Moda

Penye Şal ile Kaç Farklı Model Yapılabilir?

Rahat kullanımı, yaz aylarında terletmiyor olması ve kış aylarında sıcak hissedilmesine neden olan penye şal için; penye şal kaç farklı model yapılabilir? Araştırmasına gidilebilir. Her mevsim kullanım imkanı olan bu şal türünü farklı modeller yapılarak kullanmak için; penye şal yapım modellerinin neler olduğu, hangi penye şal türlerinin seçilmesi gerektiğine de değinmek lazımdır. Bu araştırmalar tamamlandıktan sonra, penye şal seçiminde ve penye şal modellerinin uygulanmasında görsel olarak güzel sonuçlara ulaşıldığı görülecektir.

Penye Şal İle Hangi Farklı Modeller Yapılabilir?

Penye şal kullanılarak yapılabilecek olan şal modelleri, şalın yapısına ve renk durumuna göre ayarlanabilir.

Bu durumda, penye şal ile yapılabilecek model seçenekleri şöyledir:

  • Klasik penye şal bağlama modeli
  • Çapraz penye şal bağlama
  • Farklı renkler kullanılarak penye şal modeli oluşturma
  • İğne ve çeşitli aksesuar yardımıyla penye şal modeli oluşturma
  • İğne kullanılmadan, doğrudan bağlama yapılarak yapılan modeller

Gibi seçenekler uygulanabilir.

Penye Şal İle Farklı Modeller Yapılmak İstendiği Zaman Şal Seçimi Neye Göre Olmalıdır?

 

Penye şal seçimi, yapılacak olan modelin belirlenmesinde baz alınacak kriterlerin bilinmesi sonucunPenye Şal ile Kaç Farklı Model Yapılabilirda yapılmalıdır.

Bu durumda, penye şal modelleri yapılacağı zaman baz alınacak kriterler şöyledir:

  • Kişinin ten renginin ne olduğu, hem penye şalın seçimi için hem de ortaya koyulacak penye şal modeli için en önemli kriterdir.
  • Şal renkleri
  • Penye şal ücretleri olacak şekilde, üç ayrı kriterin değerlendirilmesi sonucunda penye şal modeli yapılabilecektir.

Penye Şal İle Model Yapılmak İstendiğinde Nasıl Penye Şal Seçilmelidir?

Penye şal kullanılarak şal bağlama modelleri ortaya koyulacağı zaman, öncelikle kumaş yapısına dikkat etmek gerekir. Çünkü penye şallar; ipeksi penye şal, dikişli penye şal, dikişsiz penye şal ve marka olan penye şallar olarak birbirinden farklıdır. Modelin oluşturulmasında şalın önemi büyük olduğu için, model belirlendikten sonra penye şal seçimi yapılmalıdır.

Bu bağlamda, yapılacak olan modeller için şöyle penye şal kullanılmalıdır:

  • Şık ortamlara gidilirken yapılacak olan ve iğne kullanılarak yapılacak penye şal modellerinde: Kullanılan şalın marka olan şal modellerinden seçilmesi, daha şık ve estetik bir duruş sağlayacaktır. Ayrıca marka isimleri, şalın daha estetik olmasında bir dekorasyon aracı olarak kullanıldığı için, şık ortamlarda bu tür şal tercihine ağırlık verilmelidir.
  • Klasik model penye şal modeli yapılacağı zaman; günlük kullanıma uygun, fiyat olarak daha uygun olan ve kullanışlı bulunan modeller tercih edilmelidir.
  • Aksesuar kullanılarak şıklık kazanılacağı zaman, hem marka olan hem de günlük olan penye şal modelleri alınabilir. Burada, oluşturulacak olan penye şal modelinde yabancı malzemelerin kullanılacak olması, her iki durumda da estetik bir şal görünümü kazandıracaktır.
  • Çapraz model penye şal modelleri kullanılacağı zaman, iki renk olacak şekilde; birbiriyle uyumlu olan renklerden oluşan ve kumaş olarak her ikisi de aynı malzemeleri içeren penye şal tercih edilmesi gerekir.

Bu şekilde sağlanacak seçim sonrası, penye şal modelleri yapılabilecektir.

Penye Şal İle Yapılabilecek Olan Modellerin Yapımı Nasıldır?

Penye Şal ile Kaç Farklı Model Yapılabilir

Penye şal ile modeller yapılacağı zaman, uygun seçim de sağlandıktan sonra şal yapım aşamalarına geçilir. Şal modellerinin her birinde, model yapılmadan hemen önce bone takılmasının sağlanması gerekir. Takılan bonenin üzerinde, şalın tam orta kısmı ile başın orta kısmının denk getirilmesi ve şalın çene altında birleştirilmesi sağlanır.

Birleştirme yerinde olan uçlar, çapraz şekilde arka tarafa atılır ve bu sayede klasik şal modeli oluşturulmuş olur. Bir diğer modelde, klasik şekilde bağlanan şal üzerine aksesuar takılması yapılır veya şalın uç kısımlarından arta kalan parçalar buruşturularak iğne yardımıyla kenarlara tutturulur. Bu sayede ortaya koyulmuş olan penye şal kullanımı, özellikle düğünlerde veya şık organizasyonlar içerisinde yaptırılabilir.

Çapraz penye şal modeli olarak anılan modelde ise, ya iki renk penye şal kullanımı ya da başın tepe kısmında yapılacak çapraz bağlama işlemi gereklidir. Eğer iki renk penye şal kullanılacaksa; her iki şalın da ortadan en kısmından olacak şekilde ve tam ortadan ikiye katlanması sağlanır. Daha sonra, her iki şal da başın üst kısmından ortalı olacak şekilde iğne ile tutturulur.

Bu sayede tek parça ve iki renk gibi duran şal, istenirse klasik model istenirse de diğer modellerde kullanılabilir. Son olarak ise, çapraz model oluşturarak kullanılacak penye şal için; tercih edilen şal, başın ense kısmından başlayacak şekilde ortalı olarak ayarlanır. Uç kısımları üst tarafa doğru gelecek şekilde ilerletilir ve tepede toparlanır.

Daha sonra, iğne yardımıyla biraz sağ taraftan alınan şal kısmı sabitlenir, daha sonra sol kısımdan alınan bir parça şal sabitlenir. Bu işlem, elde kalan şal parçaları bitene kadar devam ettiği zaman, çapraz şekilde bir penye şal modeli ortaya çıkacaktır. Penye şal ile yapılabilecek modeller bu şekildedir ve birçok şal kullanıcı tarafından kolaylıkla uygulanabilir.

Penye Şal İle Farklı Modeller Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Penye şal kullanılarak yapılacak modellerde; mor, lacivert, mavi, karamel ve bej başta olmak üzere, çok farklı renklerin ve çok sayıda markanın şalını tercih etmek mümkündür. Bu seçimde, ten rengine dikkat etmek oldukça önemlidir. Modellerin daha güzel taşınması için; beyaz tenli insanlar tarafından hemen hemen her rengin, esmer olan insanlar tarafından açık renklerin ve kumral olan insanlar tarafından ise özellikle koyu renklerin tercihi sağlanabilir.

Bu sayede, hem penye şalın daha şık olarak taşınacağı hem de kişinin daha güzel görünecek olduğu unutulmamalıdır. Dikkat gerektiren diğer konu da, yapılacak şal modelinin ortama uygun olarak ve mutlaka belirtilen adımlara uyularak sağlanması gerektiğidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu