GüzellikModa

Yüz Tipine Göre Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür giyen bayanlar, kıyafet kombinlerini oluştururken, tamamlayıcı parça olan eşarp seçimine dikkat ederler. Şık bir kombin oluşturabilmek için eşarp seçiminde dikkat edilmesi gereken husus yüz şeklidir. Yüz tipine göre eşarp seçimi nasıl olmalıdır? Bu kişiye göre değişecektir. Yüz tipine göre eşarp seçimi, yüzün daha kilolu ya da zayıf görünmesine neden olabilecektir. Eşarp seçimlerine, yüz tipi ve ten rengi büyük öneme sahiptir. Yüz tipine uygun renk seçimini yapmanın yanı sıra bağlama şeklide, şık görünümü etkileyen hususlardandır. Güzel görünebilmek için eşarp seçimlerinin yüz tipine göre yapılması gerekir.

Kadın Yüz Şekilleri

Kadınların fiziksel özelliklerine göre yüz şekilleri farklıdır. Yüz tipine göre doğru eşarp seçimi yapanlar, kıyafet kombinlerin tamamlarken daha şık olmayı da başarırlar. Kadın yüz şekilleri şunlardır.

  • Oval yüz,
  • Yuvarlak yüz,
  • Kare yüz,
  • Kalp yüz,
  • Uzun yüz,
  • Üçgen yüz,

Eşarp seçimini, kıyafete ve ten rengine göre yaptıktan sonra nasıl bağlanılacağının belirlenmesi de çok önemlidir. Yüz şekillerine göre eşarp modelleri değişebilmektedir. Yüz şekline ve bağlama biçimine uyumlu eşarpların seçimi, yakışan ürünlere sahip olmayı sağlayacaktır.

Yuvarlak Yüz İçin Eşarp Bağlama Şekilleri

Kadın yüz şekillerinden birisi de yuvarlak yüz şeklidir. Yüz tipine göre eşarp seçimine dikkat edenler, bağlama şeklini de doğru uyguladıklarında, şık görüntü elde edebilecektir. Yuvarlak yüzlü bayanlar, eşarp seçimini yaptıktan sonra bağlama yaparken, bonenin görünmemesine dikkat etmelidir. Yuvarlak yüzlerde, bone göründüğünde daha kiloyu bir görüntüye neden olabilecektir. Ten rengine uygun eşarp seçimi yaptıktan sonra bağlama yaparken, anlın açık, yanların kapalı olmasını sağlamak, yuvarlak yüzün daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Eşarp seçimlerinde, yüzün daha uzun ve zayıf gösterecek seçenekler tercih edilmeye çalışılmalıdır.

Kare Yüz Şekli İçin Eşarp Seçimi

Yüzün kemik yapısı, yüz şekillerini belirlemektedir. Kare yüz şekline sahip olan bayanlar, eşarp seçimi yaparken, keskin hatları daha yumuşatacak ve kapatabilecek modelleri seçmelidir. Kıyafete uygun eşarp seçimi yaptıktan sonra kare yüz şekli için bağlama teknikleri kullanılırken, fazla sıkı yapılmamaya çalışılmamalıdır. Kare yüzler için eşarp seçimi yapılırken, salaş bağlama modelinin kullanılacağı bilinmelidir. Bağlama şekline en uygun eşarp modelini ve kumaş türünü seçmek, kombin oluşturmayı kolaylaştırır. Eşarbın gevşek bağlanması, kare yüz şeklinin daha oval görünmesini sağlayacaktır.

Oval Yüz İçin Eşarp Seçimi

Oval yüz tipi bayanlarda en ideal yüz şekli olarak kabul edilir. Bunun için yüz tipine göre eşarp seçimlerinde, oval yüz şekline sahip olanlar daha fazla seçeneğe ulaşabilecektir. Tesettür giyen bayanlar, oval yüz şekline sahip olduklarında, birçok eşarp bağlama stilini kullanabilecektir. Günlük ya da özel gün kıyafetine, renk ve modele göre farklı bağlama seçenekleri kullanılarak, kombin oluşturulabilecektir. Oval yüze eşarp bağlama işlemlerinde, yüzün simetrisini bozacak nedenlerden uzak durulmaya çalışılmalıdır. Yüzün simetrisinin bozulmaması için sıkı bağlama şeklinden uzak durulmalıdır.

Yüz Tipine Göre Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Uzun Yüz İçin Eşarp Seçimi

Uzun yüz şekline sahip olanlar, eşarp seçimi yaparken, eşarp rengine uygun bone seçimlerini de birlikte yapmalıdır. Çünkü uzun yüzün daha kısa ve yuvarlak gösterilebilmesi için alın bölümünde bonenin görünmesi ve alın genişliğinin kapatılması gerekir. Bone uzun yüzün daha oval görünmesini sağlar. Yüz tipine göre eşarp seçiminde, ten rengi ve kombin yapılacak kıyafet türü her zaman önemini korur. Uzun yüzler içir eşarp bağlama tekniklerinin de doğru bilinmesi gerekir. Uzun yüzlerde, eşarplar bol tutulmamaya özen gösterilerek bağlanmalıdır.

Üçgen Yüz İçin Eşarp Seçimi

Üçgen yüz şekline sahip olan bayanlar, eşarp seçimi yaparken ve bağlama şeklini belirlerken, yüz şeklini ovalleştirebilecek seçenekleri kullanmalıdır. Üçgen yüz şekillerinde, yüzün oval görünebilmesi için tepe bölümüne üçgen şekil verilmelidir. Bunun için üçgen şeklin verilebileceği kumaş özelliklerine sahip eşarp modelleri tercih edilmelidir. İpek gibi kaliteli kumaş özelliğine sahip eşarplara şekil verme kolay olacaktır. Verilen şekil bozulmadan uzun süre yapısını koruyacaktır. Oval yüz şekli bayanlarda daha iyi görünüm sağladığı için eşarp bağlama teknikleri ile üçgen yüz şeklinin oval görünmesini sağlayabilirsiniz.

Desenli Eşarp Modellerinin Kullanımı

Bayanlar, yüz şekillerine göre eşarp seçimi yapar. Yuvarlak ve oval yüz hatlarına sahip bayanlar, eşarp seçimlerini daha kolay yaparlar. Çünkü bu yüz tipleri için farklı bağlama şekilleri kullanılabilmektedir. Yüz tipine göre eşarp seçimi yapılırken, eşarp desenleri, renk uyumları ve bağlama şekilleri göz önünde bulundurulmalıdır. Desenli eşarp seçimi, yüz şeklinin olduğundan daha ince gösterilmesini sağlayabilir. Asimetrik desenli eşarp seçimi yapanlar ise yüzlerinin daha uzun görünmesini sağlayabilecektir.

Canlı Renkli Eşarp Seçimi

Canlı renkli eşarp seçimi, yüz şekillerine uyumlu olmakta ve daha şık kombinlerin oluşturulmasını sağlamaktadır. Yüz tipine göre eşarp seçimlerinde, bayanlar, çene ve yüz şeklini tamamlayacak modelleri seçmeye özen göstermelidir. Eşarp modelleri, her yüz tipine uygun olacak şekilde tasarlanır. Her bayan eşarp seçimlerinde, yüz şekillerine uygun modelleri seçmeye dikkat etmelidir. Ten rengine göre seçim yapılırken, eşarp renklerinin canlı renklere sahip olması önemlidir. Yüz şekline göre eşarp modeli seçimi kadar birlikte yapılacak makyajında doğru seçilmesi önemlidir.

Eşarp Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tesettür giyinmeyi tercih eden her yaştaki bayanlar, yaşlarına ve giyim tarzlarına göre eşarp seçimi yapmalıdır. Eşarp seçiminde dikkat edilmesi gerekin hususlar, fiziksel yapı, kıyafet modeli ve eşarp modeline göre değişiklik göstermektedir. Bayanlar daha çok yüz tiplerine uygun eşarp seçimi yapmaya dikkat ederler. Seçilen eşarp ürünlerinin desenleri, renkleri ve bağla şekilleri, yüz şeklinin farklı görünmesine neden olabilecektir. Uzun, yuvarlak, oval, üçgen gibi farklı yüz tipleri için eşarp modelleri, desenli ya da sade olarak farklı kumaş ürünlerinden üretilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu