Alışveriş

İpek Eşarp Nasıl Kullanılmalıdır?

İpek Eşarp Nasıl Kullanılmalıdır?

Tesettürü benimseyen kadınlar eşarp tercihlerini ipek eşarptan yana kullanırlar. İpek eşarp parlak görüntüsü ve yumuşak dokusu sayesinde kadınların güzel görünmelerine yardımcı olur. Ancak ipek eşarbı doğru bir şekilde kullanmak ve şıklık sağlamak için kadınların ipek eşarp nasıl kullanılmalıdır? Bilgisine sahip olmalıdırlar.

İpek Eşarp Seçimi

Tesettürlü bayanların ipek eşarp kullanımı hakkında doğru bilgilere ulaşması ve bilgileri değerlendirebilmesi için ipek eşarp seçimini doğru yapmaları gerekir. İpek eşarp seçiminde sura veya twil ipek seçenekleri değerlendirilebilir.

Sura ipek daha yumuşak dokuya sahip eşarpları kapsarken twil ipek eşarplar daha sert yapıya sahiptirler. Bunun için ipek eşarp seçerken kumaş gibi bilgilerin dikkate alınması ve gerçekten ipek olan eşarpların seçilmesi gerekir. Aksi takdirde saten veya diğer kumaşlardan üretilen eşarplar da ipek eşarp diye satın alınabilir. İpek eşarp seçiminde Sima Eşarp ürünleri tercih edilebilir. Firmaya ait olan ipek eşarplar kaliteli ve ünlü eşarp markalarının ürünleridir.

İpek Eşarp Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İpek eşarplar diğer eşarp türlerine oranla daha zahmetli bir kullanıma sahiptir. Kullanıma dair dikkat edilmesi gereken noktaların öğrenilmesi ipek eşarbın daha kolay yapılmasına yardımcı olur. İpek eşarp kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • İpek eşarp yumuşak ve kaygan yapısı nedeniyle baştan kayabilir. Bu nedenle iğne gibi aparatlar yardımıyla tutturulması gerekir.
  • İpek eşarp kayabileceği için eşarp içine penye bone takılmalıdır.
  • Eşarbın kaymasının önlenmesi yanı sıra şık bir duruş için saçta topuz veya topuz yapan ürünler kullanılmalıdır.
  • İpek eşarpların temizliği kullanım talimatlarına uygun olarak yapılmalıdır.
  • İpek eşarplar kırışmadıkları için sıklıkla tercih edilirler. Ancak kırışmanın önlenmesi için yıkama talimatlarının doğru uygulanması gerekir.
  • İpek eşarp içerisine saten bone takılmamalıdır. Bu hem eşarbın hem de bonenin kayarak kötü görüntü sergilemesine neden olur.
  • İpek eşarpta kullanılan toplu iğnelerin iz yapma olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle iğne seçiminin ince ve çelik olmasına dikkat edilmelidir.

Bunlara ek olarak ipek eşarplar kullanılırken göze hitap etmesi ve kıyafetlerle uyumlu olması gibi kriterlerin de dikkate alınması gerekir.

Kıyafet Rengine Göre İpek Eşarp Kullanımı

Başlarına ipek eşarp takmak isteyen kişilerin giymeyi istedikleri kıyafetin rengine veya desenine göre eşarbı seçmeleri gerekir. Böylelikle eşarp kıyafetle bir bütün oluşturarak şıklığı sağlar. Örneğin giyilecek kıyafet tek renkten oluşan bir kıyafetse ipek eşarbın renkli ya da çizgili olması gerekir. Böylelikle eşarp ve kıyafet uyum içerisinde olur. Giyilecek kıyafetin renkli ve fazla desenli olması durumunda ipek eşarp tercihi düz renkli modellerden yana olmalıdır. Ayrıca kıyafet tarzına göre modern ve geleneksel görünüm sağlayan eşarplar tercih edilebilir.

Yüz Tipine Göre İpek Eşarp Kullanımı

Yüz tipi ipek eşarp kullanımında dikkat edilmesi gereken kriterler arasındadır. Çünkü ipek eşarbın bağlanmasının yüz tipine uygun bir şekilde yapılması güzel bir görünümün elde edilmesini sağlar. Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan birinin ipek eşarbını bonesi görünmeyecek şekilde yapması gerekir. Böylelikle yüzün yuvarlaklığı gizlenebilir. Kare yüz tipindeki kadınların ise keskin olan yüz hatlarını yumuşatacak şekilde ipek eşarplarını kullanmaları gerekir. Örneğin yüz hatlarının keskinliğini gizlemek için ipek eşarbın salaş bir şekilde bağlanması sağlanabilir.

İlkbahar Yaz/Sonbahar Kış Sezonuna Göre İpek Eşarp Kullanımı

İpek eşarp kullanımında mevsimlerin önemi büyüktür. İpek eşarplar her mevsim kullanıma uygun ürünler olmasına rağmen sezona göre farklılık gösteren modeller üretilir. Bunun için kişilerin eşarpları içinde bulunacakları gibi sezona göre seçmeleri gerekir. Sonbahar-kış sezonunda tercih edilebilecek ipek eşarplar twil ipek olarak tercih edilebilir. Bu eşarplar sert ve kalın yapıları sayesinde kışın başın üşümesini engellerler. Aynı zamanda rüzgarlı havalarda eşarpta kayma veya bozulma olayının daha az yaşanmasını sağlarlar.

İlkbahar ve yaz sezonunda ise sura ipek eşarplar tercih edilebilir. İnce yapıları ve yumuşak dokuları sayesinde yazın terlemenin önüne geçerler. Aynı zamanda iğneler yardımıyla iyi tutturulduklarında bozulma gibi sorunlara neden olmazlar.

İpek Eşarp Nasıl Kullanılmalıdır

İpek Eşarp Kullanımında Bone Tercihinin Önemi

Tesettürlü kadınlar ipek eşarp kullanımında doğru boneyi tercih etmelidir. Bonenin eşarp için uygun olması ipek eşarbın rahat bir şekilde kullanılabilmesini kolaylaştırır. İpek eşarpların kaygan yapılı ve parlak olmaları göz önüne alınarak bonenin daha sade ve mat yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Böylelikle kayma oranı azaltılabilir. İpek eşarplar için bu nedenle penye kumaşlar tercih edilebilir. Ancak ipek eşarpların abiye gibi kıyafetlerle birlikte kullanılması gereken zamanlarda saten veya ipek bone tercihi etmek kombin yapılmasını sağlar.

Günlük Hayatta İpek Eşarp Kullanımı

İpek eşarp kadınlar tarafından günlük hayatta kullanılabilecek eşarp türleri arasında bulunur. Şıklığından ödün vermeyen kadınlar işe giderken, misafirliğe giderken veya dışarı çıktıklarında ipek eşarpları takabilirler. Eşarpların parlak yapısı dikkat çekiciliği aynı zamanda da şıklığı sağlar. Bu eşarplarda ki renk ve desen tercihi ise giyim tarzına uygun olacak şekilde yapılabilir.

Özel Günlerde İpek Eşarp Kullanımı

Yumuşak dokuları ve parlak yapıları nedeniyle her kadının tercihi olan ipek eşarp özel günlerin vazgeçilmez ürünüdür. Kına, nişan veya nikah gibi özel günlerde giyilen gösterişli tesettür abiyeler ipek eşarpla kombin yapılarak kullanılabilir. Böylelikle özel günde en güzel görünen kadın olmak mümkün olur. Abiyenin sade olması durumunda desenli veya renkli ipek eşarplar seçilirken abiyenin gösterişli olması durumunda tercih düz renkli ipek eşarplardan yana kullanılabilir. Özellikle renk uyumu dikkate alınarak yapılan kombinlerde özel günün en şık bayanı olmak oldukça kolay olur.

Tercih Edilen İpek Eşarp Markaları

Başları için ipek eşarp kullanmak isteyen bayanların tercih edebilecekleri birden fazla kaliteli ipek eşarp markası vardır. Bu markalara Sima Eşarp farkıyla bir tıkla ulaşmak mümkündür. Kadınların tercih edebilecekleri ünlü markalar arasında Armine, Aker, Cacharel, Levidor, Pablio Ferre, Pier Cardin ve Vissona gibi markalar bulunur. Sima Eşarp sitesi üzerinden bu markaların ilkbahar yaz ve sonbahar kış sezonu ürünlerini inceleyerek kullanacağınız en iyi eşarbı seçebilirsiniz.

Şal ve eşarp seçimi nasıl yapılmalıdır adlı içerik için https://blog.simaesarp.com/sal-ve-esarp-secimi-nasil-yapilmalidir/ 🧕

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu