GüzellikModa

Renklere Göre Eşarp Seçimleri

Eşarp modelleri, tesettür kıyafetlerin tamamlayıcı unsurlarıdır. Tesettür giyiminde kombin oluşturabilmek için eşarp seçiminde doğru tercihler kullanılabilmelidir. Renklere göre eşarp seçimleri hem günlük hayatta hem de özel günlerde daha şık olmayı sağlayacaktır. Vücudun odak noktası yüzdür ve yüz şekline, ten rengine göre eşarp seçimi yapılmalıdır. Eşarp seçimlerinde, renk analizleri yapmak, aranılan ürünü bulmada kolaylık sağlayacaktır. Kombin oluştururken, renklere göre seçim yapmak şıklık açısından her zaman önemlidir. Kıyafet rengi dikkate alınırken, ten rengi de dikkate alınmalı ve uygun eşarp renkleri seçilmeye çalışılmalıdır.

Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi

Eşarp seçimlerinde, ten renginin dikkate alınması çoğu kişinin atladığı detaylardan birisidir. Şık görünebilmek için kıyafet modeline ve rengine uygun seçimler her zaman önemlidir. Ancak kıyafet uyumu kadar ten rengine de uyumun önemli olduğu unutulmamalıdır. Bayanların yaş gruplarına göre farklı modellerde eşarplar üretilirken, her ten rengine uyumlu renk seçeneklerine de yer verilir. Eşarp seçiminde dikkat edilen ten renkleri şunlardır.

  • Esmer ten rengi,
  • Kumral ten rengi,
  • Sarışın ten rengi,

Eşarp renkleri ve desenleri bu ten rengi kategorilerine göre ayrılmaya çalışılır. Her insanın ten rengi kendisine hastır ve farklı tonlara sahiptir. Kıyafet kombinleri yaparken, renge göre eşarp seçmek önemlidir.

Hangi Ten Rengi Hangi Renk Eşarp Seçmelidir?

Bayanlar, eşarp seçimi yaparken daha çok kıyafet rengine ve modeline uygun seçimler yapmaya çalışır. Kıyafete uygun eşarp seçimi yapmak tek başına yeterli değildir. Kıyafet, ten ve eşarp rengi birlikte değerlendirilmelidir. Esmer ten rengine sahip olanlar, açık tonlara sahip renkleri içeren eşarp modellerini seçmelidir. Buğday – sarışın ten rengine sahip olanlar ise daha çok lila ya da mavi renk tonlarını tercih etmelidir.

Renklere Göre Eşarp Seçimleri

Esmer Ten İçin Eşarp Renkleri

Esmer tenli bayanlar, tesettür giyiminde, kıyafet ve eşarp seçimlerinde, ten renklerine uyumlu renkleri seçmeye özen göstermelidir. Bazı renkler, uyumsuz olduğunda, yüz rengini iyice kapatacak ve şık görüntüyü bozacaktır. Bunun için esmer tenli bayanlar, yeşilin farklı tonları, toz pembe, bebek mavisi gibi sıcak renkleri seçebilirler. Desenli eşarp seçimi yapanlar, desenler içerisinde, siyahın çok az olmasına dikkat etmelidir. Ten rengine göre eşarp seçimleri yapıldıktan sonra, kombin yapılacak kıyafete göre bağlama yöntemlerinin de belirlenmesi gerekir. Eşarp renkleri ve desenleri her bağlama şekline uyumlu olmayabilir.

Sarışın ve Buğday Ten İçin Eşarp Renkleri

Sarışın ve buğday tenli bayanlar için eşarp renk seçimleri daha kolay olur. Canlı renklerin tamamı bu ten renklerine uyum sağlayacaktır. Sarışın ve buğday tenli bayanların çoğu gardıroplarında, açık mavi, pembe renk tonlarına sahip eşarp modellerine daha fazla yer verirler. Sarışın ten rengine sahip olanların uyumlu ve uyumlu olmayan renk seçeneklerini bilmesi gerekir. Ten rengine göre eşarp seçimlerinde yanlış renk tercihleri, kombini ve şık görüntüyü bozacaktır. Yanlış renk seçimleri, mizacın çok sert ve ciddi olduğunu yansıtacaktır.

Renklere Göre Eşarp Seçimleri

Eşarp Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eşarp seçimi yapmaya gideceğiniz zaman, yüzünüze uygulayacağınız fondöteni doğru seçmelisiniz. Çok koyu ya da çok açık fondöten renkleri, yanlış renkte eşarp seçmenize neden olabilecektir. Renklere göre eşarp seçimi yaparken, deneme işlemlerini, başınızda bulunan eşarp üzerinden yapmamalısınız. Deneme yaparken, ön tarafta alttaki eşarp görülmemelidir. Renkleri göre seçimlerde, gün ışığının olduğu yerler tercih edilmelidir. Karanlık ortamlar ya da aşırı ışık yoğunluğu renklerin farklı görünmesine neden olabilir. Oluşturacağınız kombine göre hangi renkleri tercih edeceğinizi önceden belirlemelisiniz. Bu yöntemler, renklere göre doğru eşarp modellerini seçmenizi sağlayacaktır.

Esmer Tenlilerin Uzak Durması Gereken Renkler

Kıyafet ya da ten rengine göre eşarp seçimlerinde, herkesin bir renk tercihi vardır. Farklı renkleri denemek isteyenler, ten rengine göre hangi renklerden uzak durmaları gerektiğini bilmelidir. Esmer tenli bayanları, renklere göre eşarp seçiminde uzak durması gereken renkler şunlardır.

  • Tunç renk tonları,
  • Dore renk tonları,

Bu renk tonları, esmerlerde, ten renginin daha donuk görünmesine neden olacaktır. Her zaman ten rengi daha açık gösteren renklere sahip eşarplar seçilmelidir.

Esmer Tenliler İçin Uyumlu Eşarp Renkleri

Eşarp seçimi yapmak isteyenler, birden fazla renk ve modeli karşılaştırma yaparak seçim yapabilir. Ancak herkes ten rengine dikkat etmeli ve uyumlu renkleri seçmelidir. Esmer tenli bayanlara en uyumlu eşarp renk seçenekleri pastel renk seçenekleridir. Uyumlu renk seçeneği olarak kullanılabilecek birçok seçenek vardır. Esmer tenliler için uyumlu renk seçenekleri olarak şunlar gösterilir.

  • Bebek mavisi,
  • Toz pembe,
  • Şeftali tonları,
  • Eflatun,
  • Yeşilin tüm tonları,

Kıyafet kombinlerinin tamamlanabilmesi için eşarp renkleri içerisinde siyah olması gerekiyorsa, pembe renkler içerisinde çok az olması sağlanabilir.

Açık Tenliler İçin Uyumlu Eşarp Renkleri

Açık ten rengine sahip olan kadınlar, renklere göre eşarp seçimi yaparken, canlı ve güçlü renk seçeneklerini tercih etmelidir. Canlı renkler, daha enerjik görünmeyi sağlar. Soluk renkli eşarp modelleri, açık ten rengine sahip bayanların cansız görünmesine neden olabilir. Canlı renkler arasında, yeşil, mor, kırmızı, siyah renkler gelir. Açık tenli olanlara, desenli eşarp modelleri daha fazla canlılık katabilecektir. Desenlerde uyumlu renklerin olmasına dikkat edilmelidir.

Kumral Tenler İçin Eşarp Renkleri

Ülkemizde, kumral ten rengi oldukça yaygındır. Her ten rengine uyumlu eşarp renk ve modelleri bulunmaktadır. Kumral ten rengine sahip bayanlar, eşarp seçimlerinde, lacivert, krem, bordo, yeşil gibi renklere öncelik verebilir. Mevsime göre seçim yapmak isteyenler, sonbahar ve kış ayları için turuncu, kiremit renk tonlarını seçtiklerinde kombinin ve şık görüntü oluşumunu sağlar. Renklere göre eşarp seçimleri her zaman ten rengine göre yapılmalıdır. Kumral tene sahip olanlar, düz ve desenli eşarplar arasından seçim yapabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu