AlışverişGüzellik

Kare Yüz Tipine Uygun Eşarp Nasıl Olmalıdır?

Tesettürlü hanımlar için seçimi en zor konulardan biri eşarp seçimidir. Günümüzde genç hanımların kullanabileceği pek çok eşarp bağlama modeli vardır. Bu modeller yardımı ile beraber güzel bir görüntü elde etmek mümkün oluyor.

Eşarp tercih edilirken dikkat edilmesi gereken temel olan ilk husus elbette ki eşarbın kumaşı olacaktır. Ne yazık ki her türlü kumaş, her modelde kullanılamıyor. Örneğin tafta oldukça sert bir kumaş olduğundan dolayı dolama eşarp modelinde sıkıntı meydana gelebiliyor.

Kare Yüz Tipi Olan Kişilerin Eşarp Seçimi

Eşarp bağlama modelleri ucu açık bir konu oluyor. Elbette ki pek çok model bulunuyor. Aynı modelden sıkılan ve değişiklik arayan hanımlar bu modelleri tercih ederek farklı bir görüntü elde edebiliyor. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken ayrı bir husus vardır ki o da yüz tipine uygun olan şal bağlama modelini tercih ediyor. Bu modellerden hangisinin sizlere uygun olacağına karar vermeniz adına öncelikle yüz bölgenizin hangi tipte olduğunu mutlaka keşfetmelisiniz.

Kare Yüze Sahip Kişiler İçin Eşarp Modelleri

Yüz şekline göre eşarp bağlama konusu tesettürlü hanımların çoğu kez yanılgıya düştüğü bir konu oluyor. Bu konuyu beraber inceleyerek hangi yüz şekline hangi bağlama modeli daha uygun olacaktır. Öncelikle kendi yüzümüzü ve modelini iyi tanımamız gerekiyor.

Kıyafet renk uyumuna dikkat edip seçerek eşarp ve şalları yüz şeklimize göre nasıl bağlanacağı merak ediliyor. Yüz tipi yuvarlak, kare yüz, oval yüz, üçgen ve dikdörtgen olmak üzere beş çeşittir. Hangi yüz şekline sahip iseniz, başörtünüzü o modele uygun doğru yöntemle bağlamalısınız.

Kare Yüz Tipine En Uygun Eşarp

Kare Yüz Tipine En Uygun Eşarp

Yüz tipi kare şeklinde olan hanımlar yüz şekline göre eşarp seçimi yaparken, keskin yüz hatlarını daha yumuşatacak şekilde ve kapatabilecek modelleri mutlaka tercih etmelidir. Yüz şekli kare olan tesettürlü kadınlar, şalı bağlarken özellikle çene bölümünün bol biçimde olmasına dikkat etmelidir.

Çünkü çene bölgesi sıkı bir biçimde iğnelenirse, yüz hatları çok daha keskin görünüyor. Kare yüz tipi adına bağlama teknikleri uygulanmaya devam ederken, fazla sıkı bir bağlama yapılmamaya her daim özen gösterilmelidir. Kare yüzler için eşarp kullanılırken, salaş bir bağlama modelinin kullanılması gerektiği de hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Bunun adına en ideal olan yöntem, bonenin görünmemesi ve şalınızı oval bir biçimde bağlamanız oluyor. Doku olarak bakıldığında ise pamuklu şal modelleri, kare yüz şekli için mükemmel bir seçim oluyor. Kare yüz şeklindeki keskin olan hatları yumuşatan pamuklu şal dokusu, elmacık kemikleri ile beraber mükemmel bir denge oluşturuyor. Bunun yanında renkli çerçeveler de dikkatleri her daim kare yüzün düz hatlarından büyük oranda uzaklaştırıyor.

Kare Yüze Sahip Kişiler İçin En Uygun Eşarp

Kare yüz tipine sahipseniz eşarbınızın altından kullandığınız bonenin gözükmemesine mutlaka dikkat etmelisiniz. Bonenin gözüktüğü şekilde bağlama şekli ile yüzünüz tombul yanaklı bir şekil alabiliyor. Bu nedenle en doğru eşarp ya da eşarp bağlama biçimi bonenin gözükmemesi ve şalınızı oval bir biçimde bağlamanız oluyor.

Yüz Şekline Göre Eşarp

Tesettürlü hanımlar için kıyafetlerine uygun renk ve desende şal seçmekten daha önemli bir konu bulunuyorsa o da yüz tipine uygun olarak eşarp bağlamaktır. Makyajdan bile önemli olan bu konu, yüzünüze ayrı bir ifade katabilir ve sizi olduğunuzdan çok farklı gösterebiliyor. Örneğin yanaklarınız çok dolgunsa, herhangi bir yanlış uygulama sizi olduğunuzdan da daha fazla kilolu gösterebiliyor.

Yüzünüz zaten uzun ise çok daha uzun bir görüntü katabiliyor. Yani yanlış eşarp bağlama teknikleri doğru şekilde görüntüyü yansıtmanıza engel olabiliyor. Hangi yüz modeline sahip olursanız olun bunun adına geliştirilmiş şekilde olan yöntemler mevcuttur. Doğru uygulama yapmak adına yüz tipinize karar vermelisiniz.

Yüz Şekline Göre Eşarp

Kare Yüz Şekline Göre Eşarplar

Kare yüz tiplerine nadir şekilde rastlansa da yüzdeki uzunluk ve genişlik kısmen aynı oluyor. Çene köşeleri, alın ve elmacık kemikleri tarafındaki arasındaki mesafelerin uzunluk ve genişlikleri aynı orandadır. Aynı zamanda yüzde yer alan köşeler daha sert oluyor.

Oval bir görüntü verilip yüz tipi yumuşatılmaya çalışılıyor Kıyafete göre de eşarp seçimleri çok önemli bir adım olabiliyor. Kare yüz şeklinde ise de sivri yüz hatlarının her daim kamufle edilmesi gerekiyor.

Bu nedenle şalınızın ya da eşarbınızın çene bölümünün bol olmasına özen gösteriniz. Sıkı bir biçimde iğnelerseniz yüz yüz hatlarınız yine çok keskin görünecektir. Bol bağlama şekli ise yüzünüze oval bir görüntü vermenizi sağlıyor. Bonenizi ise her daim göstermemeniz gerekiyor.

Şayet boneniz gözükürse yüzünüz olduğundan daha kilolu görünmenize sebep olur. Boneyi mümkün olduğunca göstermemeye, eşarbın üst kısmını sıkı ve çeneye doğru bol bırakmanız doğru şekilde bir görüntü elde etmenizi sağlıyor.

Kare Yüz İçin Eşarp Seçimleri

Tüm bu tavsiyelerimizi dikkate aldığınız zaman yanaklarınızın ve yüzünüzdeki sivri olan hatların nasıl da kamufle edildiğini gördüğünüz zaman oldukça şaşıracaksınız. Bilinenin dışında herkesin karakteristik bir yüzü bulunuyor. Doğru şal ve eşarp bağlama teknikleri sayesinde yüzünüzdeki ifade bile değişiyor. Bonenin önde yahut da geride olması bile çok şey ifade ediyor.

Alnı dar olanlar bone geriden şekilde bağlayacağı gibi uzun yüze sahip olanlar geriden bağlayıp yüzlerinin daha oval şekilde görünmesini sağlayabilirler. Genç hanımlar bu modeller ile şık olmayı başarıyor. Sivri çeneli ve ters üçgen yüz biçimine sahip kadınlar eşarbın üst kısmını ise gevşek bir şekilde bırakıp alınla çene arasında mutlaka denge kurmalıdır. Bu adımlara dikkat edildiği zaman kare yüz şekline sahip hanımlar en doğru eşarbı bulmuş oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu