikle, kumaş ve renk uyumuna dikkat edilmelidir. Doğru eşarp seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, kullanım alanıdır ve kullanım yerine göre seçim yapılmalıdır. Kumaş ve renk uyumunun olması, eşarp ürünlerini daha farklı gösterecektir.

Eşarp Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bayanlar her zaman şık ve güzel görünmek isterler. Bunun için kombinlerini oluşturacak eşarpları seçerken nelere dikkat edeceklerini bilirler. Eşarp seçiminde şu hususlara dikkat edilir.

  • Eşarp kumaşı,
  • Eşarp rengi,
  • Yüzdeki duruşu,
  • Eşarp bağlama biçimi,

Bu hususlar, eşarp seçiminde öne çıkan hususlardır. Yüze uygun renklerin tercih edilmesi ve yüz şekline göre bağlama biçiminin belirlenmesi, daha şık görünmeyi sağlayacaktır. Tesettür giyiminde, eşarpların bağlanış biçimleri, yüze ve kombine uyumunu daha iyi sağlayacaktır.

Kıyafete Göre Eşarp Seçimi

Tesettür giyimini tercih eden bayanlar, yeni bir kıyafet alırken, mutlaka uyumlu eşarp seçimini de birlikte yaparlar. Günlük hayatta ya da özel günlerde giyilecek olan kıyafetlerle birlikte kullanılacak olan eşarplarında özel seçilmesi gerekir. Kıyafetin modeline ve rengine uygun eşarp seçimi daha hoş bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır. Kıyafete göre eşarp seçimlerinde, kumaş kalitesi, renk, model seçenekleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğru Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kıyafet Modeline Uygun Eşarp Seçimi

Kapalı giyinmeyi tercih eden bayanlar, kıyafet modeline göre eşarp ya da şal ürünlerini kullanırlar. Kıyafet modeline göre eşarp seçimi yapmaya çalışanlar, tunik modeli kıyafetlerde, eşarp yerine şal ürünlerini tercih edebiliyorlar. Tesettür kıyafetlerde, trençkot modelleri daha fazla tercih edilebiliyor. Bu model kıyafetleri seçenler, sert ve dik duran eşarp modellerini seçerler. Parlak ve pamuksu kumaş özelliğine sahip trençkot modelleri için twill eşarp modelleri önerilmektedir. Giyilecek olan kıyafetin modeline göre eşarp seçiminin doğru yapılması, günlük hayatta da her zaman şık olmayı sağlar.

Eşarp Kumaşı

Eşarp seçiminde, kumaş kalitesi her zaman öncelik verilmesi gereken husustur. Eşarp kumaşı ile kıyafet kumaşı birbirine uyumlu olmalıdır. Kıyafetlerin ve eşarp kumaşının, saçlara ve tene zarar vermemesi için sağlıklı kumaş ürünleri seçilmeye çalışılmalıdır. Şal ya da eşarp kumaşları arasında, ipek, saten ya da tafta kumaş ürünler sağlıklı ve en çok tercih edilen ürünlerdir. İpek kumaş eşarplar daha çok abiye kıyafetlerle birlikte kullanılmaktadır. İpek ve tafta kumaş eşarplar, günlük giyimlerde de sık tercih ediliyor. Bu kumaş ürünleri, daha şık ve spor görünmeyi sağlıyor.

Kıyafet Rengine Uyumlu Eşarp Seçimi

İnsanlar, günlük ya da özel günler için kıyafet seçimlerinde, günün ve yerin önemine göre renk tercihleri yaparlar. Tesettür giyiminde, günlük kıyafetler ile eşarp ürünlerinin renk uyumları önemlidir. Kombinin en iyi şekilde oluşturulabilmesi için renk uyumuna dikkat edilmelidir. Parlak renkli ve çiçek desenli eşarp çeşitleri, günlük giyimlerde uyumlu olacaktır. Bu eşarp modelleri, günlük kombinlerin oluşturulmasında vazgeçilmez olarak bilinir. Abiye kıyafetlere kombin oluşturmak için eşarp seçimlerinde, daha çok şık ve sade modeller tercih edilmektedir. Kıyafetin rengi ile uyumlu olması, şık görünmeyi sağlarken, eşarp detayının öne çıkmasını sağlar.

Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi

Eşarp seçiminde, kıyafet modeline ve rengine ne kadar dikkat ediliyorsa, ten rengine de o kadar dikkat edilmelidir. Kıyafet renklerine göre kombin oluşturulurken, ten rengine göre eşarp seçimi şık olma açısından önemlidir. Ten rengi açık olanlar, daha çok siyah ve yeşil tonlardaki eşarp modellerini tercih ederler. Zümrüt yeşili, haki yeşil, orman yeşili, siyaha yakın tonlar, açık tenli kadınları canlı gösterir. Esmer tene sahip kadınlar, toz pembe, bebek mavisi, eflatun, açık yeşil tonlarını ten renklerine uyumlu olarak seçebilir.

Yüz Şekline Göre Eşarp Seçimi

Doğru eşarp seçimi nasıl olmalıdır? Eşarp seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de yüz şeklidir. Doğru eşarp seçimi yapabilmek için yüz hatlarına uyun modellerin bilinmesi ve seçilmesi gerekir. Yüz şekline göre eşarp seçiminde, bağlama biçimi de önemli bir yere sahiptir. Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar, bağlama şeklini belirlerken, alınlarını daha çok ortaya çıkartmalı, yüzün yan taraflarını gizlemelidir. Yüz şekli uzun bir yapıya sahip olanlar, eşarplarını bone ile bağlamalıdır. Eşarp modeli seçimi yaparken, yüz şekline, bağlama biçimine ve kıyafet renk uyumuna dikkat edilmelidir. Eşarp renk, model ve bağlama biçimleri, yüzü daha küçük ya da daha büyük gösterebilecektir.

Doğru Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Pamuk Eşarpların Kombini

Eşarp ürünleri, çoğu zaman kumaş özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Yeni bir eşarp almak isteyenler ürün seçiminde öncelikle şu seçenekleri kullanır.

  • Pamuklu eşarplar,
  • Polyester eşarplar,
  • Angel eşarplar,
  • Modal eşarplar,

Pamuklu eşarplar, daha çok spor giyim kombinlerinde yardımcı olmaktadır. Çok fazla renk seçeneğinin olması, rahat ve mütevazi bir imaj oluşturmasını sağlar. Rahat giyinmeyi tercih edenler, pamuklu eşarplarla kombin yapmak istediklerinde, düz ve sade eşarp modellerini seçerler.

Modal Eşarpların Kombini

Eşarp ürünlerinde, çok fazla kumaş ve model seçeneği vardır. Modal eşarplar, daha çok kaşe kaban, blazer ceket gibi kıyafet modellerinde tamamlayıcı bir kombin ürünü olacaktır. Eşarp modelleri seçiminde, ten rengine uygun renkleri seçmeniz, kombini daha iyi tamamlamanızı sağlayacaktır. Modal eşarp modelleri, daha rahat bir görüntü oluşturmayı sağlayacaktır. Genç bayanlarda, spor kombinler üzerine iyi bir uyum sağlayacaktır. Her eşarp modelinde olduğu gibi, yüz şekli, ten rengi, kıyafet renk uyumu ve bağlama şekli, eşarp seçiminde ön plana çıkmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu