GüzellikAlışverişModa

%100 İpek Şallar ile Kombinlerinizi Şenlendirin

Gün içerisinde pek çok farklı amaçla farklı kıyafetler giyiyoruz. Dolayısıyla da her kombinin gerekleri ve ihtiyaçları değişiyor. Şık davetler için ayrı, iş ve günlük giyim için ayrı kıyafet ve aksesuarlar satın almanın çok da bütçe dostu olduğu söylenemez.

Üstelik pratik de değil. Bu gibi durumlar için en ideal çözüm zamansız, kaliteli, uzun yıllar dayanıklı ve her kıyafetle uyumlu aksesuarlar seçmekte yatıyor. %100 ipek şallar bu saydığımız tüm özellikleri bünyesinde taşıyan, eşsiz bir aksesuar modelidir. Siz de bu yıl aksesuar dolabınızda bir değişiklik yapın ve %100 ipek şallar ile kombinlerini şenlendirin.

%100 İpek Şal Nedir?

İpek Şal Nedir?

Şal, başımızı ve saçlarımızı örtmekte, serin günlerde omuzlarımıza atarak bizi ısıtmakta ve birazdan değineceğimiz pek çok şekilde dış görünüşümüzü güzelleştirmekte kullanılır. Bu çok amaçlı aksesuar pamuk, yün, şifon gibi onlarca farklı tip kumaştan dokunabilir. Ancak içlerinde en göz alıcı olanı şüphesizdir ki ipek şal modelleridir. %100 ipek şallar, adından da anlaşılacağı üzere, sadece ipek iplik kullanılarak üretilir.

İpek böceği adı verilen bir tırtıl türünün kendisine koza örmek için salgıladığı ipek lifleri, bu ipliklerin hammaddesidir. İpek böceği kozaları kaynar suya atılarak ipek iplikler elde edilir. Bu işlemde ipek böcekleri zarar görmez çünkü kozalar, içindeki böceği kaynar sudan koruyacak kadar kalındır.

%100 İpek Şalları Diğer Şallardan Ayıran Özellikler Nelerdir?

Şallar onlarca farklı kumaştan dokunabilir, demiştik. Bu da kendilerine özgü özellikte ve güzellikte olan onlarca farklı şal çeşidi ortaya çıkarır. Peki, ipek şalları diğer şal modellerinden daha ön plana çıkaran özellikleri nelerdir?

  • Doğal ışıltısı
  • Yumuşak dokusu
  • Kullanım kolaylığı

Bu özellikler ipek şal modellerini en çok tercih edilen şal çeşidi haline getirir.

%100 İpek Şalların Doğal Işıltısı

İpek, yapısı gereği parlak bir ipliktir. Bu parlaklık abartılı, göze batan, rahatsızlık verici bir parlaklık değildir. Güneş ışığını hafifçe yansıtarak abartıdan uzak, hafif ve ışık sanki içten geliyormuş izlenimi veren hoş bir ışıltı saçar. Koyu renk ipek kumaşlarda bile bu doğal ışıltı özelliği korunur. Bu özelliği sayesinde %100 ipek şallar, şık davetlerde giyilen kombinler için gözde bir tercih haline gelir.

%100 İpek Şalların Yumuşak Dokusu

İpek Şalların Yumuşak Dokusu

“İpeksi doku” teriminin nereden geldiğini sanıyordunuz? İpek, insanların temas etmekten en çok keyif aldığı nesnelerin başında geliyor. %100 ipekten yapılmış bir kumaşa dokunduğunuzda sanki suya dokunmuşsunuz gibi hissettirir. Kumaş elinizden akar, gider. Bu his o kadar güzeldir ki, dokusu kaybolmasın, kumaş zarar görmesin diye dokunmaya korkarsınız. Fakat korkmayın, ipek böceği lifleri son derece dayanıklıdır. %100 ipek kumaştan üretilmiş şallar parlaklıklarını ve yumuşak dokularını çok uzun yıllar boyunca korurlar.

%100 İpek Şalların Kullanım Kolaylığı

Pamuklu şallar ensenize, boynunuza ve saç diplerinize temas ettiği noktalarda terinizi emer ve ıslak bir görüntü ortaya çıkarır. Yün ve sentetik iplikten yapılmış şallar ise saçınızın kolayca elektriklenmesine ve saç tellerinizin kırılmasına sebep olabilir. %100 ipek şallar, bu riskleri ortadan kaldırarak diğer şal modellerine göre büyük bir kullanım kolaylığı sağlar. İpek, saçlarınızı elektriklendirmez, sizi terletmez ve saç tellerini kırılmaktan korur. Şıklığınız gün boyu sürerken ter izlerinden ya da kırık saç uçlarından endişe etmeniz gerekmez.

%100 İpek Şallar Hangi Kıyafetler ile Kullanılır?

İçten gelen doğal ışıltısı, cennetten çıkma yumuşak dokusu ve saçlarınıza zarar vermeyen kullanım kolaylığı ile %100 ipek şal modelleri ilginizi çekmiş olabilir. Peki, ipek şallarınızı hangi kıyafetler ile bir araya getirmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Her ne kadar nadide güzellikte olsalar da uymamız gereken bazı moda kuralları var. Gelin, %100 ipek şal modelleri hangi kıyafetler ile kullanılır, birlikte bakalım.

  • Abiye Kıyafetler
  • Takım Elbiseler ve Ofis Kıyafetleri
  • Kot Pantolonlar ve Günlük Kıyafetler

Görüldüğü üzere, %100 ipek şalların geniş bir kullanım alanı vardır.

Abiye Kıyafetler

Abartısız bir ışıltı ve parlaklığa sahip olma özelliği, %100 ipek şalları şık davetlerin gözdesi konumuna getirir. En şık, en göz alıcı elbiseleriniz ve abiye kıyafetleriniz ile ister bir düğüne katılın ister bir nişan törenine. İsterseniz de mezuniyet balosuna gidin. İpek şalınız, her mekânda ve her koşulda şıklığınızı tamamlar.

Takım Elbiseler ve Ofis Kıyafetleri

İpek şallar özel davetler için harika bir seçenektir ama sadece fazlasıyla şık olmanız gereken yerlere özgü değildirler. İpek şalların içten gelen ışıltısı, bu aksesuara abartısız şıklık özelliği verir. Bu sayede onu şık görünmek ama sadeliği de ön planda tutmak istediğiniz her alanda kullanabilirsiniz. İş yerinize giderken, toplantıdan toplantıya koşarken ve müşterileriniz ile görüşmeler yaparken %100 ipek şallar profesyonel bir görünüm kazanmanıza yardım eder.

Kot Pantolonlar ve Günlük Kıyafetler

Şal Kombinleri

Günlük hayatımızda giymeyi seçtiğimiz kıyafetler, bir davete veya iş yerine giderken seçtiğimiz kıyafetler kadar gösterişli ve özenli olmayabilir. Bir arkadaşımızla buluşacağımız zaman, ailemizi ziyarete giderken ya da alışverişe çıkarken ne giydiğine özenen çok az insan vardır.

Ancak sade ve gösterişten uzak günlük kıyafetlerimizi şenlendirecek birkaç aksesuar ile bu monotonluğu yıkmak çok kolaydır. İpek şallar, bu iş için en iyi adaydır. Giyiminizi tamamlayacak tarz bir çanta, altın zincir bilezikler ve %100 ipek şallar ile kombinlerini şenlendirin! Gündelik görünümünüz bir anda gündelik şıklığa dönüşecektir.

%100 İpek Şallar ve Kullanım Alanları

İpek şallar büyük oranda başörtüsü olarak kullanılır, bu şekilde çok da güzel bir görünüm elde edilir. Fakat %100 ipek şallar sadece başörtüsü olma işlevinin de ötesine geçer. İpek şalınızı boynunuza bağlayıp fular olarak, pantolonunuzun kemer yerinden geçirip kemer olarak kullanabilirsiniz. Hatta el çantanızın sapına bağlayıp çantanıza şıklık katabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu