AlışverişGüzellikModa

Tesettür Giyimde Eşarp Seçiminin Önemi Nedir?

İlkbahar sezonuna hızlı bir başlangıç yapmak için en iyi eşarbı seçebilirsiniz. Birbirinden tarz, yılın modasına uygun eşarp modelleri ve bağlama şekilleriyle kendinize yakışacak modelleri alacaksınız. Kıyafetinizle kombinlerken keyif alacağınız eşarp modellerinde artık sınır yok. Alternatif modeller ve yeni sezon renkler ile her zaman şık görüneceksiniz. İster işinize giderken ister özel davette kullanmak için eşarp modellerini seçebileceksiniz. Yeni model ve hazır dikimleriyle zaman kaybetmeden hazırlanabileceksiniz. Peki, tesettür giyimde eşarp seçiminin önemi nedir?

Eşarp Seçerken Kumaş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi

Eşarp seçiminde daha estetik görünmek için kumaş seçimine özen göstermelisiniz. Genel anlamda kullanılan kaliteli kumaş türleri arasında kırışıklık oluşturmayan ipek eşarp modellerinin yanı sıra çok tercih edilen tafta modeller de yer alıyor. Eşarp seçiminde aslında önemli olan seçtiğiniz kıyafette kullanılan kumaşla uyumu yakalamasıdır. Spor bir kıyafetin kumaşı abiye kıyafetten daha farklıdır. Uyumsuz eşarp seçimlerinizle kötü bir görüntü güzelliğinizi kapatacaktır. Zevkli bir seçim için gün içerisinde kullanacağınız makyaj tonunu da eşarbınıza uyumlu tercih etmelisiniz.

Yünlü Eşarp Hangi Kıyafetle Kullanılır?

Yünlü eşarp türleri daha çok kış aylarında tercih edilir. Hem sizi soğuktan korur hem de kış kreasyonuna uyumlu yapıda kullanım sağlar. Kışlık tesettür giyimde de kullanılan yünlü kumaşlar ile sıcacık bir kombin yapacaksınız. Kalın ve yumuşak kumaşlar dışında abiye olarak kullanılan modeller arasında kadife kışa özel kumaşlar arasındadır. Kadife kumaş, tesettür giyiminde kış sezonunda tercih edilen kumaşlar arasında bulunuyor.

Pamuklu Eşarp Hangi Kıyafetle Kullanılır?

Pamuklu eşarpların yaz aylarında tercih edildiği biliniyor. Keten ve pamuklu kumaş kullanımı hem serin tutuyor hem de terletmiyor. Bu nedenle tesettür giyiminde en fazla bu kumaşlar tercih ediliyor. Sağlıklı ve hijyenik bir seçim yaparak yaz aylarında kullanılan tesettür modasına uyum sağlayacaksınız. Kıyafetinize uyumlu bir eşarp öncelikle mevsime uygun olmalıdır. Mevsime özel üretilen kumaşların dokusu kıyafetinize uyum sağladığında doğru bir seçim yaptığınızı göreceksiniz.

Spor Kıyafete Özel Eşarp Seçimi

Spor kıyafetleri özellikle günlük yaşamınızda sıklıkla kullanabilirsiniz. Eşofman takımları ya da jean üzerine kombinleyeceğiniz tesettür üst giyim ile salaş ve spor bir hava katacaksınız. Kullandığınız kıyafete özel bir eşarp seçerken renk uyumunu göz ardı etmeyin. Renkler birçok konuda kendinizi ifade etmenize destek oluyor. Renginizi kapatmayacak renkleri bilmeniz için öncelikle soğuk ya da sıcak alt tonu ayrımını yapmalısınız. Bu şekilde kendi ten renginizi bulacak ve spor kıyafetinizin üzerine uyumlu renkte eşarp seçmiş olacaksınız.

Eşarbın Aksesuarlarla Uyumu

Eşarbınızın uyumunu yakalarken kıyafeti kendinizle bir bütün olarak görmelisiniz. Aksesuarlarınızı bolca kullanabileceğiniz yeni modada birbiriyle uyumlu takılarla bütünleşeceksiniz. Aksesuar seçimlerinizi yaparken tek bir aksesuara yoğunlaşarak sadelikten ödün vermeyebilirsiniz. Takılar arasında en fazla iki bölümde takı kullanabilirsiniz. Bunlar küpe ve saat olabilir. Aynı şekilde kolye ya da bileklik kullanabilirsiniz. Takılarınızı set gibi kullanmak sterseniz abiye kıyafetlerinizde uygulamanızı tavsiye ederiz.

Aksesuarlar;

  • Ayakkabı
  • Çanta
  • Takı
  • Gözlük
  • Bone
  • Kemer

Bu aksesuarlardan olmazsa olmaz birkaç parça seçebilirsiniz. Bunlar; ayakkabı, çanta ve takı olabilir. Kalabalık bir görüntüden ziyade sade şık bir görünüm elde etmeniz daha zarif görünmenizi sağlayacaktır.

Eşarbın Ayakkabı İle Uyumu

Ayakkabılarınızın eşarbınıza uyumu için ton sür ton kullanımı yapabilirsiniz. Ayakkabılarınızı ten renginizde tercih ederek oldukça fazla kıyafetle kombin yapmanız mümkün olabilir. Ayakkabı seçiminizi spor ya da klasik olarak yapabilirsiniz. Ayakkabınızda kullanacağınız deri formuna yakışan eşarp bütünlük sağlar. Aynı zamanda kıyafet tarzınıza göre ayakkabı seçerek farklı bir trend oluşturabilirsiniz. Kendi modanızı kendiniz yaratacak, herkes tarafından beğenileceksiniz.

Eşarbın Çanta İle Uyumu

Eşarp, neredeyse en ana aksesuarınızdır. Tüm kıyafetinizi tamamlayacak, güzel ya da kötü gözükmenize neden olacak önemli bir değere sahiptir. Bu nedenle kullanacağınız aksesuarlar, teniniz, makyajınız, kıyafet kombininiz tamamen birbiriyle örtüşmelidir. Bu ifadeden tamamen aynı renklerin olması gerektiği çıkarılmamalıdır. Uyumu yakalamak için aynı renkler dışında kontrast renklerle de zevkinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Yılın modasına uyumlu olması ve doğru renkleri bütünleştirmeniz yeterli olacaktır.

Tesettür Giyimde Eşarp Renginin Önemi Nedir?

Tesettür giyimde kullanılan tek parça ya da birkaç parça kıyafetin bir arada olması biraz özenli davranmanızı gerektiriyor. Sonbahar ve kış aylarında dış giyim ürünlerinin de bulunduğu kombinlerde her parça ayrı öneme sahiptir. Kullandığınız parçaların dokusu, duruşu, kumaşı her yönüyle size yakışır olmalıdır.

Bir tesettür giyimde en önemli parça eşarptır. Eşarp bağlama şekilleri, kullanımı, içerisinde bulunan bonenin rengi önemli detaylardır. Her kıyafet ve aksesuar seçiminizi ilk olarak ten renginize uyumlu tercih etmelisiniz. Ten ve göz renginize en çok yakışan renkleri keşfetmek için birkaç deneme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Tesettür Giyimde Eşarp Nasıl Bağlanır?

Tesettür Giyimde Eşarp Seçimi

Tesettür giyimde kullanılan eşarp, şal ve boneler hazır bağlama şekilleriyle kullanıma hazırdır. Kısa sürede şık olmanızı sağlayan eşarplar için birçok bağlama modeline ulaşabilirsiniz. Eşarpların yer aldığı satış kategorilerinde hangi eşarbın nasıl kullanılacağı konusunda görseller yer alıyor. Fikir alarak, evde deneyerek ya da hazır bağlama modelleri kullanılan ürünlerden satın alarak kolay bir kullanıma sahip olabilirsiniz.

Doğru Eşarp Nasıl Seçilir?

Doğru eşarp seçmenin yöntemleri arasında kendinizi tanımak vardır. Teninizi, size yakışan renkleri, çevrenizden en fazla beğenilen kıyafetinizin rengi gibi birçok tüyo almanız mümkündür. Bazı ten rengine ek olarak belirgin göz renkleri de kullanacağınız eşarp rengini belirleyebilir. Birbirinden farklı göz rengine sahip kadınlarımızın ten rengine uygun eşarbı kullanması yüz güzelliğini ortaya çıkaracaktır. Kullanılan makyajlar da bazen yanlış seçilebiliyor. Bunun nedeni de yanlış eşarp seçiminde olduğu gibi ten renginizi tanımıyor olmanızdır. Ten renginize uyumlu eşarp seçimleri ile ilgili yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu