AlışverişGüzellikModa

Şal Ve Eşarp Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Tesettür giyim denildiğinde akıllara gelen iki ürün şal ve eşarptır. Tamamlayıcı ürünler arasında yer alan şal ve eşarp, giyimin en önemli parçalarıdır. Günlük, özel ve spor giyimde sıklıkla tercih edilen ve tesettür giyimin olmazsa olmazıdır. Şal ve eşarp seçerken vücut tipinize, yüz tipinize, ten renginize, kıyafetinize uyumu aranır. Peki, şal ve eşarp seçimi nasıl yapılmalıdır? Sizlere bu yazımızda en iyi şal ve eşarp seçimi için nelere dikkat etmeniz gerektiğinde bahsedeceğiz.

Şal ve Eşarp Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şal ve Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır

Şal ve eşarp seçerken göz önünde bulunduracağınız birçok detay vardır. Şık olmanın bütünlükle kazanıldığını unutmamalı, seçimlerinizle daha asil bir görünüm elde edeceğinizi bilmelisiniz. Her zaman sadelikten yana olsanız da özel bir davette daha iddialı parçalar tercih edebilirsiniz. Tesettür giyimin en iddialı parçası kuşkusuz eşarptır. Şal tasarımlarının beğenilmesi ile eşarp ve şallar aynı amaç için kullanılabiliyor.

Şal ve eşarp seçerken;

  • Kıyafet bütünlüğüne
  • Kullanılacak aksesuara
  • Katılacağınız davet ya da günlük kullanıma
  • Ten renginize
  • Makyajınıza
  • Size en fazla yakışacak tonlara
  • Kumaşına

Şal ve eşarp seçiminizi kolaylaştıracak bu kriterleri kafanızda filtreleyerek en doğru seçime ulaşacaksınız. Kıyafetin kumaşına uyumlu olan eşarp ve şal tercih etmeniz daha şık ya da rüküş görünmenize neden olabilir. Parlak kumaşa sahip bir eşarp ya da şal, parlak kumaştan üretilen kıyafetle abartı olacaktır. Bu nedenle sadeleştirerek daha şık görünmeniz mümkündür.

Kıyafet Bütünlüğüne Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Kıyafetinizin davette kullanacağınız bir abiye olması, kullanılan kumaşa göre saten, ipek ya da tafta kumaş kullanılmasını gerektirir. Bu kumaşları tercih ederken kıyafetinizin abartıya kaçmaması hedeflenmelidir. Mümkünse abiye kıyafetinizin en küçük detayı olan renkte şal ya da eşarp kullanmalısınız. Bu daha uyumlu olmanızı ve kıyafetinizin aşırıya kaçmamasını sağlar. Günlük ve spor giyimde kullanacağınız şal ve eşarp için daha mat, desenli ya da çiçekli modeller tercih edilebilir.

Kullanılacak Aksesuara Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Aksesuar; kemer, ayakkabı, çanta ve takı olarak tesettür giyimde kullanılır. Parlak taşlı takılara yakışan ipek eşarp ve şallar çok şık duruyor. Spor giyim için kullanılan spor ayakkabılara uyumlu şallar da aksesuarınızla uyumlu olur. Bazı tesettür giyiminde kullanacağınız kemerler elbisenize şıklık katar. Önemli detayların birbiriyle uyumunu yakalamanız için aynı tonların farklı geçişlerini kullanabilirsiniz.

Katılacağınız Davete ya da Günlük Kullanıma Göre Şal ve Eşarp Seçim

Düğün, doğum günü, nişan ya da gelinlik için eşarp seçiminizi yaparken ipek modellerden yararlanabilirsiniz. Tafta ve saten kullanımı da davetlerde tercih edilen tasarımlardır. Günlük kullanımda ise mevsime özel tercih edeceğiniz bazı desenler yer alıyor. Toprak tonlarında kullanılan geometrik desenler ya da ağaç dallarının yer aldığı bazı desenler mevsime uyumlu olmanızı sağlar. Yaz aylarında ise çiçek desenlerinin kullanılması ile sade kıyafetinize canlılık katacaksınız. Bazı desenler modayı takip ederek tercih edilebilir. Bir dönem gazete ve dergi baskılarının kullanıldığı gibi farklı desenler moda olabilir. Hayvan figürlü eşarplar da tasarımların arasında yer alabiliyor. Zebra ya da leopar desenleri size çok yakışacak.

Ten Renginize Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Ten renginiz; sıcak alt tonlu, soğuk alt tonlu olabilir. Ten renginizde kullanacağınız renkleri makyajınızda, şal ve eşarbınızda kullanmalısınız. Bu renkler dışında size yakışmayacak seçimler yapmış olursunuz. Ten renginin uyumunu belirlemek adına hangi tene sahip olduğunuzu bilmeniz yeterli olacaktır. Aslında gün içerisinde ne kadar şık ve güzel göründüğünüzü söyleyen kişiler bazı dönemlerde daha sık olabilir. Bunun nedeni kendi renginizi bulmuş olmanızdır. Her gün bu etkiyi göstermek isterseniz eşarp ve şal seçiminizde teninize uyumunu dikkate almalısınız.

Makyajınıza Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Makyaj, her kadının kendini daha iyi hissetmesi, ufak dokunuşlarla yüz hatlarını daha belirgin hale getirmesi adına önemlidir. Bakımlı bir duruş, sağlıklı ve hijyenik görünüm için hafif de olsa makyaj güzel bir etki yaratır. Makyaj seçiminizi yaparken ten renginize göre renkler kullanmalısınız. Tüm renkleri denemek sizin için zor olacağından, teninize uyumlu renkleri yazımızdan inceleyerek öğrenmeniz işinizi kolaylaştırır.

Size En Çok Yakışan Tonlara Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Şal ve Eşarp Seçimi Nasıl Olmalıdır

Kadınların birbirine sürekli sorduğu sorular arasında nasıl göründüğüne dair sorular yer alır. Herkesin tarzı ya da tercihleri farklı olsa da güzellik anlayışı herkes için aynıdır. Bir kadına yakışmayan eşarp ya da şal sizde muazzam durabilir. Bunun neden olduğunu birçok kadın anlayamaz. En önemli ipucu ise detaylarda gizlidir. Her kadın, uyum kavramını kıyafet rengiyle karıştırır. Hâlbuki uyum sadece kıyafet değil, kullanılan aksesuar, ten rengi, vücut ve yüz tipini ifade eder. Bir bütün olarak uyum sizin en sade halinize yan teninize olan uyumdur. Ten içerisinde yoğun bulunan pigmentler hangi renk tonunuz size tam anlamıyla yakıştığını gösterir.

Kumaşa Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Kumaş, kaliteyi kazandıran, şık ve estetik görünmenize yardımcı olan bir seçimdir. Kumaş teknolojisi ve baskı teknikleriyle üretilen yeni şal ya da eşarpların daha dayanıklı olduğunu görebilirsiniz. Kumaşın saten ya da tafta olması daha abiye kıyafetlerde kullanacağınız anlamına gelir.

Fiyata Göre Şal ve Eşarp Seçimi

Kumaş cinsi daha kalın ya da ince kumaşlardan da oluşabilir. Pamuklu kumaşların da kullanıldığı eşarp ve şallar başın daha sıcak kalmasını sağlar. Terletmeyen, sağlıklı kumaşların olması konforlu bir kullanıma izin veriyor. Kumaşların kaliteli olması için kullanılan kumaş türleri fiyatı belirler. İpek kumaşlar daha maliyetli olurken, artık yüksek üretim kapasitesi ile her bütçeye uygun kaliteli şal ve eşarplar üretiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu