Moda

Sonbahar Ayında Hangi Renk Eşarplar Tercih Edilir?

Sonbaharın gelmesi ile birlikte moda ve kullanılan renklerde değişmeye başladı. Eşarplarda da modanın izlerine rastlamak mümkün. Kadınların yazın kullandığı ince ve soft renklerdeki yazlık eşarplar dolaplara kaldırıldı. Onların yerine sonbahara uygun renkte ve kalınlıkta eşarplar çıktı. Her kadın kendine yakışan renkteki eşarbı kullanır. Buna rağmen sonbaharda hangi renk eşarbı taksam diyen kadınlar için birkaç öneri de bulunabiliriz.

Toprak Tonlarında Eşarplar

Sonbahar demek toprak tonları demektir. Doğanın tüm yeşilliği gidip kızıla ve toprak tonlarına dönmeye başlar. Yapraklar sararır ve topraktan gelen yine toprağa döner. Tüm bu hava şartları altında da kullanılabilecek en iyi renk toprak tonlarında eşarplar olur. Toprak tonlarında eşarpları diğer kıyafetlerle uydurmakta oldukça kolaydır. Sonbaharda neredeyse her mağaza rastlanılan toprak tonlarında kıyafetler ve eşarplar görmek mümkündür. Her yüz tipine de giden bu renklerden kadınların dolabında mutlaka birkaç parça bulunmalıdır.

Kırmızı ve Tonları

Kırmız tonları sonbaharda doğanın büründüğü renklerden bir tanesidir. Uygun tondaki kırmızı bir eşarp asil durur. Birçok kıyafetler rahat kullanılabilir. Önemli olan kırmızı eşarp seçerken çok parlak bir kırmızı seçmemektir. Kırmızı eşarbın tonu kadının ağırlığını ortaya çıkaracak bir renktir. Kırmızı eşarp hem güzel durur hem de kullanış açısından riskli bir renktir.

Mavi ve Tonları

Mavi ve Tonları Eşarplar

Açık ten rengine sahip kadınlara mavi ve tonlarındaki eşarplar çok yakışır. Sonbaharda kullanılabilecek renklerden bir tanesidir. Koyu ve açık renkteki birçok kıyafetler mavi eşarp kullanılabilir. Sonbaharın kasvetli havalarında iç açıcı bir renktir. Mavi eşarp günlük olarak kullanılabileceği gibi özel toplantılarda kullanılabilir. Özellikle akşam yemekli toplantılar için oldukça uygun ve ağır bir renktir. Mavi eşarp ve tonlarından kadınların gardırobunda mutlaka birkaç tane olmalıdır. Mavi eşarp bir kadının taşıdığı gökyüzü gibidir.

Yeşil ve Tonları

Sonbaharın gelmesi ile birlikte dolaplarda bekleyen yeşil eşarplarda ortaya çıkmaya başladır. Yeşil her ten rengine sahip kadına çok yakışır. Özellikle açık göz rengine sahip kadınların gözlerini ortaya çıkarır. Hangi yaşta olursa olsun her kadın yeşil eşarp kullanabilir. Kuşkusuz yeşil en asil renklerden bir tanesidir. Durum böyle olunca da eşarpta da ayrı bir asil durur. Gece toplantıları için ideal renklerden bir tanesidir. Göze batmaz ve ağır durur. Kuşkusuz her kadın yeşil renkte bir eşarptan memnun kalacaktır.

Pastel Tonlarında Eşarplar

Gençlerin vazgeçemediği renlerin başında pastel tonlarında eşarplar gelmektedir. Sonbaharda gelse kışta olsa pastel tonlarından vazgeçemem diyenler sonbaharda da bu renkleri kullanabilirler. Orta yaş ve sonrası için değil ama genç yaştakiler için bir sonbahar eşarbı olabilir. Açık renk kıyafetlerle ideal bir eşarp olabilir. Pastel tonlar göz rengini tamamen ortaya çıkaran renklerdir. Hafif bir makyaj ile harika duracaktır.

Siyahtan Vazgeçemeyenler

Siyahtan vazgeçmem diyenler ve her daim siyah eşarp kullananlar sonbaharda da bu alışkanlıklarına devam edebilirler. Bir kadın ne giyse üzerine siyah eşarp takabilir. Her kadına siyah eşarp yakışır. Renkli eşarplardan hoşlanmayanlar için idea bir renktir. Gece ya da gündüz fark etmeden kullanılabilir. Sonbaharda da kadınların sıklıkla kullandığı görebiliriz.

Karışık Renk ve Desenler

Bir dönem moda olan ve sonrasında unutulan karışık renk ve desenler bu sonbaharda da kullanılmaya başlandı. Dolaplarda bekleyen karışık renkli eşarpların çıkma zamanı geldi. Sonbahar ayları için ideal olan karışık renkli eşarplar yağmurluk ve ceket üzerine oldukça ideal olmaktadır.

Sonbaharın gelmesi ile koyulaşmaya başlayan kıyafetler üzerine oldukça şık durmaktadır. Bu tip eşarplar düz renk bir gömlek veya kazak üzerine uygun olur. Kış ayları boyunca da kullanılabilen karışık renk ve desenler modası hiç geçmeyen yıllar sonra bile geri gelen eşarp renkleri arasında yer almaktadır.

Her Zaman Beyaz Diyenler

Sonbaharın kasveti de neymiş kar gibi bir beyaz eşarp olmadan dışarı çıkamam diyenler vardır. Her zaman açık renk giymeyi sevenler ve bunu beyazın tonlarındaki bir eşarp ile kombinleyenler çoktur. Kadın ne isterse onu yapar ve sonbaharda da beyazı kendine yakıştırır. Koyu renkli kıyafetlerle değil de daha pastel tonlardaki kıyafetlerle kullanılmasında fayda vardır. Modası hiç geçmeyen renklerden bir tanesidir. Kışın bile kullanılsa neden beyaz kullanmış diye hiç kimse dönüp bakmaz.

Lacivertin Asaleti

Asalet denildiği zaman akla gelen ilk renklerden bir tanesi laciverttir. Her kadının dolabında bir tane de olsa lacivert eşarp bulunur. Düz bir lacivert eşarpta veya desenli bir lacivert eşarpta her zaman hayat kurtarıcıdır. Sonbahar mevsimine de çok yakışır.

  • Her kıyafetin üzerine yakışır.
  • Pembe tonları da içeren lacivert bir eşarp tek başına bile renk cümbüşü oluşturur.
  • Eşarbın kalitesi lacivertte daha bir güzel durur.

Sonbahar veya diğer mevsimler fark etmeksizin kullanılabilir.

Cıvıl Cıvıl Canlı Renkler

Renklerden asla vazgeçmem onlar benim hayat kaynağım diyenler rengarenk eşarpları sonbahar mevsiminde de rahatlıkla kullanabilir. Sonbaharın yağmurlu havasına karşı renkli bir eşarp kadının kendisini daha iyi ve enerjik hissetmesini sağlar. Renkli eşarpların kulanım alanı geniştir. Birkaç kıyafete birden kullanılabilir. Yağmurluk ve ceketlerle şık durur.

Kadının İstediği Tüm Renkler

Eşarp konusunda karar birazda kadına kalmıştır. Bir kadın ne isterse ve kendine neyi yakıştırırsa onu kullanabilir. Mevsimler her zaman kadınları yönlendiremez. O gün gideceği yere veya ruh haline göre her şeyi kullanabilir. Kadınları renkler ve mevsimler konusunda sınırlamak oldukça zordur. Her kadının içinde asi bir ruh vardır ve eşarp seçimi konusunda ortaya çıkar. Sonbaharda kadın kendine yakışan eşarp rengini seçmelidir. Değişken havalarda değişken olmak iyidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu