AlışverişModa

Tesettürlü Kadına Hediye Önerileri

Kadınlar hediye almayı her zaman çok severler. Kadın ister tesettürlü olsun ister olmasın her zaman en güzel hediyeyi ister. Her insanda olduğu gibi kadınlar arasında da genel olarak hediye farklılıkları mevcuttur. Bu farkın en büyük sebebi ise kadının tesettürlü olup olmamasından kaynaklıdır. Tesettürlü bir kadına alınabilecek hediyeler biraz daha farklı olmaktadır. Genel olarak bakıldığında se tesettürlü kadınlar biraz daha giyinip kuşanmayı sevmektedir. Bu durum kadının iş hayatında olup olmamasına göre de farklılık göstermektedir.

Eşarp Veya Şal Hediye Edilebilir

Tesettürlü bir kadın denildiği zaman herkesin aklına ilk önce eşarp veya şal gelmektedir. Tesettürün simgelerinden olan eşarplar kadınların en çok düşkün oldukları kıyafetlerin başında yer almaktadır. Her kıyafete uygun farklı renk ve desende eşarp takmak isteyebilirler. Bundan dolayı tesettürlü bir kadına alınabilecek şal veya eşarp asla hata olmaz. Aksine kadının koleksiyonuna bir yenisi daha eklendiği için mutlu olur. eşarplarında desen farklılıkları mevcuttur. Hediye alınan kadının genel olarak hangi ton eşarpları tercih ettiğine ve hangi desenlerden hoşlandığına dikkat etmekte fayda vardır.

Çanta Veya Cüzdan

Çantayı her kadın çok sever ama tesettürlü kadınlar marka çantalara biraz daha düşkün olabilirler. Şıklıklarına ayrı bir önem gösteren tesettürlü kadınlar için çanta da ayrı bir önem taşımaktadır. Eşarp seçimleri kadar çanta seçimlerinde de özenlidirler. Bir çok tesettürlü kadının elinde aynı çanta markası ve modeli görünmektedir. Sanki bazı markalar özellikle tesettürlü kadınlar için üretim yapıyormuş gibi aynı markaları tercih ederler. Toplumda farkında olmadan oluşmuş bir şablondur bu durum. Bundan dolayı tesettürlü kadına çanta alınacağı zaman bunun iyi bir marka olması ve el çantası olması gerekmektedir.

Şık Ayakkabılar

Teessür modasının içinde farklı tarzda ayakkabı kombinleri de yer almaktadır. Genelde tesettürlü olmayana bir kadın tüm kışı outdoor bir ayakkabı ile geçirebilir. Tesettürlü kadınlar için ise bu durum biraz zordur. Her pardösünün her eteğin altına farklı tarz da ayakkabı giymek isteyebilirler. Outdoor ayakkabı ise asla bir tesettür modasının altına kullanmazlar. Tesettürlü bir kadına hediye olarak ayakkabı tercih edilecekse deri veya rugan bir babet olabilir. Ayrıca topuklu ayakkabılarda tesettürlü kadınların sıklıkla kullandığı ayakkabı modelleri arasında yer almaktadır.

Tunik Tarzı Gömlekler

Tesettürlü kadınlar normalden daha uzun kıyafetler ve gömlekler tercih ederler. Bunun sebebi vücut hatlarının görünmemesi ve tesettür kurallarına uygun bir şekilde kapanma istekleridir. Tesettürlü kadın kıyafet olarak alınabilecek en güzel hediye tunik adına verilen gömleklerdendir. Normal gömleğe göre uzun olan bu gömleklerin diz boyuna kadar inen modelleri mevcuttur. Farklı renklerde bulunan bu gömlekler normal gömlekten daha bol olduğundan dış kıyafet olarak da kullanılabilirler.

Modaya Uygun Bir Kap

Tesettürlü kadınlar genellikle ev kıyafeti ile dışarı çıkmak istemezler. Bu durum yine bir tesettür kuralıdır. Ev kıyafeti daha mahrem olarak görülmektedir veya vücut hatlarını belli edeceğinden çıkmazlar. Ev kıyafetlerinin üzerine pardösü veya kap denilen kıyafetler kullanırlar. Bunlar uzun, diz altı boy veya diz boyunda olabilmektedir. Şık bir kap tesettürlü bir kadına hediye olarak sunulabilir.

Makyaj Malzemesi

Er kadın gibi tesettürlü kadınlarda makyaj yapmayı sever. Hatta bazen fazlasıyla makyaj yapan tesettürlü kadınlara rastlanabilir. Tesettürlü kadınlara hediye olarak makyaj malzemesi de alınabilir. Yine makyaj malzemesi grubuna giren parfümlerde hediye olarak sunulabilir. Fazla dikkat çekmekten hoşlanmayan tesettürlü kadınlar daha soft renklerde makyaj yaparlar hediye almadan önce makyajda ne tür tonları kullandıklarına dikkat etmek gerekmektedir.

Tesettüre Yakışan Kıyafetler

Bir kadına alınabilecek ve en işe yarar hediyelerin arasında kıyafet yer almaktadır. Tesettürlü bir kadına kıyafet hediye edilecekse tesettür mağazalarına bakmak gerekir tesettürlü kadınların alış veriş yaptığı kıyafet mağazaları ayrıdır. Normal açık kadınların alış veriş yaptığı mağazalarda tesettür kıyafetleri bulmak mümkün değildir. Tesettürlü kadın ile tesettürlü olmayan kadınların ayrıldığı ilk nokta mağaza ve kıyafet tercihleridir.

Seccade Tercih Edilebilir

Tesettürlü kadınlar ibadetlerine önem veren ve aksatmadan yerine getiren kadınlardır. Sıradan ve özel bir hediye olsun diye düşünenler seccade hediye edebilirler. Çok özel olarak tasarlanmış ve işlenmiş seccadeler bulmak mümkündür. Ayrıca işlemelerinin yanı sıra ipek kumaşlarda da seccadeler vardır. Tüm bunlar tek ürünlerdir ve bir eşinin daha bulunması mümkün değildir. Bundan dolayı tesettürlü bir kadına verilebilecek en şık ve en özel hediyeler arasında yer almaktadır. Ayrıca ipek bir seccade lüks hediye grubuna girmektedir.

Sabahlıklı Bir Pijama Takımı

Kadınlar dışarıda şık olmayı sevdikleri kadar evde de rahat olmayı severler. Evdeki rahat olma istekleri bakımsız olmalarını gerektirmemektedir. Günümüzde pijama ya da gecelik olarak isimlendirilen ve ev kıyafeti grubuna giren kıyafetlerde oldukça şık durmaktadır. Tesettürlü bir pijama takımı da hediye olarak sunulabilir. Tesettürlü olmalarından dolayı yataktan kalktıkları andan itibaren örtünme istekleri olacağından alınan bu pijama takımı sabahlık da içerirse çok daha iyi olacaktır.

Ev Gereçleri

Tesettürlü veya tesettürsüz her kadına alınabilecek ortak hediye ev eşyasıdır. Her kadın ev eşyasını sever ve kullanır.

  • Şık bir kahve fincan takımı
  • Özel günlerde kullanmak için sunumluklar
  • Küçük ev aletleri hediye olarak düşünülebilir.

Ev eşyası denildiği zaman ev aksesuarları da bu gruba girmektedir. Şık bir vazo veya dekoratif ürünlerde oldukça hoş bir hediye olacaktır. Kadınlara bu tip hediyeler alırken zevklerini göz önünde bulundurmak doğru olacaktır. Kimi kadın sade ürünlerden hoşlanırken kimi kadın yemek kaşığının bile altın renginde olanını tercih etmektedir. Bu tamamen kültür meselesidir. Şatafatı seven kadınlara sahte de olsa altın renginde ürünler alınabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu