AlışverişModa

Şal Nasıl Seçilir?

Tesettür giyimin ve tesettürlü kadınların en temel eşyaları arasında şal yer alır. Şal başın örtülmesi için kullanılan ve genellikle dikdörtgen ebatlara sahip olan bir başörtüsüdür. Şallar kadınlara modern ve şık görünüm kazandırırken aynı zamanda da başlarını kapatmalarına yardımcı olur.

Tesettürlü kadınlar için giyimin tamamlayıcısı olan şalların seçimi son derece önemlidir. Bu nedenle de kadınların şal seçimini dikkatlice yapmaları gerekir. Şal nasıl seçilir ve şal seçiminde nelere dikkat edilmesi gerekir cevaplarını vermeye çalışacağız.

Kıyafete Uygun Şal Seçimi

Şal seçimi yaparken ilk bakılması gereken konu kıyafete uygunluk olmalıdır. Kıyafete uygun olmayan bir şalın kullanılması kadınların kötü görünüm sergilemesine neden olur. Bu nedenle şal seçilirken kıyafetin türüne ve rengine göre seçim yapmak gerekir. Spor kıyafet üzerine şal takılacaksa tercih edilecek şalın spor tarza sahip olması gerekir.

Klasik kıyafet tarzına uygun şal tercih edilecekse düz renkli ve desensiz şallar tercih edilmelidir. Tunik türündeki kıyafetler için tercih edilebilecek şal türü ise desenli şallar olabilir. Ancak bu durumda da tunik rengi ile uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir.

Yüz Tipine Uygun Şal Seçimi

Şal seçimi yaparken yüz tipine uygunluğa dikkat edilmesi gerekir. Bu sayede yüze yakışacak şal takılarak güzel görünüm sağlanabilir.

Şal seçimi yüz tipine göre şu şekilde seçilebilir;

  • Uzun yüze sahip bayanlar şal seçerken yüzlerini oval gösterecek özelliklerdeki şalları tercih etmelidirler. Bunun için şala ek olarak bone seçimi yapılmalı ve şal bone ile birlikte kullanılmalıdır.
  • Yuvarlak yüz tipine sahip olan bayanlar için şalların desensiz ve yuvarlak yüzü kilolu göstermeyecek özelliklere sahip şalların tercih edilmesi gerekir. Yuvarlak yüzlü bayanlar şal seçimini yaptıktan sonra bonelerini saçlarının dibinden bağlamalıdır.
  • Üçgen yüz tipine sahip kişiler şal seçerken ipek şal tercihinde bulunmalıdır. Bu sayede şala yüzlerine uyacak şekli verebilirler.
  • Oval ve yuvarlak yüzlü olan bayanların seçmesi gereken en uygun şal türü ise desenli şallardır. Bu sayede yüze uzun görünüm verilebilir.

Yüz tipine göre şal seçiminde şalların türünden çok bağlama şekli önemlidir. Yüz tipine uygun şekilde bağlanmayan şallar istenilen başarılı görüntünün elde edilmemesine neden olabilir.

Şal Seçimi Nasıl Yapılmalı

Renge Göre Şal Seçimi

Şal seçiminin renge göre yapılması mümkündür. Bayanlar kendilerini mutlu edeceğini düşündüğü renkleri şal seçerken kullanabilirler. Ayrıca şal rengini belirlerken kendilerine yakıştığını düşündükleri renkleri tercih edebilirler. Kıyafet rengi veya şal rengi de seçimi kolaylaştırabilir.

Ten Rengine Uygun Şal Seçimi

Şal seçimi yapılırken ten rengine önem verilmesi gerekir. Ten rengine uygun renklerdeki şallar tercih edilerek şık görünmek mümkün olur. Bu nedenle bayanların ten renklerini bilmeleri ve ten rengine uyum sağlayacak renklerdeki şalları kullanmaları gerekir.

Ten rengine göre şal seçim detayları şunlardır;

  • Esmer tene sahip kadınlar şal seçimini açık renkli şallardan yana kullanmalıdır. Bu renkler buz mavisi, eflatun, açık yeşil, krem, toz pembe ve şeftali renkleridir.
  • Açık tenli olan kadınlar için ideal olan şal rengi ise siyahtır. Siyah beyaz tenle birlikte uyum sağlayacağından çok zarif bir görüntü elde edilmesine yardımcı olur. Siyah yanı sıra açık renkli kadınlar yeşil tonlarını da tercih edebilirler.
  • Sarışın tene sahip olan kadınların tercih etmesi gereken şallar ise pembe, lila, mavi ve açık mavi renklerindeki şallardır.
  • Kumral tenli kadınlar ise şal seçimini bordo, yeşil, lacivert ve krem gibi renklerden yana kullanmalıdırlar.

Şal tercihi tek renkli olarak yapılmayacaksa ten rengine uygun renkleri desenlerinde barındıran desenli şalların tercih edilmesi sağlanabilir.

Kumaşına Göre Şal Seçimi

Şal seçimi yapılırken şal kumaşının da dikkate alınması gerekir. Kaliteli veya kullanışlı kumaşın tercih edilmesi şal ihtiyacının uzun süreli giderilmesini sağlar. Ayrıca şallar için tercih edilen kumaşlar sayesinde buruşmayan veya ütüleme sorunu yaşanmayan şallar kullanılmış olur.

Şal kumaşının sağlıklı olması önemlidir. Bu nedenle şal seçimi yapılırken ipek, tafta veya saten kumaştan üretilmiş şallar tercih edilebilir. Bu kumaşlar insan sağlığına uygun olan alerji yaratmayan kumaşlardır.

Bu nedenle şal seçiminde rahatlıkla tercih edilebilirler. Kumaşa göre şal seçilirken estetik ve zarif görüntü oluşturacak kumaş yapısına sahip şalların tercih edilmesi de önemlidir. Kumaşa göre tercih edilebilecek şallar ise pamuk, saten, ipek, tafta, koton ve şifon şallardır.

Özel Günlere Uygun Şal Seçimi

Şal seçimi yapılırken dikkate alınması gereken diğer durum ise şalın kullanılacağı ortamdır. Özel günler için şal satın alınacaksa tercih edilecek şalın gösterişli ve canlı renklere sahip olması gerekir. Böylelikle düğün, nişan veya özel davetlerde şık görüntü oluşturulabilir.

Bu günlerde abiye tercih edileceğinden şal seçiminin abiyeye uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Şal iş ortamında kullanılacaksa klasik renkler ve sadelik aranmalıdır. Bu sayede ortama uygun kullanım sağlanmış olabilir. Şal günlük kullanım için satın alınacaksa desenler ve çizgiler olmasına önem verilebilir.

Şal Seçimi Nasıl Yapılır

Makyaja Göre Şal Seçimi

Şal kullanan bayanlarda güzel görünmek için makyaj yaparlar. Bu nedenle şal seçilirken makyaj da dikkate alınmalıdır. Yapılan makyajın açık veya koyu tonlarda olması durumunda makyaja uygun olacak şalın takılması gerekir. Ayrıca makyajın ağır veya hafif tercih edilmesine bağlı olarak sade veya abartılı desenlere sahip şallar tercih edilebilir.

Pardösüye Uygun Şal Seçimi

Şal takan bayanlar pardösüyü çok fazla kullanırlar. Bu nedenle kullanacakları şalın pardösüleriyle uyumlu olması gerekir. Pardösüye uyumlu şal seçilirken pardösünün rengine, tarzına veya kumaş türüne göre seçim yapılabilir. Kışlık pardösü için kalın kumaşlardan üretilmiş olan şallar tercih edilebilir. Yazlık pardösüyle kullanmak için yazı anımsatan desenler ve renklere sahip şallar tercih edilebilir.

Yaz Mevsimine Uygun Şal Seçimi

Şallar kadınlar tarafından yaz mevsiminde de kullanılır. Bu nedenle şal seçilirken yaz mevsiminde kullanmaya uygun olup olmadığına bakmak gerekir. Yaz ayları için şal seçilirken pamuk, krep, ipek ve koton şallar tercih edilmelidir. Bu şallar yazın sıcağında terleme yapmazlar ve bu sayede rahat kullanım sağlarlar. Ayrıca şalların kayma özelliğinin olmaması uzun saatlere rağmen şalın bozulmadan kalmasına yardımcı olur.

Kış Mevsimine Uygun Şal Seçimi

Kış mevsiminde kullanmak için şal alınması gerektiğinde şalın soğuğu hissettirmeyecek özelliklere sahip olmasına dikkat etmek gerekir. Kış mevsimi için ince şallar uygun değildir ve bu nedenle kalın kumaşa sahip şallar tercih edilmelidir. Kış mevsimi için tercih edilebilecek şallar arasında ise keten, yün, pamuk ve tafta şallar vardır.

Fiyat Aralığına Göre Şal Seçimi

Şal seçiminde dikkate alınması gereken son kriter ise fiyattır. Şal seçilirken fiyata dikkat edilmeli ve aynı modellerdeki şallarda fiyat karşılaştırması yapılmalıdır. Bu sayede şal için en uygun fiyat ödenerek satın alım işlemi gerçekleştirilebilir. Şal tercihi kaliteli markalardan yana kullanılacaksa yüksek fiyat olacağı dikkate alınmalıdır ve markaya göre cüzi ücretle yapılan satışlarda şalın beklenen kalitede olmayacağı bilinmelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu