AlışverişModa

Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Tesettür hanımların kullanmaktan zevk aldığı ve her zaman rahatlığından bahsettikleri eşarp modelleri, kullanışlı modellerdir. Hem rahat hareket etmenizi hem de uzun süre buruşmadan istediğiniz eşarp modellerinin kullanımına birkaç ipucunu bilmek gerçek anlamda önem taşıyor. Eşarpların kullanılamaz hale gelmemesi, kullanırken hem de temizliğini yaparken dikkat gereken husus mevcuttur.

Eşarpların altına bone takılması gerekir. Eşarplar saçların üzerinden kayar gider ve eşarbınızı düzeltmek zorunda kalırsınız. Eşarp kullanımında en mühim nokta, mevsimine çeşitleri ve kumaşları tercih etmektir. Yazın pamuklu eşarplara kış aylarında ise daha çok oranda kalın yapılı olanları tercih etmeniz gerekiyor.

Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri

Eşarp kullanan merak ettiği sorulardan birisi de eşarp bakımının nasıl olması dair sorulardır. Eşarplar farklı kumaş yapılarından elde edilen çeşitlerdir. Bu sebeple kullanılan çeşide göre farklılıklar meydana gelebilir. Pamuklu olan eşarplar elde sık sık yıkanabilir. Pamuk içerdiği için bir bozulma meydana gelmez.

Tüm eşarplarınızı bir araya toplayıp düzenli şekilde çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Ancak ipek karışımı tamamen tafta olan eşarp modelleri çamaşır makinesinde yıkanması çok doğru değildir. Fazla ısı ya da deterjanın kimyasallara maruz kalan eşarplar, kuruduğunda buruşmuş ve lekelenmiş görünüme kavuşabilir. Bundan dolayı kuru temizleme en uygun temizleme tercihidir.

Klasik Giyim İçin Eşarp Modelleri Nelerdir?

Eşarp modelleri, farklı bağlayış stillerine sahip olabilir. Tam kare eşarp düz bağlanırken büyük boy kare eşarplar çapraz bir biçimde bağlanabilir. Aynı zamanda katlamalı görünüm de son derece şık tarz elde edilebilir. Eğer eşarplar pamuklu ise, tüm tarzları ve stilleri kullanıp bağlayabilirsiniz. Tafta ve ipek eşarpları bağlarken, fazla iğne izi bırakmamak için düz bağlamak doğrusu olacaktır.

Eşarp bakım ürünleri ve spreyi de kullanarak, eşarplarınıza şeklini verebilirsiniz. Özellikle muhafazakar hanımlar tarafından tercih edilen ve kullanılmakta olan eşarplar adeta giyimini tamamlayıcı şekilde aksesuar halindedir. Hem inanç hem modaya uyum durumunda tercih edilen eşarplar, her geçen gün renk modeller de tasarlanmaya devam ediyor. Saf ipek, sura ipek, twill ipek ve bununla beraber saten ipek olmaz üzere pek çok çeşitte modelleri bulunuyor.

Günümüzde en sık tercih edilen ipek eşarp modelleri tek renk olarak, desenli modeller de tasarlanmaktadır. Parlak görünümleri ile beraber şık görüntü veren ipek eşarplar kullanım kolaylığı ve kombin kolaylığı açısından da tercih edilmektedir. Özel gece ve düğün ya da nişan davetlerinin vazgeçilmez parçası olan eşarplar, uygun kıyafetlerle beraber kombinlenince çok daha zarif görünebilirsiniz.

Klasik Eşarp Modeli

Klasik Giyimlerde Kullanılabilecek Eşarp Modelleri Nelerdir?

Her sezon farklı modeller de tasarlanıp eşarplar içerisinden sezon trendini zarif bir görüntü elde edebilirsiniz. Trend seçimi yapıp, eşarba kombin oluşturunca, trendi yakalamanın, kendi tarzınızı vurgulamanın keyfini rahatça yaşayacaksınız. Mevsime uygun şekilde tasarlanan eşarplardan, mevsimine uygun kullanım yapıp daha rahat kullanımları sağlayabilirsiniz.

Kışa özel kalın kumaşlarla üretilmekte olan eşarplar, yaza uygun şekilde ince kumaşlardan üretilmektedir. Kışa özel eşarbı yazın kullanmak rahatsızlık vereceğinden, yaza uygun eşarbı da kışın seçmek, hoş bir görüntü oluşturmayacaktır. Yaz mevsiminde açık renk ve tonlarda eşarp seçimi, özellikle koyu güneşi çok fazla üzerine çektiğinden ve terlemeye neden olduğundan fazla tercih edilmemektedir. Kışın çok renkli veya pastel tonlarda eşarplar tercih ediliyor.

Klasik Giyimlerde Kullanılabilecek Eşarp Modelleri

Eğer tercih edeceğiniz eşarplar pamuklu içerikteyse, tarzları ve stilleri kullanıp bağlayabilirsiniz. Lakin tafta yahut da ipek eşarpları bağlama esnasında, çok fazla iğne izi bırakmamanız için düz biçimde bağlamak en doğrusu oluyor. Eşarp bakımları içi alacağınız ürünleri ve eşarplar için üretilmiş spreyi de kullanarak, eşarplarınıza şekil verebilirsiniz.

Mevsime uygun biçimde yapacağınız bir eşarp seçimi ile aynı zamanda uygun çanta, ayakkabı, takı şeklindeki aksesuarlarla kombin oluşturarak hem şık hem de çok rahat olmanın keyfini her daim yaşayabilirsiniz.

Her geçen gün daha fazla talep edilmekte olan eşarplar, çok ünlü markaların ve modacıların elinden çıkıp hem mağaza vitrinlerini süslüyor hem de online satışları yapılıyor. Bütün modelleri ve renkleri bir arada görmenizi her daim sağlayacak online platformlarda alışveriş sitesinden rahatlıkla dilediğiniz eşarbı rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Klasik Eşarp Modelleri

Klasik Giyim Eşarp Modelleri

Hanımların zevklerin göre çeşitlilik kazanan eşarp modelleri kıyafetler ile de birer bir şekilde uyumlu olabilmektedir. Ayrı desen ve modellerin yer aldığı eşarp kategorisinde ise her bir yaş gurubu kullanabileceği, geometrik olan desenlere sahip eşarp modelleri moda trendleri arasında yer alıyor. Bu eşarpların temelinde geniş renk yelpazesine sahip olmaları da her renkteki kıyafetler ile beraber uyumlu kombinler yapılabilmesi açısından hanımlara büyük avantaj olmaktadır.

Her mevsim kullanılmakta olan eşarpların temizliğini ve ütüsünün olay yapılması da fakat kaliteli kumaşlara sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple eşarplarınızı alırken kumaşların her daim kalitesini göz önünde sürekli biçimde bulundurmak önemlidir. Kumaş kalitesi çok yüksek olan eşarplar, her zaman ve uzun yıllar kullanabilme imkânı sağlıyor.

Klasik Giyim Eşarp Modelleri Seçimi

Eşarp seçimi kombin yapılacak olan kıyafetin rengine göre ve desenine uygun yapılmalıdır. Eğer deseni bir elbise ile beraber kombin yapılacaksa mutlaka sade eşarp modelleri, yalın elbiseler için de desenli eşarp modelleri tercih edilmelidir. Eşarpların renk seçiminde ise kişinin giyim tarzı ve aksesuarları büyük rol oynuyor. Koyu renkli şekilde giyim tarzına sahip olanlar açık renkli olarak eşarp modelleri ile alternatif şıklık yaratabilirler.

Klasik duruş sergilemeyi isteyenler ise koyu renkli olan kombinlerine kıyafetlerinin model ve desenlerine yakışan modelde eşarp tercih etmeleri gerekiyor. Fakat ayrıntılı modele ve ışıltılı renklere sahip ise, uyumu ve dengeyi yakalamak adına düz eşarp modellerini tercih etmeleri gerekiyor. Eşarp seçiminden eşarpla rengi ile beraber ten uyumu da ayrı bir mühim detaydır seçeceğiniz eşarbın rengi ten renginize uygun olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu