GüzellikModa

Hangi Yüz Tipine Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Tesettürlü bayanlar daha şık ve daha güzel görünmek için farklı şal modelleri tercih eder. Şal ve eşarp bağlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kişinin yüz hatlarıdır. Yüz tipine uygun şal modelleri seçmek kişiyi daha estetik gösterir. Penye şallar son dönemlerin çok tercih edilen şalları arasında yer almıştır.

Penye şal kullanan kişilerin hangi yüz tipine hangi penye şal modeli yakışır bilmesi gerekir. Yüz şekline uyan doğru modeli bulmak sanıldığı kadar zor değildir. Doğru modeli bulduktan sonra ne kadar rahatladığınızı fark edeceksiniz. Peki, hangi yüz tipine hangi penye şal modelleri daha çok yakışır?

Yuvarlak Yüz Şekline Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Yuvarlak yüzlerin köşesi yoktur. Köşeli olan yüzlere kare yüz adı verilir. Yuvarlak bir yüz tipiniz varsa doğru modeli seçmek oldukça kolay olacaktır. Yuvarlak yüzlü kadınlar genellikle yanaklarının şişman görünmesinden şikayetçidir. Bu yüzden yanakları dolgun göstermeyen modellere yönelmek gerekir. Boneyi önden bağlamak yüzü daha şişman gösterir. Bu yüzden şal bağlarken boneyi geride tutun.

Yuvarlak yüz tipine sahip kişilerde penye şalların yüzü daha uzun ve hacimli göstermesi gerekir. Yüzü uzun göstermek için dolama şal modelleri tercih edilebilir. Böylece yüz hatları daha uzun görünür. Yanakları daha küçük göstermek için şal kenarlarını içe doğru kıvırmamak gerekir. Şal kenarlarını kıvırmak yüzü daha dolgun gösterir. Bu hataya düşmeyin.

Üçgen Yüz Tipine Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Hangi Yüz Tipine Hangi Penye Şal Modeli Yakışır

Üçgen bir yüz tipine sahip olup olmadığınızı kolay şekilde anlayabilirsiniz. Üçgen yüzlü kişilerin alnı dar, yanak ve çene kısmı geniş olur. Penye şalları tercih eden üçgen yüzlü kişilerin bu şalları kullanarak alın bölgesini daha geniş göstermesi gerekir.

Alın ve çene bölgesini daha geniş göstermek için farklı modeller tercih edilebilir. Penye şalları yüze sıkıca sararak rahat şekilde kullanabilirsiniz. Şalların ucunu yüksek ve sivri yapmayın. Yüze yapışan modeller üçgen yüz tipleri için oldukça idealdir. Yüzü daha estetik ve gizemli gösterir.

Oval Yüz Şekline Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Oval yüzler şal modeli seçme konusunda diğerlerine göre daha şanslıdır. Çünkü oval yüzlü kişilere neredeyse bütün şal modelleri çok yakışır. Oval yüzlerde, yüzün uzunluğu genişliğine göre daha fazladır. Penye şalların uç kısmına hafif şekil vererek kullanabilirsiniz. Arkadan bağlanan şal modelleri oval yüzlü kadınlara çok yakışır. Ayrıca penye şalları daha sportif gösterir.

Kare Yüz Tipine Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Kare yüz tipine sahip kadınların şal modeli seçme konusunda daha dikkatli olması gerekir. Çünkü zor bir yüz tipidir. Bu yüz tipine sahip kişilerin yüz hatları orantılıdır. Yüz uzunluğu ve genişliği neredeyse aynıdır. Yüzün her bir köşesi daha serttir. Yapılan seçimler kare yüzleri yumuşatmak adına yapılmalıdır.

Sivri çene hatlarını yok etmek için çene kısmını bol gösteren şal modellerini tercih edin. Penye şallarda iğne kullanmanıza gerek yoktur. Özellikle kare yüz tipine sahip kadınların şallarda iğne kullanması tavsiye edilmez. Şalı sıkı sıkı iğnelemek yüz hatlarını daha keskin gösterir. Bu yüzden iğne kullanmayın. Daha çok salaş modelleri tercih edin. Aynı zamanda şalı arkadan bağlama tekniği ile kullanabilirsiniz. Bu model yüzü daha oval gösterecektir.

Dikdörtgen Yüz Tipine Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Dikdörtgen yüzler uzun yüzler olarak da adlandırılır. Yüzün genişliği dar uzunluğu ise fazladır. Yani genişlik ve uzunluk arasındaki fark oldukça fazladır. Uzun yüzleri daha yuvarlak bir görünüme kavuşturmak gerekir. Bu tür yüz tipine sahip kişilerin şalı çok sıkı bağlamaması gerekir.

Bol şekilde bağlanan modeller, dikdörtgen yüz tipine sahip kadınlara çok yakışır. Boneyi bağlarken de dikkatli olmak gerekir. Boneyi aşağıdan bağlamak yüzü ve boynu daha kısa gösterir. İğneyi takarken sıkı bir şekilde takmayın. Boynu sımsıkı sarmak hoş bir görünü oluşturmaz. Bol modeller tercih edin ve şalın uzun kısımlarını omzunuza doğru atın.

Ters Üçgen Yüze Hangi Penye Şal Modeli Yakışır?

Ters üçgen yüz tipine sahip olanların alın kısmı geniştir. Bu yüzden bonenin önde olması ve çok fazla olmayacak şekilde görünmesi gerekir. Böylece yüzün uzun görünmesi engellenmiş olur. Alın kısmına bitişik olan modelleri tercih etmek yanlış olacaktır. Şal bağlarken şalın ön kısmını geriden bağlamayın.

Ters üçgen yüzler için önden bağlanan şal modellerini tercih etmek daha doğru olur. Önden yapılan şal modelleri aynı zamanda çenedeki keskin görüntüyü ortadan kaldırır. Sivri yüz hatları şal bağlama modelleri sayesinde kamufle edilmiş olur.

Penye Şal Hangi Yüz Tipine Uygundur?

Penye şalların görüntüsü ve dokusu çok hoştur. Terletme yapmaz ve yüzde hoş durur. Kullanımı oldukça pratiktir. Rahatlığı ile anılır ve çok tercih edilir. Penye şalların hangi yüz tipine daha uygun olduğu çok sık tartışılan konulardan bir tanesidir. Penye şallar bütün yüz tipleri ile uyumlu şallardır. Sadece hangi modelin yüze daha çok yakıştığını bilmek gerekir. Doğru bilgi ve bağlama tekniği ile kullanıldığı taktirde bütün yüz tiplerinde estetik ve hoş durur.

Penye Şal Kullanarak Hangi Şal Modeller Yapılabilir?

Hangi Yüz Tipine Hangi Penye Şal Modeli Yakışır

Penye şalları kullanarak yüz tipinize uyan çok sayıda şal modeli deneyebilirsiniz.

Penye şal ile yapılabilecek bazı modeller şunlardır:

  • Spor şal bağlama modelleri
  • Arkadan şal bağlama
  • Dolama şal modelleri
  • Bol ve salaş modeller
  • Yüze yapışan modeller

Öne Atmalı Modeller

Bunlar gibi çok sayıda modeli penye şallar ile kolay şekilde yapabilirsiniz. Penye şallara şekil vermek oldukça kolaydır. Farklı stiller denemek isteyen kişiler için tercih edilebilecek güzel bir alternatiftir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu