ModaAlışveriş

Yuvarlak Yüz Tipine Yapılabilecek 3 Cazz Şal Modeli

Tesettürlü kadınların takmayı en çok tercih ettiği aksesuarlardan birisi de şallardır. Bazı kadınlar eşarp yerine şal takmayı daha çok sever. Fakat şalların da daha güzel olması için yüz şekline uygun bir şekilde bağlanması gerekiyor. Yuvarlak yüz tipi için birçok şal bağlama modeli vardır. Bu yazımızda yuvarlak yüz tipine uygun yapılabilecek 3 cazz şal modeli nedir inceleyeceğiz.

Yuvarlak Yüz Tipi İçin Şal Nasıl Bağlanır?

Tesettürlü kadınlar için oldukça önemli bir konu olan şal bağlama konusu çok hassas bir konudur. Çünkü şalınızı ne kadar yüzünüze uygun bağlarsanız yüzünüz o kadar güzel gözükecektir. Peki, yüz tipinizin nasıl olduğunu bilmiyor iseniz bunu nasıl belirleyeceksiniz? Çok basit, yuvarlak yüz hatlarına sahip olup olmadığınızı anlamak için yüzümüzün genişliği ve uzunluğu arasındaki farkları bilmeniz gerekmektedir.

Kare bir yüze sahip iseniz yüz hatlarınız köşelidir. Yuvarlak yüzlerin ise köşeleri yoktur. Yuvarlak yüzlü iseniz yanaklarınız da daha belirgindir. Yani yanaklarınız daha dolgundur. Bu yüzden yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınlar yüzlerinin kilolu gözükmemesi için şal modelini yüzlerini uzun gösterecek şekilde yapmaları gerekiyor.

Yüzün Uzun Gözükmesi İçin Ne Yapılmalı?

Yuvarlak yüzlü kadınlar yanaklarından dolayı kendilerini kilolu hissedebiliyor. Bu yüzden yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınların şal yaparken şallarını yüzünü uzun gösterecek şekilde yapması gerekiyor. Bunun için şalın altına takılan bonenin saçın en dibinden başlayarak takılması gerekiyor. Kısacası şalın altına takılan bone geride olmalıdır. Bonenin geride olması yüzünüzü daha uzun gösterecektir.

Yuvarlak Yüz Tipi İçin En Çok Kullanılan Şal Modeli

 

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınlara en çok yakışan şal modeli Asya şal modelidir. Bu şal modeli şöyledir: bone geriden bağlanır ve şalın üçgeni belirlenir. Daha sonra şalın uzun tarafları boyuna doğru dolanır. Tesettürlü kadınlar arasında dolama şal modeli olarak bilinen bu model yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınlara çok yakışıyor.

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınlar şalını bağlarken şalını yanaklarına doğru kıvırmaması gerekiyor. Çünkü bu uygulama sonucunda yanaklar daha şişman gözükebilir. Şalın yanakların üzerine doğru bırakılması yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kadınlara daha çok yakışacaktır. Böylelikle yanakların dolgunluğu kapatılmış olacak ve yüz daha zayıf gözükecektir.

Trend Cazz Şal

Cazz şallar tesettürlü kadınların en çok tercih ettiği şal modelleri arasında yer alır. Çünkü tüylenme yapmayan ve kolay bağlanan şal modelleridir. Özellikle kaliteli markaların ürettiği cazz şallar tesettürlü kadınlar için vazgeçilmez şallar arasında yer alıyor. Cazz şalı dilediğiniz şekilde takabilirsiniz. Örneğin şalınız için geriden bir bone takıp yanaklarınızı örtecek şekilde kapatıp şalın uzun kısmından birini omuzunuzun arkasına doğru atıp birini de ön kısmında bırakarak güzel bir şal modeli elde edebilirsiniz.

Cazz Şallar İle Yapılabilecek Şal Modelleri

Caz şallar bağlanması kolay tüylenme yapmayan oldukça rahat bir kullanımı olan kaliteli şallardır. Bu şalları yüz tipinize uygun bir şekilde taktığınızda istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. Bu şalı kafanızla aynı hizada bir topuz ile geriden takılmış bir bone kullanarak takabilirsiniz.

Şalınızın ön kısmını kıvırmadan yuvarlak bir görüntü elde edecek şekilde takıp uzun olan iki kısmını da boynunuza dolayıp arkadan bağlayabilirsiniz. Tesettürlü kadınların sıkça tercih ettiği rahat bir model olan bu şal bağlama modelleri yuvarlak yüz hatlarına sahip olan tesettürlü kadınlara oldukça uygun bir şal bağlama modelidir.

Bir diğer şal bağlama modeli ise yine aynı diğer şal bağlama modelinde olduğu gibi yapıjız. Başınızla aynı hizada bir topuz yaparak şalın ön kısımlarını katlamayarak yuvarlak bir şekilde bırakın. Daha sonra şalın uzun kısımlarını boynunuzdan dolayıp ikisini de ön tarafınıza salık bir şekilde bırakarak bağlayabilirsiniz. Bu şal modeli yuvarlak yüz hatlarına sahip olan tesettürlü kadınlara çok yakışan bir şal modelidir.

Son olarak caz şallar da kullanılan modellerden birisi de şöyledir, saçınızın başlangıç bölgesinden itibaren bonenizi takıp şalınızı ön tarafından üçgen olacak şekilde katlayarak yanaklarınızı kapatmayacak şekilde iğneleyin. Daha sonra şalın uzun kısımlarını boynunuza dolayıp omuzlarından aşağı salık bir şekilde bırakabilirsiniz. Bu şal modeli de yuvarlak yüz hatlarına sahip olan tesettürlü kadınlara uygun şal modellerinden birisidir.

Cazz Şal Modellerinde Renk Seçenekleri

Şalların modeli kadar renkleri de oldukça önemlidir. Özellikle ten renginize uyumlu şallar takmak sizi olduğunuzdan daha güzel gösterecektir. Bu yüzden kendi ten renginize uygun şalları tercih etmeniz gerekiyor. Cazz şal modellerinde birçok renk seçeneği mevcuttur. Bunlardan bazıları:

  • Gülkurusu cazz şal
  • Füme cazz şal
  • Mint cazz şal
  • Koyu yeşil cazz şal
  • Çikolata kahve cazz şal
  • Soft leylak cazz şal
  • Açık mor cazz şal
  • Koyu Bordo cazz şal
  • Siyah cazz şal
  • Bordo Cazz şal
  • Haki cazz şal
  • Lacivert cazz şal
  • Pudra cazz şal
  • Yeşil cazz şal
  • Turuncu cazz şal
  • Kırmızı cazz şal gibi birçok renk seçeneğidir. Her tesettürlü kadının zevkine uygun renk çeşitleri ve şal modelleri mevcuttur.

Şal Çeşitleri Nelerdir?

Şal çeşitleri abiye şallar, ipek şallar, desenli şallar, düz şallar, pamuklu şallar olmak üzere birçok çeşide sahiptir. Bunlardan bir tanesi de cazz şallardır. Cazz şallar kullanımı kolay oldukça rahat şallardır. İnce cazz şallar özellikle yaz aylarında tesettürlü kadınların tercih ettiği bir numaralı şallar arasında yer alır.

Şal Bağlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şal bağlarken öncelikle şalın rengine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ten renginize uygun bir şal takmak sizi daha güzel gösterecektir. Daha sonra şal modelinizin yüz tipinize uygun bir şekilde bağlanması gerekiyor. Şal modelinizi yüz tipinize uygun bir şekilde bağlayıp yüz tipinize uygun bir şekilde renk seçerseniz daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Ayrıca topuzunuzun ve bonenizin de şal modeline uygun bir şekilde olması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu