AlışverişGüzellikModa

Ten Rengine Göre Şal Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Şal her kıyafete yakışan, sade kıyafetler için en havalı seçimler arasında yer alıyor. Peki, aksesuar olarak seçeceğiniz ve ten rengine göre şal seçimi nasıl olmalıdır? Kıyafetlerinizin tarzı ne olursa olsun uygun şal seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Genellikle kadınlar şal seçerken kıyafetinin rengine uyumlu renkler seçmeye özen gösterse de aynı şalın başka birine daha fazla yakışması ten ile ilgili bir durumdur. Ten renginiz sarışın, beyaz, buğday ya da esmer olabilir. Sizi kapatmayacak ve teninize en çok yakışan renkleri belirlemek için ten renginizi göz önünde bulundurmalısınız.

Tenlere Göre Eşarp Seçimi

Ten Rengine Göre Şal Seçimi

Ten renginize göre kıyafet seçerken bazı detayları unutmamaya özen gösterin. Hangi tarz kıyafet giydiğinizden kullanacağınız aksesuarlara kadar uyumu yakalamaya özen gösterin. Özellikle detaylar arasında boğulmadan daha sade renkler tercih ederek şıklık yaratırken desenler ile sade kıyafetinizi canlandırabilirsiniz.

Şal kullanımında dikkat etmeniz gerekenler;

  • Ten renginiz
  • Kıyafet tarzınız
  • Kıyafet renginiz
  • Aksesuarlarınız
  • Mevsim
  • Moda renkler
  • Saç Rengi

Hangi mevsimde şal kullanmak istiyorsanız kumaşını ona uygun tercih etmeniz daha rahat bir gün geçirmenizi sağlar. Farklı şal bağlama şekilleriyle kıyafetinize hoş bir hava katabilirsiniz. Ten renginiz ise önceliğiniz olmalı ve size en fazla yakışan renklere dikkat etmelisiniz. Yılın modasına uygun şalları seçmeniz halinde trendi yakalamanız daha kolaylaşır.

Esmer Ten Rengine Uyumlu Şal

Esmer tene sahip olan kadınların renkler konusunda zorlandıkları bilinir. Özellikle koyu renkler nedeniyle daha fazla koyu bir duruş sergilemek güzelliği kapatan en önemli sorundur. Açık ve daha sıcak renklerle oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Pastel renklerin esmerlere yakışan en iyi renkler olduğunu söyleyebiliriz.

Saç renginizi de teninize en iyi yakışan renklerden seçmeniz bu şalların üzerinize muhteşem uyumlu olmasına katkı sağlayacaktır. Koyu renklerin ise ana açık renkler içerisinde oldukça az yoğunlukta kullanılması yeterli olur. Siyah, lacivert, kahverengi gibi koyu renkler kullanmak istediğinizde bunu az desenli şallar arasından kullanabilirsiniz.

Öncelikle ana rengin açık olmasına dikkat edin. Ekru gibi soft renklerin de esmer tenli kadınlarda çok şık durduğu biliniyor. Pudra, şeftali, somon renkleri de uygun makyaj ve saç ile muhteşem duran renkler arasındadır. Esmerler için bir diğer önerimiz de desenler içerisinde leopar seçimidir.

Buğday Ten Rengine Uyumlu Renkler

Buğday tene sahip kadınlar oldukça avantajlıdır. Birçok saç rengi, kıyafet ya da şal rengi buğday tenlilerin kullanımında uyum gösterir. Pembe ya da açık mavilerin en fazla yakıştığı bu grup için şal renkleri alternatiflidir. Buğday tenli olanlar için en uyumlu renkler; somon, gri, mavi, su yeşili, mercan ve koyu sarılar diyebiliriz.

Aynı zamanda saç rengine göre siyah ya da toprak tonları da kullanılabilir. Şal rengini seçerken kış aylarında açılan ten rengi ve yaz aylarında bronzlaşan ten renklerini göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle yaz aylarında daha fazla bronzlaşarak esmer olabilen buğday tenliler için esmerlere uyumlu renkler de kullanılabilir.

Beyaz Ten Rengine Uyumlu Renkler

Beyaz tenli kadınların soluk renkler nedeni ile güzelliklerini ön plana çıkaramadığı bazı durumlar olabilir. Kullanılan aksesuarlar ve renkler ile daha canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Beyaz tenli kadınlar sarışın ya da koyu saçlara sahip olabilir. Bu durumda tamamen silik tonlar modaya göre belirlenirken, soluk renkler arasında sarı tonlarından uzak durulmasında fayda vardır.

Beyaz tende uyumlu duran pudra, yeşil ve tonları en iyi yakışan renkler arasındadır. Moda renklere göre de belirlenebilen şal renkleri için beyaz tene en uyumlu renk geçişlerini kullanabilirsiniz. Desenli şalları seçerek soluk görünüme hareket katacaksınız.

Ten Rengine Uyumlu Şal Modelleri

Ten renginize uyumlu olarak tercih etmek istediğiniz şalları seçerken kullanım amacınıza uygun ebatlarda seçim yapmalısınız. Şal büyüklükleri özellikle bağlama stillerine uygun büyüklükte tasarlanıyor. Broş kullanacağınız ya da boynunuza bağlayacağınız şalları daha küçük ebatlarda seçebilirsiniz. Kıyafetiniz günlük, spor ya da abiye olabilir. Şalların her alanda kullanılıyor olması en uygun tasarımları ön plana çıkarıyor. Abiye kıyafetler için kullanılan şalların yanı sıra günlük kullanım için farklı kumaşlar tercih ediliyor. Şal kalitesini anlamak için kumaşına bakmanız yeterlidir. Özellikle kırışmayan kumaşlardan üretilen şallar her zaman şık görünmenizi sağlayacaktır.

Ten Rengine Uyumlu Şal Seçerken Mevsimin Önemi

Ten Rengine Göre Şal Seçimi

Şal seçerken ten renginizin bazı mevsimlerde değişeceğini bilmelisiniz. Yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle teniniz daha koyulaşacaktır. Saçların ve cildin değişmesiyle seçeceğiniz şal modellerini de ona göre seçmelisiniz. Şal renkleri, modelleri, kumaş kalınlığı dikkate alınmalıdır. Açık renklerin kullanıldığı ya da sonbahar aylarında toprak tonlarının talep gördüğü dönemler bulunur. İlkbahar ve yaz aylarında tercih edilen pastel tonlar, birçok ten rengine uyum sağlıyor.

Şal Modası

Her yıl belirlenen renklerde tasarlanan şallar her dönem moda aksesuarlar içerisindedir. Geçmişten günümüze farklı formlarda karşınıza çıkan şalların moda renklerle kullanılması trendlere uyumlu olmanızı sağlıyor. Bazı dönemlerde kullanmadığınız renklerin modaya uygun olarak desenlerle kullanılması hoşunuza gider.

Ten Rengine Uyumlu Şal Fiyatları

Şal modelleri fiyatları ürünlere göre değişkenlik gösteriyor. Ebatına, kumaş kalitesine ve markasına göre birbirinden farklı alternatif sunan fiyatlar bulmak mümkündür. Her bütçeye uygun şallar ile kıyafetlerinizi kombin yapabilirsiniz. Uygun fiyatta olması ten renginize uyumlu olan renklere sahip olarak estetik bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Hangi Saç ve Ten Rengiyle Şal Kullanılır?

Saç ve ten rengi kadınlarda bütünlük sağlıyor. Şal rengini seçerken bu detaylara dikkat ediyor olmanız daha estetik durmanızı sağlayacaktır. Bir bütün olarak şık olmak için en şık aksesuar şaldır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu