AlışverişGüzellikModa

Özel Gün Eşarp Ve Şal Önerileri

Kadın giyim dünyasında özel aksesuarlar önemli bir yer tutar. Özellikle tesettür giyim tarzını benimseyen kadınların eşarp ve şal modellerine özen göstermeleri onları çok daha şık ve estetik bir görünüme sahip hale getirecektir. Gündelik giyim seçimleri sıradan veya sade olsa da seçilen eşarbın gösterişli olması kadınları çok daha hoş ve alımlı hale getirir. Aynı zamanda inançlarına uygun bir şekilde giyinmeleri de sağlanmış olacaktır. Bu alanda son dönemlerde çok kaliteli ve özenle tasarlanmış şal ve eşarplar kullanılıyor. Bu tasarımlar kadınlara çok daha hoş bir duruş ve şık bir görünüm oluşturuyor.

Özel Günlerde Kullanılacak Olan Eşarp Modelleri ​​​

Kapalı kadınlar için eşarp seçimi bazı dönemlerde zorluk içerebilir. Bu dönemler özel günler olacaktır. Gündelik kıyafetlerle takılan eşarplar özel günlerde de kullanıma uygun hale getirilebilir. Bu gibi durumlarda daha gösterişli ve canlı renklere sahip olan eşarpları tercih etmek hoş ve alımlı bir güzelliğe sahip olmayı da sağlar. Eşarp ve şalların üzerindeki motifler ve desenlerde daha güzel görünmek açısından önem taşır. Özel günlerde elbise tercih etmek isteyen kadınların seçimleri de elbiselerine uygun olan modellerden yana olabilir. Eşarp ve şal kombinlerinde farklı tasarımları tercih eden kadınlar canlı renklerin yanı sıra pullu ya da taşlı işlemelere sahip olan eşarpları kullanabiliyor. Bu görsel özel günleri çok daha farklı bir hava katıyor.

Özel Günler İçin Eşarp Nasıl Seçilir?

​​Özel günler için eşarp seçimi yapmak zevk ve tercihlere göre değişim gösterebilir. Bunun yanı sıra eşarp tercihinde katılacak olduğunuz davetin de görseli önem taşıyacaktır. Eşarp seçimi yapılırken;

  • Renk,
  • Desen,
  • Eşarbın kumaşı,
  • Eşarbın kalınlığı,
  • Canlı bir işleme olması,
  • Taş veya parlak boncuklar,
  • Sim

Gibi detaylara önem vermek gerekir. Bu detaylar katılacağınız davetin büyüklüğüne, size yakınlığına ve diğer seçeneklere özel olarak değişir. Aynı zamanda yalnızca kendi zevk ve tercihlerinize uygun olarak eşarp seçiminizle mümkün olabilir. Bu duruma sadece sizin o anki isteklerinizle de cevap verilebilir.

Özel Günlerin Eşarbında Renk Nasıl Olmalıdır?

Özel günlerde kullanacağınız eşarp yalnızca özel günler için değil, normal günler için de kullanımınıza uygun olabilecek türden eşarplar olabilir. Renk seçiminde bu alanda istediğiniz rengi seçebilirsiniz. Ancak özel günlerde kullanacağınız eşarp rengi giyim parçamızı rengi ile uyumlu olmalıdır. Dilerseniz aynı renkten eşarp seçebileceğiniz gibi, zıtlık temasına uygun olarak da eşarp seçimi yapabilirsiniz. Özel günlerde elinizde var olan bir eşarbı renklendirerek de kullanabilirsiniz. Taş ya da boncuk gibi işlemeler eşarbınızı daha canlı ve gösterişli hale getirebilecektir. Böylelikle özel gün için kullanılabilir olan eşarba sahip olabilirsiniz.

Özel Gün Eşarp

Özel Gün Eşarbının Deseni Nasıl Olmalıdır? ​​​

Eşarp ve şal seçiminde önemli olan detaylardan bir tanesi de eşarbın ve şalın desenidir. Desen her yaştan kadına göre uygun olmalıdır.

  • Geometrik desenli,
  • Çiçek desenli,
  • Çizgili,
  • Taşlarla işlenmiş olan desenlere sahip,
  • Boncuklarla işlenmiş,
  • Sim detayı katılmış olan desenler özel günler için çok daha uygun olacaktır.

Sade bir elbise kullanan kadınların gösterişli bir eşarp kullanması daha güzel bir görüntü ortaya çıkarabilir. Özel günlerin anlamına uygun olan eşarp seçmek günün mutluluk verici ya da hüzünlü bir gün olduğuna uygun olarak da yapılabilir.

Özel Günlerde Seçilecek Eşarbın Veya Şalın Kumaşı Nasıl Olmalı?

Kadınlar günlük veya özel günlerde kullanacakları aksesuarlara oldukça dikkat ederler. Bu durum seçecekleri aksesuarı her zaman kullanmaya yönelik olacaktır. Özel günler için seçilecek olan bir eşarbı diledikleri zaman kullanma şansına sahiptirler. Bu bakımdan seçimlerini yaparken ayrıntılı değerlendirme yapabilirler. Kumaş detayı şal ve eşarpların daha kaliteli ve gösterişli hale gelmesini sağlayacaktır.

  • Saten,
  • Tül,
  • İpek,
  • Kadife,
  • Emprime,
  • Koton,
  • Gabardin gibi kumaşlar her zaman için yalnızca özel gün kumaşı değildir. Diledikleri takdirde bu kumaş türünden yapılmış olan eşarp ve şalları gündelik kıyafetlerinin üzerinde de kullanma şansına sahiptir. Bu anlamda tarz ve gösterişli bir giyim tarzı da yaratılmış olacaktır.

Özel Günlerde Sade Bir Elbise Eşarp Ve Şal ile Gösterişli Hale Gelir Mi?

Özel günlerde sade bir elbise, eşarp ve şal seçimi ile daha gösterişli bir giyim kombini haline getirilebilir. Bu durum kadınların kendi ellerindedir. Tek renk tasarlanmış olan bir giyim parçasının üzerine her renkten ürünü kullanmak mümkündür. Önemli olan renk uyumunu ve ritüelini sağlamaktır. Kırmızı bir elbisenin üzerine siyah eşarp ya da şal kullanılabileceği gibi beyaz eşarp veya şal da kullanılabilir. Bu durum kadının zevkine ve stiline kalmış olan bir detaydır. Seçimde abartı olmadığı müddetçe her kadın şık ve estetik bir görünüme sahip olabilir.

Özel Günlerde Desenli Bir Elbise ile Desenli Bir Eşarp Birbirine Uyum Sağlar Mı?

Kadın giyim kombinlerinin sağlanmasında hiçbir zaman desenli bir kıyafet ile desenli aksesuar birbiriyle uyum sağlamayacaktır. Ancak özel günlerde bu seçimler değişebilir. Sade bir desene sahip olan elbisenin üzerine bu desenin birebir aynısı olan daha büyük desenli bir eşarp seçilebilir. Hatta bu kombini tamamlamak için eşarpta dantel motifleri, taşlar ya da boncuklar kullanılması hiçte abes olmayacaktır. Bu seçim yine kadınların kendi istekleri ve zevkleri ile doğru orantılı olacaktır. Şal seçiminde de aynı detayı uygulamak mümkündür.

Özel Günlere Özel Eşarp Ve Şal Kullanmak

Her kadında eşsiz bir ışıltı ve doğal bir güzellik bulunur. Bu bakımdan seçimleri de kişiye özel olacaktır. Özel günlerde, özel eşarp ve şal kullanmak isteyenlerin tercih ettikleri seçeneklerden bir tanesi de elbiselerine uygun olan ve kombini tamamlayacak olan parçalardır. Bu gibi durumlarda elbisesini özel yaptıran kadınlar, elbisesinin kumaşının aynısından tasarlanmış olan şal ya da eşarp kullanabilirler. Bu seçimleri aynı zamanda gündelik kıyafetleri için de geçerli olacak ve şıklıklarını tamamlayabilecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu