Alışveriş

En Çok Tercih Edilen Yaz Eşarp Modelleri

Eşarp; kadınların kullandığı bir tür aksesuardır. Hem başörtü olarak hem de takı olarak kullanılır. Değişik çeşitleri mevcuttur. Her mevsim kullanılabilen türleri bayanlar arasında yaygınlıkla kullanılır. Eşarp seçiminde kumaş, ham madde, kullanışlı olma, rahat olma, şık durma, güzel ve dökümlü durması gibi kriterler göz önüne alınır.

Bazı eşarplar flör olarak da kullanılır. Bu tercihe bağlıdır. Kapalı bayanlar için eşarp hayatta farklı bir yer teşkil eder. Çünkü tesettürlü bayanlar için eşarp olmasa olmazlardandır. Açık bayanlar için de eşarp çok önemlidir. Çünkü onlarda boyunlarına flör olarak takıp rahatlıkla, güzel bir görüntü elde edilebilirler.

Eşarp Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde çok çeşitli eşarplar mevcuttur. Bu çeşitler ülkelere göre de değişiklik gösterir. Çünkü her ülkenin iklimi farklı olabilir. İklim de eşarp seçimini etkiler. En çok tercih edilen yaz eşarp modelleri pamuklu, viskon, ipek, yün, penye, çizgili, kot, mevsimlik eşarp çeşitleri vardır. Her mevsim farklı tür eşarp tercih edilebilir. Pamuklu eşarplar tüylenme yapabilir. Ipek şal ve eşarplar çok şıktır fakat kaygandır.

Penye şal ve eşarplar ise günümüzde çok trendtir. Hem rahat olması hem de kullanışlı olması ile göze çarpar. Mevsimlik eşarplar ise genel olarak her mevsime uygun olup çok şık olabilirler. Günümüz dünyasına baktığımızda kullanılan her eşya, takı, aksesuar hoş olması kadar aynı zamanda konforlu olması da oldukça önemlidir. Çünkü herhangi bir şey ne kadar güzel olursa olsun eğer kullanışlı, rahat, pratik değilse çok da tercih edilmezler.

Yaz Eşarp Modelleri

Yazın eşarp takmak oldukça modadır. Hem rahattır hem de hoş bir görüntüsü vardır. Yaz mevsimi sıcak olduğundan insanlar çok fazla terler. Bu da esarp seçimini etkiler. Yazın genel olarak serin tutan, terk etmeyen, kullanımı kolay, rahat eşarplar tercih edilebilir. Kısaca etmenler eşarp seçimini değiştirebilir.

Yazın terleme çok normaldir, elbette insanlar terleyebilir. Çünkü vücudun buna da ihtiyacı vardır. Burada önemli olan konu doğru eşarp tercihidir bayanlar için. Çünkü doğru olmayan eşarp tercihi sıcağı çeker ve fazla miktarda terlemeye sebep olabilir. Bu hususta eşarbın kumaş seçimi çok önemlidir.

Yaz eşarp modası için ilk başta doğru kumaş nedir diye düşünülmelidir. Doğru eşarp seçiminden kasıt; terleme yapmayan, kumaştan imal edilmiş doğal ham maddeli eşarplardır. Terleme yapmayan kumaş diye düşünülürse ilk olarak tercih edilmesi gereken kumaş türü pamuklu kumaş yapısına sahip eşarplardır.

Çünkü pamuklu olan eşarplar boşluklu yani gözenekli olduğundan dolayı derinin hava almasını sağlar. Bu sayede fazla terlemeyi önler. Aynı zamanda pamuklu eşarp türleri çok konforludur, kullanımı oldukça rahattır. Fiyatı da uygundur. Hem cebinizi hem derinizi yakmaz.

Yaz Aylarında Polyester Eşarp Mantıklı Mıdır?

Yaz aylarında doğal kumaşlar genelde tercih edilir. Sentetik yani yapay olan eşarplar çok tercih edilmez. Sentetik eşarp denilince akla ilk gelen polyester kumaştan imal edilen eşarplar olur.

En çok tercih edilen yaz eşarpları

Yaz Aylarında Hangi Eşarp Tercih Edilmelidir?

Eşarp renk seçimi yaz mevsimde tercih edilirken genelde terleme yapmaması için açık renkler tercih edilir. Renk seçiminde koyu renklerden çok açık renkleri tercih etmek daha zekicedir. Çünkü koyu renkler güneş ışınlarını doğrudan kendine çeker.

Bu da terlemeye sebep olabilir. Açık renkleri kullanmak ise oldukça avantajlıdır. Terlemeyi önler ve gün ışığını doğrudan kendine çekmez. Siyah rengi özelikle tercih edilmez. Genelde beyaz rengi, açık tonlarda olan mavi, yeşil, turuncu, pembe gibi renkler tercih edilmesi daha doğrudur.

Yaz Mevsiminde Tercih Edilen Eşarp Modelleri

Yaz ayları konfor ve şıklığın bir arada olduğu aylardır. Bunun için yapılan eşarp modelleri bu ikisine uymak zorundadır. En çok tercih edilen modellerin başında eşarbı sade ve şık bir şekilde arkadan bağlayıp arka tarafını serbest bırakmak gelir. Bu model oldukça şık ve rahattır. Kullanımı kolaydır. Rahatsız etmez kullananları. Bir diğer model ise genelde ipek eşarpta tercih edilen eşarbın bir tarafını öne salık bırakıp diğer tarafını arkaya atmakla yapılır.

Bu model de oldukça pratik ve hoş bir görünüm verir bayanlara. Bir diğer model ise eşarbın iki ucunu da arkada bağlama modelidir. Bu modeli diğer modellerden ayıran yönü ise eşarbın uçları eşarbın arkasının üstünde düğüm atılırken eşarbın arkası aşağıda kalır bu da eşarba daha derli toplu bir görünüm verir. Bir başka eşarp modeli olarak da eşarbı ikiye katlayıp şal olarak kullanmak vardır. Bu modele “eşarp şal modeli” de denir.

Eğer Medine İpeği bir eşarp kullanılacaksa önüne çok dikkat etmelisiniz. Medine İpeği eşarp önü çok kolay bir şekilde yüz yapısına uygun olarak şekil alır. Bu şekli bozmamaya özen gösterilmesi gerekir. Tesettürlü bayanlar özelikle tercih ettikleri bir diğer model ise omza salık şekilde bırakılan eşarp modelidir. Bu model de eşarp büyük bağlanıp omza doğru sarkıtmak önemlidir. Tesettür için de oldukça uygundur.

Eşarp Yapımında Topuz Nasıl Olmalıdır?

Eşarp yaparken topuz yapmak çok önemlidir. Çünkü topuz ne kadar düzgün olursa eşarpta o kadar güzel ve düz durur. Topuz ne çok yukarda ne de çok aşağıda olmalıdır. İdeali başın hizasında olanıdır. Topuz yaparken çok çeşitli yöntemler vardır. Bazı bayanlar topuz tokası, yazma dolama gibi yöntemler kullanırken bazıları ise hiç bir malzeme kullanmadan doğrudan kendi saçlarını dağınık bir ev topuzuyla da toplayıp yapabilir.

Yüksek topuz çirkin bir görünüm verebilir. Çok alçaktan yapılan topuz da eşarbın model almasını önler. Bu yüzden yapılan eşarp topuzu yüz yapısına uygun ve aynı zamanda eşarp modeliyle de uyum sağlaması önemlidir. Rahatlık olmazsa olmazdır. Yüksek topuz gün boyu baş ağrısı yapabilir. Alçak topuz ise eşarbın model almasını önler.

Eşarp Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar?

Yüz hatlarına uygun eşarplar yapılmalıdır. Yüzü çok gizlememeli çokta ortaya çıkarmamalıdır. Topuz boyu ideal olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu