AlışverişGüzellikModa

Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür giyimin en önemli aksesuarları arasında yer alan eşarpları kendinize en çok yakışan tasarım ile seçmeniz güzelliğinize güzellik katacak. Ten rengi bu konuda belirleyici bir detaydır. Eşarp ve içerisinde ki bone rengini tercih ederken dilerseniz aynı renk tonlarını ya da uyumlu renkleri tercih edebilirsiniz. Yüzünüzün ön planda olacağı eşarp kullanımının mat ya da parlak renklerde olması, renklerine çok dikkat etmenizi gerektirir. Parlak tonlar ve koyu renkler her ten rengine yakışmayabilir. Peki, ten rengine göre eşarp seçimi nasıl olmalıdır?

Eşarp Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eşarp, günlük hayatta tesettür giyimin vazgeçilmez giyim aksesuarları arasındadır. Kullanılan eşarpların kumaş kalitesi değişebilir ve boyutlarına göre bağlama şekilleri yer alır. Kaygan bir yapıya sahip olan saten kumaştan üretilen eşarplarda kullanılan boneler, kaymayı engeller ve uzun süreli rahat kullanım sağlar. Eşarp kalitesinin yanı sıra teninizin esmer, buğday ya da beyaz olmasına göre en uyumlu renklere sahip olmasına özen gösterilmelidir.

Eşarp alırken;

  • Kumaş kalitesi
  • Fiyatı
  • Ten renginize uyumu
  • Kıyafet tarzı
  • Moda renkler
  • Aksesuar uyumu

Eşarbınız en sade kıyafetinizi dahi şık bir hale dönüştürecek sihirli aksesuardır. Bu nedenle tercihlerinizde tam sizin renginiz olan tonları tercih etmelisiniz. Tesettür giyimde kullanılan ton sür ton renkler dışında kontrast renklerle de uyumu yakalamanız mümkün olur. Desenli bazı modeller kullandığınız sade kıyafetinize hareket katar. Eşarp kullanırken bir bütün olarak uyuma dikkat etmelisiniz. Kadınların günlük kullandığı renklerde aldıkları olumlu yorumlar, ten rengine yakışmasından kaynaklıdır.

Beyaz Ten Rengine Uyumlu Eşarplar

Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi

Beyaz ten renginde kullanılan eşarpların pastel tonlarında olması canlı bir duruş kazandırır. Kıyafetinize uyan ve birkaç ton açık rengi olan eşarp ile ton sür ton geçiş yapabilirsiniz. Kullandığınız renklerde yumuşak geçişler kullanmalı ve teninizi soluk gösterecek renklerden uzak durmalısınız.

Özellikle dore renginde saten eşarp kullanmak isteyen kadınların bu tercihi yapmamaları tavsiye edilir. Tamamen koyu ya da açık renkler nedeniyle solgun ve hasta görünebilirsiniz. Koyu renklerde ise sert bir görünüm oluşabilir. Ara tonları tercih ederken bulunduğunuz mevsime uyumlu olmasına da özen gösterin.

Yazın ne kadar koruyucu kullanırsanız kullanın beyaz tenliler için güneş, kızarıklık demektir. Özellikle beyaz tenliler kırmızı tonlarından bu aylarda uzak durmalıdır. Yeşil renk tonları beyaz tenliler için doğru seçim olacaktır.

Buğday Ten Rengine Uyumlu Eşarplar

Buğday ten rengine yakışan renkler için pastel renkli eşarp modelleri bulunuyor. Buğday tene sahipseniz işiniz beyaz tenli ya da esmer kadınlara göre daha kolay diyebiliriz. Buğday renginin yazın hafif bronzlaşması, kışın ise daha açık sarı beniz olması işleri kolaylaştırıyor. Yine de parlak bir kırmızı eşarp tercihler arasında yer almamalıdır. Kullanılan desenli eşarplar arasında içerisinde minimal koyu renklerin hâkim olduğu tasarımlara yer verebilirsiniz. Eşarp üzerinde kullanılan desenlerin abartılı olmaması sade duruşunuzu bozmayacaktır.

Esmer Ten Rengine Uyumlu Eşarplar

Esmer bir tene sahipseniz o halde şeftali tonlarını muhakkak denemelisiniz. Yumuşak ve sıcacık renklerin yer aldığı tonlar esmer teninizi yumuşatacak bir detaydır. Koyu renklerde eşarp seçmeniz halinde yüzünüzün güzelliği kapanacak ve sert bir mizaca sahip olacaksınız. Somon ya da pudra renkleri teninize kesinlikle çok yakışacak. Parlak kumaşlar da esmer bir tende göz alıcı duracaktır.

Eşarbın Ten Rengine Uyumu Neden Önemlidir?

Her aksesuar ve kıyafet uyumlu olduğu sürece size iyi hissettirir. Günümüzde birçok tasarım ve aynı üründen milyonlarca üretim yapılıyor. Çok beğendiğiniz bir eşarbı satın aldığınızda sizde neden güzel durmadığını sorgularsınız. Bunun nedeni saçların tamamen kapalı olduğu bir eşarpta, ten renginden kaynaklıdır.

Ten renginin ve makyajın eşarba güzellik kattığı düşünülmelidir. Kullandığınız makyaj, teninize uyumlu ürünler ve gideceğiniz mekân eşarbınızın sizi bütünleyeceğini gösteriyor. Kullanacağınız bir eşarp sizde farklı başka bir kadında farklı gözükebilir. O halde ten renginizi iyi bilmeli, size en yakışan renklerin listesini çıkarmalısınız.

Soğuk Alt Tonlarda Hangi Eşarp Kullanılır?

Ten renkleri sıcak, soğuk ya da nötr alt tonlarına ayrılıyor. Dolayısıyla soğuk alt tonunun pembe pigmentlerden oluşması özel renkler kullanılması gerektiğini gösteriyor. Hem eşarp hem de makyaj seçimlerinde mürdüm, mavi, yeşil, pembe, mor ya da gümüş benzeri renkler kullanılmalıdır. Parlak renklerde eşarp kullanırken bu tonlara dikkat etmenizde fayda var.

Sıcak Alt Tonlarda Hangi Eşarp Kullanılır?

Buğday tenlilerde yer alan sıcak alt tonunda sarı pigmente sahip ten renkleri yer alır. Sarı benizli, buğday tenli ya da sarı alt tonuna sahip kişiler olarak tanımlamalar yer alır. En fazla yakışan renkler arasında; kiremit, altın, kahve, toprak, şeftali, kızıl kahve, mercan, açık yeşil, somon, bakır ve kayısı tonlarıdır.

Ten Rengi Eşarp Nelere Uyum Sağlamalı?

Ten renginde seçtiğiniz eşarbın aynı zamanda dış giyim rengine de uyum sağlaması gerekir. Kullanacağınız çanta, ayakkabı, takı ve kıyafet bir bütün olarak uyumlu olmalıdır. Saçların kapalı olması bu anlamda daha kolay hazırlanmanızı sağlar. Seçeceğiniz renklerde makyaj tonunuzu da özenle belirlemeniz gerekir. Koyu göz makyajında açık tonlu renk eşarp kullanmalısınız.

Makyaja Göre Nasıl Eşarp Seçilir?

Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi

Makyaj bir kadının güzelliğini belirgin hale getirdiği dokunuşlardır. Eşarp kullandığınızda yüzünüzün soluk görünmemesi adına hafif makyaj yapmanız size hava katacaktır. Özel bir davette kullanacağınız makyaj daha koyu olabilir. Bu nedenle eşarbınızda parlak bir renk tonu kullanacaksanız makyajınızı daha sade ve mat tonlarda tercih etmeniz daha şık görünmenizi sağlar. Koyu makyajlar artık günümüzde tercih edilmiyor. Belirgin gözlerin ön plana çıktığı ve diğer makyaj ürünlerinin hafif kullanıldığı bir makyaj eşarbınıza uyum sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu