Alışveriş

Eşarp Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eşarp özellikle bayanların tercih ettiği bir aksesuardır. Renk, renk çeşit, çeşit modelleri bulunmaktadır. Tabii ki güzellikleri kadar da eşarp narin ve çabuk bozulmaya yatkın olan bir kumaş türüdür. Eşarplar birçok kumaş türünden yapılmaktadır. Narin özenle bakılması gereken bir üründür.

Dikkatli bakılmadığında ve dikkatli temizliği yapılmadığında ömrü kısa olmaktadır. Genellikle ömrü çok uzun olmazlar. İyi bakıldığı takdirde ömrünü biraz daha uzun tutabilmek mümkündür. Tabii ki renginin de bozulmaması bir o kadar önemlidir. İyi bakılmadığı takdirde renginde solma ve modelde kayma gözükür bu da eşarbın artık kullanılmayacağı anlamına gelmektedir.

Eşarp kullanan kişiler mümkünse en az yılda bir kere yıkama yapması gerekir. Eşarplara özel şampuanlar bulunmaktadır. Bu şampuanlarla narin bir şekilde yıkanması mümkündür. Böylelikle ilk gün ki gibi hala aynı şekilde durması ve kullanılması mümkündür. Peki, eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Eşarp Şampuanı Nedir?

Birçok kişi belki de yeni duymuş olabilir. Tabii ki bu narin bu güzel eşarplarında şampuanı neden olmasın ki. Her ürünün temizliği gibin eşarplarında temizliği vardır. Eşarplarda oluşan lekeleri, tozları ve kirleri temizlemek için eşarp şampuanı kullanılmaktadır. Bu sayede eşarplar daha temiz ve ilk gün ki gibi görülmektedir. Eşarbın temizliği önemli olduğu kadar eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu da önemlidir. Çünkü her eşarp şampuanı kullanılmaması gerekir.

Eşarp Şampuanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eşarp narin bir kumaş türü olduğu için temizliği de bir o kadar narindir. Eşarpları yıkarken ve ya temizlerken eşarp şampuanına da dikkat edilmesi gerekir. Her eşarp şampuanı alınmamalıdır. Eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Sorunun cevabı şöyledir?

  • İlk önce eşarp şampuanı seçerken bütün kumaş türlerinde kullanılabilir olması çok önemlidir.
  • Tüm makyaj lekelerinde etkili olması gerekir.
  • Mutlaka şampuanın arkasında kullanım talimatı yazmalıdır.
  • Eşarpta oluşan her türlü lekeyi ve kiri çıkarmalıdır.
  • Eşarbın kumaşına zarar vermemesi gerekir.
  • Eşarbın rengini ve dokusunu koruması gerekir.
  • Eşarptaki makyaj artıklarını, ciltten bulaşan yağları temizlemesi gerekir.
  • Kimyasal madde içermemesi gerekir.
  • Ağartıcı ve renk soldurucu madde içermemesi gerekir.
  • Kokusu da güzel olmalıdır ki yıkandıktan sonra kötü bir koku kalmasın.
  • Eşarp şampuanı kullanan kişilerin memnuniyeti de önemlidir.

Eşarp Temizliği Nerelerde Yapılır?

Eşarp temizliği sadece bir yerde yapılacak diye bir şey bulunmamaktadır. Eşarp temizliği birçok yerde ve şekilde yapılması mümkündür.

  • Kuru temizleme eşarpları en kolay ve en iyi çözümle yıkamaktadır. Ama maliyeti biraz pahalıdır.
  • Evde elde yıkama ile de masrafsız şekilde kendiniz yapmanızda mümkündür. Tabii ki eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Uygun olan bir şampuan alınarak rahatlıkla ev ortamında da yapılması mümkündür.
  • Çamaşır makinesi ile yapılabilir. İyi bir eşarp şampuanı tercih edilerek kolaylıkla yapılması mümkündür.

Eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir

Ev Ortamında Eşarp Yıkanabilir Mi?

Eşarplar güzel olduğu kadar temizlik maliyeti de pahalı olabiliyor. Kuru temizleme yapmak istemeyen kişiler evde kolaylıkla hem elde hem de makine de yıkamaları mümkündür. Bunun için ilk önce eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu dikkate alınarak bir şampuan tercih edilmelidir. Tercih edildikten sonra rahatlıkla ev ortamında yıkanmaması mümkündür.

Elde Eşarp Şampuanıyla Eşarplar Nasıl Temizlenir?

Eşarplar narin bir ürün olduğu için isteyen kişiler kuru temizleme de, isteyen kişiler de evde rahatlıkla eşarplarını temizlemeleri mümkündür. Fakat eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Soru çok önemlidir iyi bir eşarp şampuanı bulunmalıdır. İlk önce iyi ve yıpratmayan eşarp şampuanı bulunduktan sonra ne tam sıcak ne tam soğuk bir su elde edilmelidir.

Daha sonra bu suyun içerisine eşarp konmalıdır. Eşarp tam ıslandıktan sonra eşarp şampuanı dökülmelidir. Eşarp çok fazla hırpalanmadan nazikçe yıkanmalıdır. Yıkandıktan sonra güzelce durulanmalıdır. Durulandıktan sonra asla güneşe asılmamalıdır. Ev içerisinde kurutulmalıdır.

Eşarp Şampuanıyla Eşarplar Makinede Yıkanabilir Mi?

Eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu maddelere uygun şampuan alınmalıdır. Eşarp makinenin içerisine yerleştirin ve eğer varsa ipeklere özel bir program varsa o ayarlanmalıdır. Yoksa en hassas program seçilmelidir. En fazla suyun sıcaklığı ise 30 derece olmalıdır.

30 derecenin üstünde eğer yapılırsa hasar verebilir o yüzden 30 derecenin üzerine çıkılmamalıdır. Sıkma bölümü kapatılmalıdır. Yani sıkma yapılmamalıdır. Eşarp şampuanını deterjan gözüne dökülmelidir. Makine en kısa süre olarak seçilmelidir. Yıkanması için başlatılmalıdır. Yıkanan eşarp çıkarılıp ev ortamında kurutulmalıdır. Asla güneşe asılmamalıdır.

 

Eşarp Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eşarplar narin bir kumaştan yapılmaktadır. Temizliğine de bir o kadar dikkat edilmelidir. Bunu için ilk önce eşarp şampuanı almadan önce eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? sorusu araştırılmalıdır.

Her eşarp şampuanı kullanılmamalıdır.

Eşarpların solmaması ve renginin korunması önemlidir.

Eşarbın uzun ömrünün korunması ve herhangi bir hasardan korunması gerekir.

Farklı şampuanlara maruz bırakılmamalıdır.

Güneşte asal kurutulmamalıdır.

Ütüleme yaparken ters taraftan yapılmalıdır.

Çok fazla sıcak su da ve derecede yıkanmamalıdır.

Asla sıkma işlemi ve çitileme işlemi yapılmamalıdır.

Ağartıcı herhangi bir madde uygulanmamalıdır.

İpek eşarplar özellikle diğer eşarplara göre daha dikkatli yıkanmalıdır.

Eşarp yıkanırken ve kuruturken örselenmemesi gerekir.

Bütün eşarplar birlikte yıkanmamalıdır. Eğer yıkanırsa ki renkleri birbirine bulaşma ihtimali olabilir.

 

Eşarp Şampuanı Almadan Başka Deterjanlarla Yıkanmak Uygun Mudur?

Eşarpların kumaşı narin bir kumaş olduğu için kesinlikle ama kesinlikle eşarp şampuanı olmadan yıkanmamalıdır. Eğer yıkarsanız ipek eşarplarınız özellikle kötü olur. Bunun düzeltmenizde mümkün değildir. Zaten her eşarp şampuanı da kullanılmamalıdır. Eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Sorusunun cevabına uygun şampuan tercih edilmelidir. Başka maddelerle kesinlikle yıkanmamalıdır.

 

Eşarp Şampuanı Fiyatları

Eşarp şampuanı seçerken nelere dikkat edilmelidir? Sorusunun cevabı verilmiştir. Eşarp şampuanı seçerken dikkat edilen hususları taşıyan şampuanlar 25 TL civarından başlamaktadır. Tabii ki markalara göre de ve boyutuna göre de değişmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu