Alışveriş

Eşarp Nasıl Bağlanır?

Eşarp Nasıl Bağlanır?

Tesettür giyinme modasını benimseyen hanımların en çok önem verdikleri konuların arasında eşarp bağlama geliyor. Özellikle yeni tesettür giyimine giren kadınlar için eşarp bağlama zorlu bir süreç olabiliyor. Eşarp nasıl bağlanır? Sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağız. Eşarp bağlamasını bilmeyen kadınlar kimi zaman ayna karşısında uzun saatler geçirebiliyor. Eşarp bağlamanın püf noktaları öğrenildikten sonra pratik ve şık bir şekilde bağlamanız mümkün oluyor. Eşarp bağlama konusunda sıkıntı yaşayanlar için şu dört pratik adımı uygulayarak kolay bir şekilde çözüm bulabilirler.

  • Saçların toplanılması
  • Bone takılması
  • Eşarbın örtünmesi
  • İğne veya mıknatıs kullanımı şeklinde sıralanabilir.

Saçların Toplanılması

Uzun saça sahip olan kadınların eşarp bağlamadan önce saçların toplanması eşarbın mükemmel görünmesini sağlayan faktörlerin başında geliyor. Saçlar toplandıktan sonra eşarp bağlamanın açık saç üzerine bağlamaya çalışmaktan daha kolay olduğunu göreceksiniz. Ayrıca toplanmayan saçlar eşarbın altından sarkıp ensenizin terlemesine yol açarak gün içinde rahatsız olmanıza neden olabiliyor. Bu nedenlerden dolayı eşarp bağlamadan önce saçların düzgün bir şekilde toplanıp topuz olması için de toka kullanabilirsiniz.

Bone Takılması

Eşarbın gün içinde herhangi bir nedenle başınızdan kaymasını önlemek için bone kullanmanız sizin yararınıza oluyor. Özellikle eşarp kayması durumda da saçlarınızın görünmesini önleyecektir. Bone sayesinde topuz saçın daha bütün halde durmasına da yardımcı oluyor. Bone tercih edilirken üretildiği malzemenin kalitesini de dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü boneler çok sık kullandıkları için kısa sürede deforme olabiliyorlar. Pamuklanma ve renk solması gibi durumların yaşanmaması için kaliteli ve organik iplikten üretilmiş olan ürünleri tercih etmenizde fayda bulunuyor. Sima Eşarp web sitesinde doğal iplerden üretilmiş boneler hem saçlarınızı hem eşarbının şeklini korumasının yanında saç sağlığınıza yardımcı oluyor.

Eşarbın Örtünmesi

Yapılan hazırlık aşamaları tamamlandıktan sonra eşarbın dinin gerekliliklerine göre uygun bir şekilde başınızı örtmesi için bağlayabilirsiniz. Eşarp bağlarken boynumuzun tamamen örtüğünden emin olmanız gerekiyor. Günlük yaşamda eşarbınızı bağlandıktan sonra zorluk yaşamamanız için eşarbın kenarlarını kıyafetinizin içerisine koyabilirsiniz. Eşarp üzerinde desenlerin ön plana çıkmasını istiyorsanız belirli bir eşarp modelini seçerek bumbarın kombininizi oluşturma şansınız bulunuyor. Sima Eşarp web sitesinde birçok farklı renkte, zevk, tercih ve yüz tipine göre birçok türünü kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Eşarp Nasıl Bağlanır

İğne Veya Mıknatıs Kullanımı

Eşarp örtünme işleminden sonra eşarbın başınızda sabit durması için toplu iğne kullanmanız gerekiyor. Ancak iğneler uzun vadede eşarp kumaşını deforme ettiği için son yıllarda mıknatıs kullanımı giderek yaygınlaşıyor. İğne kullanımı eşarp kumaşında delik oluşmasına yol açarak kumaşın tüylenme ve pamuklanma sorunlarının oluşmasına neden oluyor. Eşarbın zarar görmesini istemeyen kadınlar çenenin altında ve başının üstünde mıknatıs aracılığıyla eşarbını sabit tut durabilirler.

En Trend Eşarp Bağlama Şekilleri

Günümüzde her kadının kendine özgü bir eşarp bağlama stili bulunuyor. Fakat yeni trendler doğrultusunda her gün farklı eşarp modelleri çıkıyor. Sosyal medyanın etkisiyle eşarp modelleri arasındaki farklılık bir nevi tarz haline geliniyor. Eşarp bağlamanın pek çok yolu olduğu için insanlar kadınlar ideal eşarp bağlama seçenekleri tercih ederek farklı kombinler oluşturabilirler. Eşarp sayesinde kombinlerinizi tamamlayarak farklı görünüme sahip olabilirsiniz. Farklı eşarplarla tarzı oluşturmak için büyük desenleri olan renkli eşarpları tercih etmenizde avantaj bulunuyor. Günümüzde en çok kullanılan eşarp bağlama yöntemleri şunlardır.

  • Üçgen stil eşarp bağlama
  • Pratik eşarp bağlama
  • Tek omuz eşarp bağlama
  • Dolama eşarp bağlama yöntemi olarak biliniyor.

Yüz Tipine Göre Eşarp Seçimi

Tesettür giyim modasını benimseyen kadınlar kıyafet kombinlerini oluştururken tamamlayıcı olan eşarp seçimlerine çok dikkat ederler. Özellikle şık bir kombin oluşturabilmek için eşarp seçilirken yüz hatları önemli bir husustur. Yüz tipine göre eşarp seçildiğinde daha şık ve zarif bir görünüm elde edersiniz. Eşarp seçimlerinde yüz tipi kadar ten rengi de önemli bir konudur. Yüz tipine, renk seçimine, bağlama şekline ve ten rengi ile uyumlu oluşturacağınız eşarp kombinlerde gözler hep sizin üzerinizde olacaktır. Sima Eşarp web sitesinde yer alan eşarp kombinleri sizlere yardımcı oluyor.

Eşarp Modelleri İle Kombin Nasıl Yapılır?

Tesettür giyinmeyi tercih eden kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından birisi de eşarplardır. Her yaş grubu için farklı eşarp modelleri sayesinde birçok kıyafet kombini yapabilirsiniz. Kıyafet kombinlerini oluşturmak isteyen kadınlar farklı renk ve modellere sahip eşarp çeşitlerini Sima Eşarp web sitesinden kolaylıkla sipariş verebilirler. Eşarp seçimleri kumaş türüne ve bağlama şekillerine göre tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle kadınlar kıyafete uygun eşarp seçimlerinde çok dikkat etmeleri gerekiyor. Eşarp ile doğru kombini yapması için eşarbın kumaşı, rengi, modeli ve desen seçenekleri gibi hususlar göz önünde bulundurması gerekiyor.

Doğru Eşarp Seçimi

Günümüzde kadınların birçoğu tesettür giyimini tercih ediyor. Tesettür giyiminde kullanılan parçaların çok fazla olması nedeniyle kombin oluşturma işi de zorlaşıyor. Tüm tesettür parçalarının model ve renk olarak birbiriyle uyumlu olması gerekir. Eşarp genellikle kombini tamamlayan en önemli parça olarak görülüyor. Eşarp kombini oluşturulurken öncelik kumaş ve renk uyumlarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca doğru eşarp seçiminde kullanım alanına ve kullanım yerine göre seçim yapılması daha şık olmanızı sağlar.

Eşarp Modasının Doğru Adresi Sima Eşarp

Sima eşarp tesettür giyiminde kadınların en büyük yardımcısı olan eşarp türlerini müşterilerin hizmetine sunuyor. Web sitesinde yer alan menü kısmında bulunan kategoriler sayesinde tarzınıza ve zevkinize uygun kaliteli eşarpları kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Abiyenizle özel davetlerde katıldığınızda en çok dikkatleri üstünüze çekmek için Sima Eşarp sizin için bir ışık oluyor. Ayrıca günlük hayatta, işte ve önemli toplantılarda kusursuz bir hava yaratmak için web sitesinde yer alan eşarp modellerini inceleyerek tercih edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu