Alışveriş

En Trend Yaz Şalları

Şal kapalı bayanlar tarafından tercih edilen başörtüsü türleri arasında yer alır. Şalların yapılışının eşarplara göre daha kolay olması ve farklı modeller verilebilmesi kadınlar tarafından çok fazla tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden birisidir. Şallar yazlık ve kışlık olarak üretilirler ve kadınlar tarafından satın alınırlar. Üretildikleri kumaşlar nedeniyle yazlık ve kışlık şallar farklılık gösterir.

Kadınlar tarafından tercih edilebilecek en trend yaz şalları arasında ise şunlar bulunur;

  • Şifon şallar
  • Desenli şallar
  • Pamuklu şallar
  • İpek şallar
  • İncili şallar
  • Medine ipeği şallar
  • Cotton şallar
  • Krep şallar
  • Penye şallar

Bu çeşitlere sahip olan yaz şalları farklı fiyat, desen ve renk seçeneklerine sahiptir. Bu nedenle kadınlar tarafından kıyafete, ten rengine, giyim tarzına ve zevke göre tercih edilerek satın alınabilir.

Şifon Şallar

Yaz ayı için trend olan şal türleri arasında şifon şallar ilk sırada yer alır. Bu şallar ince dokulu ve şeffaf görünüşe sahip olan şallardır. Yapılarının çok ince olması sayesinde yaz aylarında kullanım esnasında terlemeye neden olmazlar. Ayrıca kolay bir şekilde bağlanarak kadınlara zorluk çıkarmazlar. Bunun yanı sıra takıldığı esnada kafaya hiçbir ağırlık yapmaz ve rahat bir şekilde kullanılabilir.

Şifon şallar aynı zamanda farklı giyim tarzlarıyla uyumlu olarak kullanılabilirler. Modellere bağlı olarak tulum, abiye, takım ve tunik gibi kıyafetlerle uyumlu olarak kullanılabilirler. Düz renk veya çizgili modelleri bulunan şifon şallar günlük giyimde veya abiye giyimde tercih edilebilecek şallar arasında yer alır.

Desenli Şallar

Desenli şallar yazın trend olan şal modelleri arasında bulunur. Bu şallar sahip oldukları farklı desenler ve kumaşlar sayesinde bayanların zevklerine hitap ederler. Desenli şallar üzerinde yer alan desenler çiçek, yaprak, geometrik ve çizgi şekillerinde olabilir.

Desene sahip olan ve ince kumaşlar tercih edilerek üretilen desenli şallar sade kıyafet tercih eden bayanların kıyafetlerine hareket katmalarına yardımcı olur. Desenli şallarda yer alan desenlerin kıyafetler göz önüne alınarak tercih edilmesi sayesinde farklı renklerdeki kıyafetlerle kullanılması mümkün olur. Yaz aylarında desenli şal takmak isteyen kişilerin tercih edebilecekleri şal kumaşları ise ipek ve şifon kumaş olmalıdır.

Pamuklu Şallar

Pamuklu şallar yazın ideal olan şal türlerinden birisidir. Yumuşak yapısı ve terletmemesi sayesinde yaz aylarında farklı kıyafet kombinleriyle birlikte kullanılabilirler. Pamuklu şallar nefes alması ve terletmemesinin yanı sıra kaymayan şallardır ve bu nedenle farklı ortamlarda rahatlık kullanıma uygundur. Şekil vermesi de kolay olan şallar yaz aylarında dikkat çekici renklerde tercih edilerek kıyafetlerle uyumlu olarak kullanılabilirler.

Yaz aylarında kullanmak için tercihini pamuklu şallardan yana kullananlar %100 pamuk veya ipek katkılı olan şalları tercih edebilirler. Bu şallar düz renkli olabileceği gibi firmalar tarafından desenli olarak da üretilebilirler.

Şal

İpek Şallar

Yaz aylarında trend olan şal çeşitlerinden birisi de ipek şallardır. İpek şallar kalitenin ortaya serilmesine yardımcı olurlar ve parlak olmaları sayesinde dikkat çekerler. İpek şallar bayanlar tarafından kayan şal olarak bilinse de kayma oranı diğer şal türlerine göre azdır. Ayrıca kolay şekil alabildikleri için şal yapma konusunda bayanları zorlamazlar. İpek şallar genellikle düz renkli üretilirler ve renk tercihine göre satın alınırlar.

Yazın ipek şal takmayı tercih eden bayanların mevsime uygun tercih edebilecekleri en uygun ipek şal renkleri ise şunlardır;

  • Pudra
  • Bebe mavi
  • Krem
  • Beyaz
  • Bej
  • Eflatun
  • Kavun içi
  • Buz mavisi
  • Su yeşili

Yazın takılacak ipek şalların açık renkli olmaları gerekir. Eğer ipek şal için siyah veya lacivert gibi koyu renk tercih edilirse güneş ışınlarının çekmesi nedeniyle terleme durumuyla karşılaşmak kaçınılmaz olur.

İncili Şallar

Yazın trend olan şallar arasında incili şalları da görmek mümkündür. Bu şallar sahip oldukları inciler sayesinde bayanların daha şık görüntü elde etmesine yardımcı olurlar. Şallarda inciler yan taraflarda olabileceği gibi şalın alın kısmına gelen bölümde de bulunabilir. Bu nedenle incili şal satın almak isteyenlerin incilerin bulunduğu yere göre seçim yapmaları mümkün olur. Bu şallar günlük kullanım veya özel günler için tercih edilebilecek şal çeşitleri arasında bulunur. İncili şalların üretildiği kumaşlar ise genellikle ipek, bambu ve şifon kumaşlardır.

Medine İpeği Şallar

En trend yaz şallarından birisi de Medine ipeği şallardır. Bu şalların en dikkat çekici yanı yumuşak yapısı ve pürüzsüz dokusudur. İpek böceğinin kozasının kullanılmasıyla elde edilen bu şallar oldukça incedir. Bu nedenle yaz aylarında bayanların terlemeden şalları kullanmalarına yardımcı olur.

İnce olmasına rağmen iç gösterme özelliği yoktur. Ayrıca bu şallar pürüzsüz dokuları sayesinde kırışma yapmazlar ve sürekli ütüleme gerektirmezler. Kadınların şık görünmesine yardımcı olan Medine ipeği şallar aynı zamanda sağlıklı ve konforlu olan ürünlerdir.

Cotton Şallar

Cotton şal modelleri yaz aylarında kadınlar tarafından trend olan şallardan sadece birisidir. Pamuklu kumaşlar kullanılarak üretilen bu şallar özellikle günlük kullanım için idealdir. Kolayca şekillendirilebilmesi, kaymaması ve ter sorunu yaratmaması cotton şalların yazın tercih edilme sebepleri arasında bulunur. Ayrıca genellikle minimal desenlerle üretilmesi gösterişi sevmeyen bayanlar tarafından tercih edilmesini sağlar.

Krep Şallar

Kolay şekil alabilmesi ve kaymayan yapısı sayesinde krep şallar yaz ayında trend olan şal çeşitleri arasında bulunur. Bu şallar krep kumaş kullanılarak üretilen şallardır. Krep kumaş ince olmasına rağmen iç gösterme özelliği yoktur. Bunun aksine nefes alabilmesi terlemenin yaşanmamasını sağlar ve yaz aylarında rahat etmeyi kolaylaştırır. Krep kumaştan üretilen kıyafetlerle şık kombinler oluşturmaya uygun olan krep şallar özellikle Asya ve hijap tarzındaki şal bağlama şekillerine uygun ürünlerdir.

Penye Şallar

Yaz ayının trend şal modellerinden sonuncusu ise penye şaldır. Penye şal kolay temizlenebilmesi sayesinde kadınlar tarafından tercih edilir. Ayrıca penye şallar merserize kumaştan üretildikleri için yazın terlemeye neden olmadan kullanılabilir. Terlemeye neden olmamasının dışında serinlik sağlar ve uzun süreler boyunca kullanılabilir. Penye şallar temizlik ve terletmeme kolaylığı yanı sıra kaymama kolaylığına da sahiptir. Bu nedenle spor aktiviteleri, okul ve günlük kullanım için idealdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu