ModaAlışveriş

Günlük Kullanım İçin Eşarp Kombin Önerileri

Tesettür giyimi tercih eden hanımların kombin yapması daha fazla parça olduğu için dönem dönem biraz daha zorlu bir hale gelebiliyor. Birden çok parçayı bir araya getirerek bütünlük sağlamak amacıyla tercih edilecek parçalar dahilinde kumaş ve renk uyumu oldukça mühimdir. Kombini taçlandırmakta ve en dikkat çekmekte olan parça ise başörtüdür. Başörtüsü modelleri ise; eşarplar ve şallar olarak iki bölüme ayrılıyor.

Tesettür giyim dahilinde günlük hayatta kullanılmakta olan başörtü kumaşları ve modelleri ile beraber özel günler için tercih edilen parçalar birbirinden ayrıdır. Başörtü seçilirken ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta kullanım alanı oluyor. Tesettür giyim kıyafetine uygun tercih edilen ve kıyafet kumaşıyla da uyumlu şekilde olması gereken başörtü modelleri şal ve eşarplarda da farklılığı her daim gösteriyor.

Eşarp Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Eşarp ve şal seçiminde renk, yüzdeki duruş, bağlanış biçimleri öne çıkan noktalar oluyor. Yüzünüze en uygun ola renkleri tercih ederek yüz şeklinize uygun olarak bağlama yapabilirsiniz.

Eşarp ve şal seçiminizi kıyafetinizin kumaşına göre tercih ederek doğru akışı her daim yakalayabilirsiniz. Tesettür giyimde kıyafetinizi en iyi biçimde yansıtacak parça olan eşarpların bağlanış biçimleri de yüzünüze çok uygun olmalıdır.

Günlük kullanım Şal ve Eşarp Seçimleri

Eşarpları bağlama biçimi ile beraber şal bağlama biçimi birbirinden ayrıdır. Şal ile birbirinden ayrı modeller yapmak oldukça mümkün oluyor. Buna ek şekilde renk ve kumaş skalası çok daha geniş oluyor. Şal seçiminde her daim dikkat edilmesi gerekli ilk nokta şal renginin cilt tonuna mutlaka uyumudur. Bir diğer aşama olan şal bağlama biçiminin yüzünüzde duruşu oluyor. Tesettür giyimin en mühim parçası sayılan şal ve eşarplar cilde ve kombine uygun biçimde seçildiğinde şık bir görünüme sahip olmak çok rahattır.

Şal modelleri arasında yer alan onlarca seçenek ile beraber tesettür ofis şıklığı, günlük olarak rahat kombinler için her daim kullanışlı parçalar yer alıyor. Tesettürlü hanımların en önemli aksesuarlarından biri şekilde Eşarplar için birçok marka her sene yeni sezon farklı modeller ile beraber daha şık görünmelerine yardımcı oluyor.

Yaz ve kış sezonları için ayrı renkler ve desenlerde eşarp modelleri ile her daim ilgi odağı olan firmalar hanımlar için farklı kombin önerileri hazırlamalarını sağlıyor.

Eşarp modasında her daim yön belirleyen firmalar tasarımlarını rahat kullanım düzgün duruşunda ve dikkat çeken modellerden yana her daim kullanıyor. Hanımlar kendilerine yakışacak eşarp seçimi konusunda alışkanlıklarından hızlıca vazgeçmeden modaya uygun şık görünen kaliteli eşarplar tercih ediyor.

Eşarp Nasıl Kombinlenir

Eşarp Kombinlerinde Renk Seçimi

Eşarbınızı kombinleme esnasında renk uyumuna da ayrı bir değer vermeniz gerekiyor. Eşarbınız ile uyumlu şekilde kıyafet tercih edebileceğiniz gibi, zıt olan renklerde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Kombin yaparken en mühim nokta kıyafetinize uygun olan rengi ve ve modeli seçmenizdir.

Spor giyim modellerini terci ediyorsanız daha spor olanlarla kombin oluşturmalı, klasik giyim tercih etmeniz durumunda ise daha klasik ağır modellerle kombin oluşturmak gerekiyor. Bütün bunlarla birlikte bağlama şekilleri ile daha farklı tarz yaratmanız ve günlük modern görünmeniz mümkün oluyor.

Tesettür Elbise Eşarp Kombin Önerileri

Tesettür elbise seçimlerinizi yaparken kombinlerinizi oluşturmak önem taşıyor. Eğer sizler de harika kombinler oluşturmayı diliyorsanız bu kombinde dikkat etmeniz gerekecek en mühim nokta eşarp olacaktır. Doğru eşarp seçimi ile beraber harika kombinleri her daim oluşturabilirsiniz.

Şık kombinler ile özel olan günlerde ortamlarda farkınızı her daim gösterebilirsiniz. Eşarplar ile yapmakta olduğunuz kombinler ile beraber bazı püf noktalar mevcuttur. Bunlara dikkat edip harika olan seçimler yapabilirsiniz.

Eşarp ve Elbise Kombini Yaparken Kumaş Uyumunun Önemi

Seçeceğiniz eşarp kumaşı ile aynı şekilde kumaş yapısına sahip bir elbise tercih ederseniz görüntü çok daha hoş oluyor. İpek eşarp ile ipek elbise ile beraber, pamuklu elbise ile pamuklu eşarp gibi seçimler yapıp üzerinizdeki bütün kumaşların yalnızca bir dokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Buna ek şekilde renk uyumu yakalayarak da eşarp elbise kombinleri ile beraber yapabilirsiniz. Eşarbın rengini uydurmak amacıyla mevsime göre seçimler yapabilirsiniz.

Yaz mevsimlerinde sıklıkla açık renk eşarplar kullanılırken kış mevsimlerinde daha çok koyu renkler tercih ediliyor. Sizler de elbiseniz ile kombinlerinizi yaparken bunlara çok dikkat ederek şık kombinler oluşturabilirsiniz. Bu adımla beraber çok şık görünüme her zaman kavuşabilirsiniz.

Şal Nasıl Kombinlenir

Düz Renk Eşarp ile Tesettür Elbise Kombini Yapmak

Eğer eşarp düz renk ise böyle durumda tesettür elbise modelinin desenli şekilde olması sizi bir adım öne çıkarıyor. Desenli olan elbise ve düz renk şal birbirini destekleyen iki farklı üründür. Bu ürünlerden birisinin desensiz şekilde olması diğerinin motiflerinin her daim ön plana çıkmasını sağlıyor. Düz renk eşarpları tercih edip elbisenin motiflerini her zaman ön plana çıkarabilirsiniz.

Aynı zamanda renk seçerken de bazı ufak olan detaylara dikkat edebilirsiniz. Eğer düz bir renk ile bir eşarp kullanacaksanız elbisenin üzerinde olan ufak bir motif, kemer yahut kuşak detayından yararlanabilirsiniz. Buralarda kullanılmakta olan olan renklerle düz renk eşarbı kombinlerinizi yapabilirsiniz.

Hangi Kumaş Türüne Sahip Eşarp Hangi Elbise ile Uyumlu Olur?

Her kumaş türünde olan eşarp her elbise ile giyilmiyor. Bu yüzden tesettür elbise ile beraber uyumlu kombin yaparken bu noktaya da her daim dikkat etmek gerekiyor.

Parlak şekilde kumaşa sahip eşarplar ile beraber özel günlerde tercih edilecek elbiseler rahatlıkla kombin yapılabilir. Aynı vakitte parıltılı ve pul detaylı olan eşarplar da yine çok özel günler için seçilen elbiseler ile beraber kombin yapılabilir. Bütün bunlardan ayrı şekilde gündelik kullanım için bir elbise seçilecekse bu manada pamuklu eşarplar kullanılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu