AlışverişGüzellikModa

Kış Aylarında Eşarp Kombini Nasıl Yapılır?

Kış ayları; giyimin daha kalın kumaşlardan yapılması gereken, modaya ve kış aylarına uygun renk seçimlerini gerekli kılan ve hem şık hem de estetik olunmasına imkan sağlayan ayları kapsar. Kış aylarında eşarp kullanımı yapılmak istendiği zamansa hem kalın ve yağış tutmayan hem de renk seçimleri sıcağı çekecek şekilde olan eşarplar tercih edilmelidir. Kış aylarında tercih edilecek eşarpların en büyük avantajı, yaz aylarında olduğu gibi terleme durumu ve kirlenmeye bağlı yıkamaların sık olmamasıdır.

Bu sayede hem eşarpların kullanıma bağlı olarak eskimesinin önüne geçilir hem de temiz eşarplar uzun süre kullanılabilir. Kış aylarında eşarp kullanacak insanların; kış aylarında eşarplar için geçerli olan favori renkleri, hangi kumaş türüne ait eşarpların tercih edilmesi gerektiğini, hem de hangi modellerin iyi olacağını bilmeleri gerekir.

Kış Aylarının Favori Eşarp Renkleri

Kış aylarında kullanılacak olan renkler, ışığın emilimini sağlayan renkler olmalıdır. Burada asıl ışık kaynağı olan güneşin aynı zamanda ısısından da faydalanmak için renk seçiminin ışığı emici özelliği oldukça önemlidir. Hem modaya ve estetik algıya uygun eşarp kullanımı hem de sıcaklığın daha fazla hissedilmesini sağlamak amacıyla favori renkler oldukça önemlidir.

Kış aylarının favori eşarp renkleriyle şöyledir:

  • Haki yeşilinin hem mat hem de parlak tonlarının tamamı
  • Kırmızının mat tonları
  • Mor ve mürdüm renklerinin her ikisi
  • Siyah
  • Koyu mavi ve gece mavisi
  • Gri
  • Turuncu
  • Hardal sarısı
  • Renklerden birkaç tanesinin karıştırılması sonucunda elde edilen, genel olarak koyu tonlara sahip olan ve canlı duran renkler

Renkleri, kış aylarında tercih edilecek olan eşarplar için favori renklerdendir. Bazı durumlarda yapılan kıyafetlere kombin yapmak için belirtilen renklerin dışında ve özellikle açık renkli olan eşarp modellerinin tercih edilmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda eşarp modelinin içerisinde belirtilen renklerden en az birinin bulunuyor olması kış ayları için çok daha fazla uygun olacaktır.

Kış Aylarının Favori Eşarp Modelleri

Eşarp modellerinin en favori halleri dönemlere göre değiştirilir. Yani yaz ayları için ve kış ayları için birbirinden ayrı favori renkler vardır. Kış aylarındaki en favori eşarp modelleri, genel olarak fazla desen içeren ve karmaşık bulunabilen modellerdir. Kış ayları içerisinde soğuk hava koşullarının etkili olması ve bu nedenle insanların daha çok kazak ve kaban gibi kalın giysilere ihtiyaç duymalarına neden olmuştur.

Kalın giysiler ve dış giyim parçaları da insanlarda az sayıda bulunan parçalardandır ve bu nedenle de genellikle sade renk veya model üzerine üretimi yapılır. Kişilerin daha canlı görünmesini sağlamak ve estetik açıdan dikkat çekmek için de eşarp modelleri kış aylarında hareketlenmesi, renk olarak canlandırılması sağlanır.

Bu nedenle; bisiklete bağlanan balon modelli, çiçek bahçesi modelli, saat veya biblo modelli eşarplar kış aylarında çok sayıda üretilir ve satışı gerçekleştirilir. Ayrıca yalnızca renklerin dağınık olarak desen halini aldığı veya asimetrik şekillerin yer aldığı, geometrik detayları olan modeller de kış aylarında sıklıkla favori eşarplar arasına girecektir. çeşitli hayvan figürlerinin yer aldığı, yalnızca bir hayvan veya birden fazla hayvandan oluşan modeller de kış aylarında hem oldukça beğenilen hem de sosyal bir mesaj içeren eşarp modellerindendir.

Hayvanların soğuk hava şartlarında hatırlanmasına ve diğer insanlar tarafından da sempati duyulmasına neden olan bu modeller her geçen gün daha fazla eşarp kullanıcı tarafından tercih edilir. Ayrıca moda şartlarının getirisi olarak yalnızca bir rengin olduğu veya tek renk üzerine özlü kısa bir sözün yerleştirildiği eşarp modelleri de kış aylarında favori olmaya devam eder.

Kış Aylarında Hangi Eşarp Türleri Kullanılmalı?

Kış aylarında kullanılması gereken kumaş türlerinin en belirgin özelliği şüphesiz olarak sıcak tutması gerektiğidir. Bir eşarbın sıcak tutmasını sağlamak için ise kumaş türünün; yapı olarak sık dokunan bir özelliğinin olması, kumaşta kullanılan ipliğinin yumuşak olması, ısı geçirgenliğinin fazla olması ve renk ile uyumlu olarak sıcaklığı daha da fazla alması gerekir. Bu nedenle kış aylarında en çok penye kumaşından oluşturulan eşarp modelleri kullanılabilir.

Penye eşarbının yanı sıra ipek eşarp modelleri de kumaş dokusunun oldukça sıkı olduğu görülür. Kumaş dokusu sıkı olan ve zarif bir his bırakan ipek eşarplar hem şık hem sıcak hissedilmek istendiği için kış aylarına uygun olan eşarplardandır. Eşarp türleri arasında az olarak bilinse de poplin kumaşından yapılan eşarplar da vardır. Poplin kumaşının yapı olarak kalın olması, yumuşak dokunuşu olması ve sıcaklığı hapsediyor olmasıyla kış aylarında kullanımı oldukça uygun modellerin bu kumaştan olacağı söylenebilir.

Poplin kumaşına ve diğer eşarp kumaşlarına ek olarak; yalnızca pamuktan üretilen, keçe içeriği olan veya tüylü dokuma iplerinden hazırlanan eşarplar da kış aylarına uyum sağlayacak kumaşlardandır. Belirtilen kumaş türlerinden her biri renk ve model olarak kış modasına uyum sağlayabilen kumaşlardandır. Bu nedenle eşarp almak isteyen insanların estetik olarak da kendilerine geniş çaplı bir seçenek bulmaları mümkündür. Kış aylarında kullanılması gerektiği düşünülse de yanlış bilinen bazı kumaşlar da mevcuttur.

Özellikle keten kumaşı, hem yaz aylarında hem de kış aylarında eşarp kullanıcıları için kurtarıcı olarak görülür. Ancak keten kumaşının dokusunun sık olmaması ve yapı olarak dışardan içeri hava geçişini artırması söz konusudur.

Bu nedenle soğuk havanın daha fazla hissedilmesi, baş ve boyun kısımlarından dolayı üşütme sorunlarının olması mümkündür. Sonuç olarak da keten kumaşlar kış aylarında eşarplarda kullanım için uygun olamaz. Ayrıca pamuk eşarpların ince katman halinde olmaları da kış aylarının hava şartlarına ters olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu