ModaAlışveriş

Hangi Eşarp Kaymaz?

Eşarp, hanımların saçlarını tamamen yahut da kısmen örtmek için kullandıkları örtüye deniliyor. Eşarp ayrıca başörtüsü ismi ile kullanılmaktadır ve genel olarak pamuk ya da ipek kumaş tercih edilerek yapılıyor. Ekoseli, çiçekli, sade, geometrik şekiller gibi pek çok desene sahip olan eşarplar her bir zevke, her tarza ve yaşa uygun modellere sahip oluyor.

Eşarp denilince akla genel olarak din ve eşarp kullanımının da din ile gelen sorumluluğu gelir fakat bu sorumluluklar arasında da çeşitli farklılıklar mevcuttur. Bilindiği gibi eşarp İslam dininde tesettürlü kadınların önemli birer parçası fakat farklı dinlere mensup kadınlar için de aynı mühim değerdedir. Yani bu nokta da eşarbın kullanım türleri, dinler arasında ayrım göstermektedir. Peki, hangi eşarp kaymaz?

Hangi Eşarplar Kaymaz?

Dinler arasında eşarbın kullanım türlerine bağlama şeklinde veya kullanım amacı noktasında genel anlamda ayrıma düşürse de başka ayrılıklar da olabilmektedir ve bu durum hanımların da ayrıma düşmelerine sebep olmaktadır. Kimi dinde bir aksesuar olan eşarp, İslam dininde hanımların vazgeçilmez bir başörtüsüdür.

Ayrıca eşarp sadece başörtüsü değil, kadınlar tarafından boyna bağlanmakta olan bir aksesuar olarak da değerlendirilmektedir. Bu durumda eşarp modası birçok Sima Eşarp markasının değerlendirdiği ve üzerinde her daim durduğu bir alan olmuştur.

Hangi Eşarplar Kayma Yapmaz?

Tesettürlü kadınlar için en önemli simgesi başörtüleri, haliyle eşarpları, saçlarının ve boyunlarının görünmesini engellemekte olan bir aksesuardır. Kıyafetlerinde birer tamamlayıcısı şekilde olan eşarplar, çeşitli bağlama şekilleri ile de hanımların tarzlarını yönlendirmektedir.

Giyim modası içerisinde önemli bir parça olan eşarplar, giyimler ile harika uyum yakalayıp özellikle tesettürlü hanımların şık görünmelerinde önemli bir paya sahiptir. Burada tabi eşarp seçimi kıyafetin rengiyle uyumu, kişinin ten rengi ile beraber uyumu gibi noktalar çok önemlidir. Örneğin esmer hanımlara açık renkli eşarplar daha iyi duracakken açık ten renkli hanımlarda daha koyu tonlardaki eşarpları tercih etmelidir.

Eğer kendi cilt tonunuza yakın olan bir eşarp seçerseniz bu sizin soluk görünmenize yol açacaktır. Sima Eşarp bünyesinde her cilt tonuna özel eşarp modelleri bulunuyor. Bu sebepten ötürü eşarp seçerken kayma yapıp yapmamasıyla beraber renk tercihi çok önemlidir. Renk seçiminden hemen sonra bir diğer önemli nokta ise eşarbın kalitesidir.

Hangi Şal Kaymaz

Eşarplarda ilk tercih genel olarak ipek kumaştır fakat piyasa da ipek kumaş adı altında satılıp gerçek şekilde ipek olmayan birçok ürün vardır. İpeği ayırt edebilmek adına dokunmak yeterlidir.

Sima Eşarp ürünlerinin tamamı, en iyi kalitede kumaşlardan üretilmiştir. Eğer dokunulduğunda kusursuz şekilde bir yumuşak doku varsa o eşarp gerçek ipektir. İpek hava alan kumaş olduğu için yaz yahut kış sizin için iyi ve sağlıklı bir tercih olacaktır. İpek eşarp modelleri rahatlıkla inceleyebilirsiniz.

Eşarp seçimi yaptıktan hemen sonra diğer önemli nokta elbette konu eşarbın bağlanma tarzıdır. Eşarbın rengi yahut dokusu birer tamamlayıcı olsa da eşarbın ne biçimde bağlandığı da kıyafetinizin bütünüyle uyum sağlamalıdır. Her ne denli abartılı ve ayrı bağlama modelleri sevilse de unutmayın ki abartıya kaçmamak, sade olan modeller her daim daha çok şıklık getirecektir.

Sura Eşarp Modelleri

Yüzde 100 şekilde saf ipekten yapılmış olan sura eşarp, parlak ve aynı zamanda yumuşak kumaştan üretilmiştir. Daha canlı desenlere sahiptir ve bu nedenle de şık ve farklı bir görünüm elde edilmek dilendiğinde tercih edilen modellere sahip olan bir eşarptır. Narin yapıları bulunan sura eşarplar için şekil verme de biraz daha fazla çaba gösterilmesi gerekli olan bir türdür.

Genellikle orta yaş hanımlar tarafından tercih edilen sura eşarplar en çok sevilen ürünlerdir. Tümüyle saf ipekten üretilen bu tür eşarpların kullanımı, saf ipek olduğundan dolayı ilk kullananlara yapımı oldukça zor gelebiliyor.

Parlak ve tümüyle yumuşak bir dokusu vardır. Genel anlamda canlı bir dokusu vardır. Üretilen bu eşarplar oldukça çeşitli desenler tercih edilip üretilmiştir. Oldukça güzel şekilde desenlere sahip olan bu eşarplar hanımlar tarafından tercih edilen ürünler arasında bulunmaktadır.

Vual Eşarplar Modelleri

Günlük kullanıma tümüyle uygun olan vual eşarp, ince ve rahat bir kumaş olması edeniyle oldukça tercih edilen bir eşarp türüdür. Çok rahat ve hafif olması en belirgin olan özelliklerindendir. İnce numaralıdır ve seyrek dokulu şekilde bir kumaşa sahiptir. “Vual” sözcüğü Fransızca da ince örtü anlamına geliyor.

Parlak ve akıcı bir yapısı olduğu için ipek kumaşa benzetiliyor. Kayma yapmıyor ve alerji rahatsızlıklarına yol açmadığından dolayı alerjisi olan hanımlar tarafından tercih edilen bir türdür.

Eşarp Kaymaz

Jakarlı Eşarp Kayma Yapar Mı?

Bu eşarplar dokuması esnasında desen verilen eşarplardır. Kesinlikle, hiçbir şekilde kayma yapmamaktadır ve kullanımı da oldukça kolaydır. Bu nedenle pek çok hanım tarafından sık sık tercih edilmeye devam ediliyor. Görünüm şeklinde çok zarif ve alımlı gösteren bu eşarplar her daim fiyat olarak diğer çeşitlerine göre oldukça uygun gibi duruyor.

Ancak fiyatının yüksek olması toplumda en sık tercih edilen ürünler arasında yerini her daim alıyor. Yaz aylarında çok ince kumaşlar tercih edilirken, kış aylarında çok kalın kumaşların tercih edilmesi sağlık bakımından da faydalıdır. Hanımlar tercihlerinde bunu da her daim göz önünde bulundurmalıdırlar.

Rayon Eşarp Kayma Yapar Mı?

Bu eşarp türü ise polyester kumaştan üretiliyor. Ancak görünümü ve dokusu ipek eşarpları büyük oranda andırır. Polyester kumaştan elde edilmekte olan bu ürün de kesinlikle kayma yapmıyor. Fiyat olarak her bütçeye uygun olduğu için hanımlar tarafından tercih edilmiştir.

Bu eşarp türlerinin tamamının kullanım şekilleri de farklılık gösterebilir. Son senelerde en çok şekilde kullanılan eşarp türü olarak ipek olan eşarplar kullanılmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu